معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع در هفت شهر بالای 20 هزار نفر زیر پوشش این دانشگاه خبر داد.
دکتر سید جواد حسینی درگفتگو با وب دا با بیان اینکه در مرحله نخست برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع، این برنامه در شهرهای قوچان،کاشمر و بردسکن به اجرا در آمد خاطر نشان کرد: در مرحله دوم نیز شهرهای درگز، سرخس، فریمان، چناران، خواف، تایباد و گلبهار زیر پوشش قرار گرفتند.
وی ترویج سبک زندگی سالم ، خودمراقبتی و فرهنگ سلامت،جامع نگری و جامعه نگری و ارتقای سلامت فرد، خانواده و جامعه،پیشگیری از بیماری های شایع و مهم بر اساس نیاز فرد ،شناسایی زودهنگام بیماری ها (ترجیحا قبل از علامت دار شدن) و درمان زودهنگام آنها،درمان بیماری ها و تسهیل دسترسی به خدمات «با کیفیت» تشخیصی درمانی و سلامت محور «مورد نیاز» افراد به شکل مقرون به صرفه برای همه افراد و ارائه خدمات بر اساس نیازسنجی سلامت فرد ، خانواده و جامعه با بهره گیری از مشاوره سایر رشته های سلامت و خدمات سلامت از جمله اهداف این برنامه است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: همه افراد در هر گروه سنی، چه افراد سالم و چه افراد با بیماری پنهان و بدون علامت و چه بیماران دارای بیماری علامت دار، برای حفظ و افزایش سلامت خود میتوانند به تیم سلامت خانواده مراجعه کنند.
وی تصریح کرد: با توجه به اهمیت آگاهی و نگرش جامعه به جزئیات خدمات ارایه شده در مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه های تحت پوشش به عنوان بخشی از فرآیند آموزش و فرهنگ سازی برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع لازم است نسبت به تشکیل کمیته آموزش، ارتباطات و مشارکت های اجتماعی در شهرهای مذکور اقدام شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد آشنایی عموم مردم با مزایا و خدمات بهداشتی و درمانی مراکز و پایگاه ها و فرایند شناسایی و انتصاب مراقب سلامت و پزشک خانواده خود از مهمترین اهداف کمیته آموزش است خاطر نشان کرد: همچنین باید از ظرفیت های رسانه ای و تبلیغات محیطی در راستای ترویج فرهنگ خود مراقبتی استفاده شود.
دکتر سید جواد حسینی با اشاره به نقش مهم داوطلبان سلامت در افزایش سواد سلامت جامعه و جلب مشارکت های اجتماعی اظهار کرد: در این راستا آموزش های لازم به تمامی داوطلبان سلامت (داوطلبان محله، رابطان سازمانی/ پیام گزار و سفیران سلامت) در مورد نحوه انتصاب خانواده به مراقب سلامت و پزشک خانواده آموزش ارائه می شود تا در کنار تیم مراقبان سلامت در جهت جلب همکاری شهروندان برای شناخت مراقب سلامت خود اقدام کنند.
وی گفت: همچنین تمامی مراجعه کنندگان به مراکز و پایگاه های سلامت، آموزش حضوری درخصوص آشنایی با طرح ملی سلامت خانواده و نظام ارجاع و همچنین خودمراقبتی ارائه می شود.