رئیس حوزه پیشگیری و درمان بیماریهای واگیر دار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در فصل گرم ، ابتلا به برخی از بیماریهای گوارشی ناشی از آب و غذای ناسالم افزایش می یابد از همین رو رعایت نکات بهداشتی در سلامت افراد نقش تعیین کننده ای ایفا می کند.
دکتر زهرا نهبندانی ، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه افزایش مسافرتها، افزایش مصرف غذا در بیرون از منزل، استفاده از غذاهای آماده طبخ منجر به افزایش شیوع این بیماریها میشود، خاطر نشان کرد: راه انتقال بیماریهای منتقله از آب و غذا در تمام موارد گوارشی و اغلب به صورت دهانی است.
وی با بیان اینکه علائم در اغلب بیماریهای منتقله از غذا شامل اسهال، تهوع، استفراغ و دردهای شکمی است، گفت: این علایم به طور متوسط در مدت 24 تا 48 ساعت بعد از ورود عفونت به بدن ظاهر شده و برای یک تا دو روز ادامه دارد.
دکتر نهبندانی با اشاره به اینکه برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای منتقله از آب و غذا رعایت نکات بهداشتی الزامی است، ابراز کرد: قبل از تهیه غذا و یا هنگام سرو و مصرف غذا باید دستها با آب وصابون شسته شوند علاوه براین استفاده از سرویس های بهداشتی، استفاده از یخ های بهداشتی در زمان سفر و قرار ندادن بطریهای اب معدنی و نوشابه در حوضچه ها مانع از ابتلا به بیماریهای گوارشی می شود.
رئیس حوزه پیشگیری و درمان بیماریهای واگیر دار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه شستشوی سبزیجات و استفاده از مواد ضدعفونی کننده و عدم شستشوی ظرف ومیوه و سبزیجات در اب های جاری مانع ابتلا به بیماریهای گوارشی ناشی از آب و غذا می شود، خاطر نشان کرد: بیشتر افراد هنگامی که برای تفریح به خارج از شهر میروند یا در هنگام سفر، در صورت پیدا نکردن آب سالم و بهداشتی و یا به منظور خنک کردن میوه هایی از قبیل هندوانه، خربزه و بطریهای نوشیدنی و ... آنها را در آبهای طبیعی قرار می دهند این در حالی است که در صورت آلودگی این آب ها به ویروس و انگل این آلودگی به میوه و بطری انتقال پیدا می کند و فرد بیمار می شود.
وی گفت: هنگام ابتلا به بیماریهای گوارشی ناشی از آب و غذای آلوده بیمار باید به پزشک معالج مراجعه کند و ضمن مراجعه باید تلاش شودتا بدن با کم ابی مواجه نشودکه برای این موضوع مصرف ترکیبی از آب و نمک و کمی شکر تا زمان مراجعه بیمار به پزشک می تواند مانع کم آبی بدن شود.