کارگاه آموزشی مدیریت طغیان در بیماریهای واگیر با حضور دانشگاههای علوم پزشکی اراک، شاهرود، بندرعباس، زابل، بیرجند، بجنورد، اسفراین، سبزوار، گناباد، تربت جام، تربت حیدریه، نیشابور و ایران به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
به گزارش وب دا، در این کارگاه 2 روزه که با حضور معاونین فنی، مدیران گروه بیماریها، روسای گروه بیماریهای واگیر و کارشناسان مسئول برنامه مراقبت بیماریهای منتقله از آب و غذا برگزار شد معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به اینکه در ایام اربعین و دهه آخر صفر شهر مشهد مقدس میزبان خیل عظیمی از زائران آقا علی ابن موسی الرضا(ع) می باشد گفت: همه گیری در تجمعات خیلی سریعتر رخ میدهد و دیرتر تشخیص داده می شود و دشوارتر کنترل میشود.
وی با بیان اینکه در هر اجتماع دو تهدید کننده امنیت غذا و آب وجود دارد، افزود: روش تهیه، طبخ و انتقال غذا اگر با رعایت فاصله پخت تا مصرف نباشد و بیش از 2 ساعت طول بکشد یا نتوان غذا را در دمای مناسب(کمتر از 4 درجه یا بیشتر از 63 درجه) نگهداری کرد می تواند موجب بروز مشکلات بهداشتی شود و علاوه بر این با وجود کم آبی 70 درصدی نسبت به سال گذشته و شرایط سختتری که در تامین آب سالم وجود دارد احتمال بروز طغیان بیشتر است.
دکتر سید جواد حسینی با اشاره به پیاده روی دهه آخر صفر و مدیریت این جمعیت توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد از اول محرم تا پایان صفر گفت: هر سال خیل عظیم زائران از سراسر کشور در مسیر تشرف به بارگاه رضوی حرکت میکنند و مدیریت این جمعیت به عهده مشهد و خراسان بزرگ است که البته این موضوع نیازمند پیگیری در سطح ملی است تا مشکلی رخ ندهد .
وی با بیان اینکه موضوع بیماریهای آب و غذا، بیماریهای تنفسی و حتی بیماریهای پوستی در تجمعات انبوه مطرح است و اگر اتفاق بیفتد به سایر شهرستانها و استانها منتقل می شود ابراز امیدواری کرد همگی بتوانیم در کنار هم وظیفه مان را به نحو احسن انجام دهیم تا مشکلی برای زائرین و مجاورین پیش نیاید.