330.jpg - 21.96 kBمدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در فاصله زمانی اربعین حسینی تا شهادت امام رضا(ع) پایگاه‌های بهداشتی شهری و جاده‌ای ، در تمامی مسیرهای منتهی به مشهد دایر می‌شود.

دکتر ناصر امینی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: جلسات ستاد خدمات سفر مشهد و استان در خصوص تمهیدات ویژه دهه پایانی ماه صفر و به‌خصوص روزهای اربعین حسینی، رحلت پیامبر اکرم(ص)، شهادت امام حسن مجتبی(ع) و شهادت امام رضا(ع) در فرمانداری مشهد و استانداری خراسان رضوی برگزار شده و در این جلسات در خصوص بازگشت زوار اربعین و ورود زائران ایرانی و غیرایرانی ایام شهادت امام رضا(ع) در مرزهای هوایی و زمینی تاکید شد و تمهیدات ویژه‌ای در این خصوص اندیشیده شده است.

وی بیان کرد: ما در فاصله زمانی اربعین حسینی تا شهادت امام رضا(ع)،فعالیت پایگاه‌های بهداشتی شهری و جاده‌ای را در تمامی مسیرهای منتهی به مشهد از نیشابور، تربت حیدریه، تربت جام و چناران داریم و در هر کدام از این مسیرها با توجه به میزان تردد زائران پیاده رضوی تعداد پایگاه‌های فعال انتخاب شده است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر و غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: ما همچنین برای مسیرهای فرعی همچون طرقبه و شاندیز از ظرفیت شبکه‌های بهداشت و درمان شهرستان‌های در مسیر منتهی به مشهد استفاده کرده‌ایم و پایگاه‌‌‎های ویژه را در مسیرهای اصلی که با حجم بسیار بالای زائران پیاده امام رضا(ع) مواجه هستیم قرار داده‌ایم.

دکتر امینی با بیان اینکه پیاده‌روی در مسیرهای طولانی برای افراد با شرایط خاص و دارای بیماری مزمن و زمینه‌ای مناسب نیست، خاطرنشان کرد: به افرادی که دارای نقص ایمنی، دیابت، فشارخون و همچنین بیماران سرطانی توصیه شده که تا حد امکان در مسیرهای پیاده‌روی  کربلای معلی و مشهد مقدس حاضر نشوند و اگر هم قصد سفر دارند ابتدا با پزشک خود مشورت کنند و با وسیله نقلیه به سمت شهر مقصد بروند و پیاده‌روی در مسیرهای کربلای معلی و مشهد مقدس نداشته نباشند.

وی تصریح کرد: در این زمان خاص انجام سفر به علت استراحت کم، خستگی راه، تغییر شرایط آب و هوایی و تهیه آب و منابع غذایی ممکن است که کاهش مقاومت بدن را به همراه داشته باشد و به همین جهت عوامل احتمال مواجه با خطرآفرین وجود دارد و لذا رعایت ضوابط و نکات بهداشتی و ایمنی به جهت عدم بروز مشکل ضرورت بیشتری پیدا می‌کند و باید حساسیت بیشتری نسبت به آن نشان داد.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر و غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تأکید بر اینکه به تمامی زائران پیاده حسینی و رضوی به‌خصوص بیماران توصیه می‌کنیم که در محیط های با تراکم جمعیت به‌خصوص در مناطق مرزی حتماً از ماسک استفاده کنند تا دچار مشکلات تنفسی نشوند، گفت: همچنین به بیماران هم توصیه می‌کنیم که در کنار به همراه داشتن داروهای مصرفی خود به میزان کافی، از حضور در جمع‌های شلوغ  پرهیز نمایند.

دکتر امینی افزود: توصیه دیگرمان با توجه به گرمای هوا در کشور عراق این است که در ساعات اوج گرما پیاده‌روی نداشته باشند و انجام این کار را به ساعات خنک‌تر موکول کنند.

وی اظهار امیدواری کرد که تمامی زائران پیاده حسینی و رضوی با رعایت تمامی نکات بهداشتی در طول سفر هیچگونه نیازی به دریافت خدمات درمانی پیدا نکنند و با سلامت کامل به شهرهای خود بازگردند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image