900.jpg - 12.00 kBمدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هنوز بزرگترین مشکلی که در خصوص اچ ای وی وجود دارد ترس و انگ اجتماعی بیماری می باشد که باعث شده است افراد به راحتی برای مشخص شدن وضعیت ابتلا به اچ آی وی اقدام نکنند.

دکتر ناصر امینی در گفتگو با وب دا با تاکید بر اینکه اچ ای وی یک بیماری عفونی قابل کنترل است افزود: متاسفانه اغلب مردم اچ ای وی را بعنوان ایدز می شناسند در صورتی که ایدز آخرین مراحل عفونت اچ ای وی است و در صورتی که فرد تحت مراقبت و درمان باشد؛ هرگز اتفاق نمی افتد.

وی اجرای برنامه پیشگیری از انتقال اچ ای وی از مادر به فرزند    PMTCT)) ، درمان بیماران، توزیع اقلام کاهش آسیب در بین افراد دارای رفتارهای پرخطر و انجام تست در کمپ های ماده 16 و زندان را از اقدامات برنامه ریزی شده دانشگاه در راستای پیشگیری و کنترل بیماری اچ ای وی دانست و اظهار داشت: طبق این برنامه از کلیه مادران در دوران بارداری تست اچ ای وی به صورت رایگان انجام می گردد و در صورت ابتلای مادر به اچ ای وی، تحت مراقبت و درمان قرار گرفته و بلافاصله بعد از تولد، داروی پیشگیری برای نوزاد شروع می شود.

دکتر امینی خاطر نشان کرد: در حال حاضر داروهای مورد استفاده باعث کاهش تعداد ویروس و افزایش سطح ایمنی بیماران می گردد و در صورتی که فرد سالم با بیمار اچ ای وی مثبت تحت درمان، ارتباط داشته باشد امکان انتقال به شدت کاهش می یابد لذا درمان بیماران جنبه پیشگیری برای افراد سالم جامعه را نیز دارد.

وی اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل بیماران اچ آی وی 462 نفر می باشند 429 نفر آنها در شهر مشهد و 33 نفر در سایر شهرهای تحت پوشش استان شناسایی، ثبت و تحت درمان می باشند و در مجموع 1.6 درصد از بیماران مبتلا به ایدز کشور در شهرهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ساکن هستند.

دکتر امینی با بیان اینکه در سال 1401 تعداد 50 نفر مبتلای جدید شناسایی و گزارش شده اند گفت: درصد ابتلای زنان روند صعودی داشته و از 10 درصد در سال 1386 به 40 درصد در سال1401 رسیده است . در حال حاضر راه انتقال غالب از راه جنسی است و زنان از این راه آسیب پذیرترند و احتمال انتقال بیشتر می باشد.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت علل ابتلا در افراد بیمار ثبت شده در شهرهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال گذشته را 6 درصد تزریق با وسایل مشترک در مصرف کنندگان مواد، 70 درصد راه جنسی محافظت نشده، 2 درصد انتقال از مادر به جنین و 22 درصد نامشخص معرفی کرد.

شایان ذکر است از مجموع 6 مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری عفونی تعداد 4 مرکز در شهر مشهد و 2 مرکز دیگر در شهرستان های قوچان و کاشمر آماده ارائه خدمات به شهروندان می باشند و آدرس این مراکز در سایت  aids.mums.ac.ir)  ) قابل دسترس است.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image