مدیر سلامت کار و محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: 509 بازرس بهداشت محیط و حرفه ای برای مراسم دهه پایانی ماه صفر در مناطق تحت پوشش این دانشگاه نظارت دارند.
دکتر فرشید وفا، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه از 509 بازرس بهداشت محیط و حرفه ای در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، 232 نفر در مشهد و 277 نفر در شهرستانها، مسئولیت مراقبت بر سلامت آب و غذای و محل اسکان زائران را برعهده دارند، خاطر نشان کرد: این کارشناسان از اربعین حسینی تا پایان ماه صفر مسئولیت نظارت بر امور مختلف مرتبط با سلامت زائران را برعهده دارند.
وی تصریح کرد: یکی از مهمترین موارد نظارتی، تامین آب شرب سالم برای زائران است که این امر از طریق شبکه آبرسانی، تانکر و آب بسته بندی شده انجام خواهد شد که کارشناسان با توجه به احتمال شیوع بیماری منتقله از آب و غذا بر کیفیت آب و استفاده از یخ های بهداشتی نظارت دارند.
دکتر وفا با بیان اینکه یخ قالبی صنعتی اگر در تماس با آب شرب و مایعات دیگر قرار بگیرد می تواند باعث آلودگی آن شود، افزود: علاوه بر این نظارت بر تامین مواد غذایی و مواد اولیه مورد تایید سازمان دامپزشکی و سایر نهادها ، شرایط انبارداری، فرآیند طبخ، از دیگر حوزه های خدمت رسانی به زائران است.
وی با اشاره به اینکه مهمترین موضوع در حوزه طبخ غذا در موکب ها، رعایت بهداشت فردی و شرایط بهینه محیط ، زمان تولید و مصرف ماده غذایی است، گفت: ماده غذایی طبخ شده بر حسب نوع ماده حداثر تا 2 ساعت امکان استفاده دارد در غیر این صورت احتمال رشد باکتری ها و عفونت در غذا افزایش می یابد مگر اینکه ماده غذایی تا زمان مصرف در دمای 63 درجه و یا زیر 4 درجه سانتی گراد باشد.
مدیر سلامت کار و محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه از دیگر نکات مهم در حفظ سلامت زائران دفع درست فاضلاب و پسماندهای تولیدی است، گفت: نظافت محل اسکان زائران به لحاظ ملحفه و پتو و سیستم سرمایشی و گرمایشی مناسب آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
دکتر وفا با اشاره به اینکه مدیریت زمان سفر و نوشیدن مایعات کافی مانع گرمازدگی زائران خواهد شد، افزود: کارشناسان بهداشت محیط بر نظافت سرویس های بهداشتی سیار یا مستقر در موکب ها ، وجود صابون مایع در سرویس بهداشتی نیز نظارت دارند.
مدیر سلامت کار و محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در موکب هایی که شرایط اسکان و طبخ غذا را داشته باشند یک کارشناس بهداشت محیط و حرفه ای مستقر بر این موضوع نظارت دارد، اظهار کرد: سایر موکب ها در صورتی که موارد تخلفی مشاهده شود ، کارشناسان بهداشت به همراه مراجع قضایی نسبت به برخورد قانونی با تخلفات اقدام می کنند.