1068---Copy.jpg - 21.83 kBمدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد و عضو کمیته بهداشت ستاد دهه پایانی ماه صفر این دانشگاه، گفت: به زائران پیاده امام رضا(ع) توصیه می‌کنیم که در زمان پیاده روی به سمت مشهد ضمن رعایت کامل نکات بهداشتی و تغذیه‌ای، به اندازه کافی آب و مایعات بنوشند تا که در این روزهای گرم دچار مشکل کم آبی بدن نشوند.

دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: در این روزها پس از اتمام پیاده روی اربعین حسینی، شاهد حرکت زائران پیاده رضوی به سمت مشهد هستیم و در این خصوص دانستن و رعایت نکات بهداشتی و تغذیه‌ای کمک بزرگی به این گروه از زائران در جهت داشتن سفری راحت و همراه با سلامتی کامل می‌کند.

وی تصریح کرد: در هنگام استفاده از غذاهای نذری باید دقت شود كه هر فرد غذای خود را در موعد وعده‌های غذایی و فقط به هنگام گرسنگی میل كند و با توجه به اینکه در این ایام معمولاً در هر وعده چند نوع غذا ارائه می‌شود، بهتر است افراد غذایی را انتخاب كنند كه متناسب با مزاجشان است و چند نوع غذا را با هم نخورند تا که دچار مشکلات گوارشی، روده‌ای، اسهال و استفراغ نشوند؛ همچنین یك پیاده روی مختصر و استراحت بعد از غذا هم توصیه می‌شود.

عضو کمیته بهداشت ستاد دهه پایانی ماه صفر دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: ما همچنین ضمن توصیه به مصرف برنج کمتر توسط افراد دارای اضافه‌ وزن، بر عدم  مصرف غذای نذری که بیشتر از 2 ساعت در فضای آزاد مانده است هم تأکید داریم تا که مردم دچار مسمومیت‌های غذایی نشوند.

دکتر اباصلتی با بیان اینکه طبق توصیه‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هرگونه پخت ‌و پز باید در مکان‌هایی با شرایط بهداشتی مناسب صورت پذیرد، خاطرنشان کرد: افراد درگیر در تهیه و توزیع غذا و نوشیدنی باید دارای کارت بهداشت معتبر باشند و نکات بهداشتی را هم به‌صورت کامل و حداکثری رعایت نمایند و در زمان کار انجام آشپزی و پخت و پز و همچنین تهیه و توزیع هرنوع خوردنی و نوشیدنی نیز از وسایل حفاظت فردی ازجمله دستکش و ماسک استفاده کنند.

وی تأکید کرد: در خصوص نحوه پخت مواد غذایی باید بگوییم که مهمترین راهکار برای جلوگیری از سرایت بیماری به انسان، نگهداری انواع گوشت دام ذبح شده حداقل به‌مدت 24 ساعت در دمای منفی 4 درجه قبل از مصرف بوده است، ضمن اینکه برنج، نمک، سبزیجات، روغن و غیره باید با حساسیت و دقت بالا تهیه و در پخت نذری استفاده شوند و از استفاده مواد غذایی فله که تاریخ مصرف آن‌ها مشخص نیست خودداری شود و در بحث نمک مصرفی هم از نمک‌های بسته ‌بندی یددار و تصفیه ‌شده استفاده شود.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: نذری‌هایی که در روزهای پایانی ماه صفر در حجم زیاد تهیه می‌شوند در ظروفی پخته می‌شوند که شاید در سال کمتر مورد استفاده قرار گیرند و بهتر است قبل از ریختن مواد اولیه در این ظروف آنها را باز هم بشویید و با گرفتن غبار از بروز مسمومیت و بیماری جلوگیری کنید، بهتر است که از ظروف مناسب در آشپزی استفاده کنید تا که علاوه بر بهبود مزه، کیفیت و سلامت غذا نیز افزایش یابد.

دکتر اباصلتی با اشاره به اینکه استفاده از ظروف مناسب در هنگام تهیه نذری بسیار حائزاهمیت بوده و هست، بیان کرد: برای مواد آشامیدنی و غذایی گرم باید از ظروف مقاوم در برابر حرارت استفاده شود، این ظروف بر پایه موادگیاهی، آلومینیومی و در آخر ظروف فومی که در برابر دمای 60 درجه مقاوم هستند و این نوع ظروف برای سرو مواد غذایی و آشامیدنی گرم مناسب‌تر هستند.

وی با بیان اینکه از رعایت دائمی نکات بهداشتی در هنگام تهیه نذری نباید غافل شویم، خاطرنشان کرد: علاوه بر رعایت بهداشت فردی، بهداشت محیطی که در آن نذری پخته می‌شود هم اهمیت دارد و به مساجد و هیئت‌های عزاداری همه ساله توصیه می‌شود که با رعایت نظافت، شست‌وشو و گندزدایی مستمر سرویس‌های بهداشتی و جمع‌آوری پسماند‌های تولید شده به‌صورت بهداشتی، مانع از ابتلای مردم به بیماری‌های مختلف شوند.

عضو کمیته بهداشت ستاد دهه پایانی ماه صفر دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: همچنین در خصوص نکات بهداشتی و تغذیه‌ای به زائران پیاده رضوی هم باید بگوییم که توجه به توصیه‌های بهداشتی و تغذیه‌ای در طول مسیر به آنان کمک می‌کند تا در این سفر معنوی دچار مشکلات و مسمومیت‌های تغذیه‌ای و گوارشی نشوند.

دکتر اباصلتی اضافه کرد: زائران برای تقویت سیستم ایمنی بدن بهتر است که روزانه از منابع غذایی حاوی آهن، روی و انواع ویتامین‌ها مانند تخم‌مرغ، سبزی‌ها، حبوبات، میوه‌های تازه و خشک و غلات کامل استفاده کنند.

وی ضمن تأکید بر لزوم تآمین آب مورد نیاز بدن و استفاده از ماسک در پیاده‌روی در شرایط گرما و آلودگی هوا، تصریح کرد: به منظور پیشگیری از کم آبی بدن در فصل گرما و در زمان پیاده‌روی مشهد، زائران پیاده امام رضا(ع) آب و مایعات به اندازه کافی بنوشند و در شرایط فعلی که وضعیت گردوغبار و آلودگی هوا در مشهد و شهرهای و جاده‌های منتهی به این شهر داریم توصیه بر استفاده از ماسک هم داریم.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: زائران پیاده رضوی با رعایت نکات بهداشی و تغذیه‌ای می‌توانند سفری ماندگار و خاطره‌انگیز به ثبت برسانند و ضمن دوری از هرگونه مشکل و عدم نیاز به خدمات سرپایی و بستری بیمارستانی با سلامت کامل به شهرهای خود بازگردند و امیدواریم تمامی مهمانان ویژه امام رضا(ع) در این ایام خاص ضمن بهره معنوی کامل از این سفر نورانی، به سلامت به شهر خود بازگردند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image