81.jpg - 10.72 kBرئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و بیماریهای فصلی با رعایت توصیه های تغذیه ای، اصلاح سبک زندگی و تقویت سیستم ایمنی بدن میسر می شود.

دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا ضمن توصیه به داشتن خواب و فعالیت بدنی کافی افزود: میزان نیاز به خواب برای حفظ سلامت بدن 8 ساعت در طول شبانه روز است که کمتر و بیشتر از این مقدار می تواند سیستم ایمنی شما را تضعیف کند.

وی اظهار کرد: انجام فعالیت ورزشی متوسط باعث کاهش فاکتورهای التهابی و بهبود پاسخهای دستگاه ایمنی به ویروس ها و عوامل بیماری زای احتمالی وارد شده به بدن می شود لذا توصیه می شود حتما 30 دقیقه در روزفعالیت ورزشی مانند  پیاده روی متوسط داشته باشید.

دکتر اباصلتی با توصیه به مصرف  منابع غذایی حاوی ویتامینC  و  A، منابع پروبیوتیکی، پروتئین ها و منابع امگا 3 گفت: ویتامینc  یکی از ویتامین های تقویت کننده سیستم ایمنی است و اکثر میوه ها و سبزی ها منابع خوب ویتامین c هستند اما منابع غنی این ویتامین میوه های فصل از جمله نارنگی، پرتقال، لیمو شیرین، انواع فلفل سبز و دلمه ای، کیوی، گوجه فرنگی و پیاز، لیمو ترش، نارنج، شلغم، کرفس، انار و خرمالو است.

وی با اشاره به اینکه پروبیوتیک هـا اجـزای میکروبـی زنـده در مـواد غـذایی هستند که برای سلامت ما بسیار مفیـد هستند خاطر نشان کرد:  ایـن باکتریها و میکروارگانیسمهای مفید، خاصیت ضد التهابی و تقویت سیستم ایمنـی بـدن دارند و در قالب مواد غذایی حاوی آنها مثل ماست یا دوغ  و یـا بـه شـکل مکمل قابل مصرف هستند.

دکتر اباصلتی با بیان نقش ویتامین A به عنوان یک آنتی اکسیدان  در تقویت سیستم ایمنی و عملکرد بهتر ریه ها به منظور پیشگیری و کاهش علائم  بیماری در زمان ابتلا  به بیماری های شایع  فصول سرد سال گفت: هویج، کدو حلوایی، گوجه فرنگی، اسفناج، انبه، جعفری، کلم بروکلی، طالبی،  فلفل دلمه های نارنجی و قرمز رنگ، خرمالو  و لبنیات از جمله منابع  غنی پیش ساز ویتامین A هستند. همچنین این ویتامین در منابع غذایی حیوانی نیز وجود دارد.

 رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه ویتامین Dرا یکی دیگر از عوامل  تاثیر گذار در تقویت سیستم ایمنی دانست که توصیه می شود همه افراد بالای 18 سال ماهانه یک پرل 50 هزار واحدی ویتامین D مصرف کنند و برای دریافت امگا 3 به عنوان ضدالتهابی که از تضعیف سیستم ایمنی بدن جلوگیری می کند می توانید از خرفه، گردو  و تخم مرغ های غنی شده با امگا3 ، ماهی و منابع غذایی دریایی استفاده کنید البته برخی از انواع روغنهای مایع نظیر روغن کانولا یا کلزا، روغن پنبه دانه و روغن سویا به شرطی که حرارت زیاد داده نشوند، میتوانند در تامین امگا‏‏-3 کمک کننده باشند.

  وی افزود: علاوه بر این برخی از ادویه ها نظیر زنجبیل، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز و دارچین دارای ترکیبات تقویت کننده سیستم ایمنی بوده و در پیشگیری از ابتلا به بیماری های فصلی کمک زیادی می کنند.

دکتر اباصلتی گفت:کم آبی نیز  می تواند در بدن ایجاد التهاب کند و زمینه را برای تضعیف سیستم ایمنی و ابتلا به بیماریهای عفونی آماده می کند. بنابراین لازم است که در طول شبانه روز 6 تا 8 لیوان آب بنوشید.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image