126.jpg - 20.09 kBمدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تغذیه مناسب برای دانش‌آموزان در خانه و مدرسه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، دانش‌آموزان در این سنین در حال رشد و نمو هستند و نیازهای غذایی خاصی دارند و یک رژیم غذایی سالم و متعادل می‌تواند به آنها کمک کند تا انرژی کافی برای یادگیری و فعالیت‌های روزانه خود داشته باشند.

دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا  با اشاره به اینکه تغذیه مناسب باعث افزایش انرژی و بهبود عملکرد تحصیلی می‌شود، اظهار کرد: دانش‌آموزانی که رژیم غذایی سالمی دارند، انرژی و تمرکز بیشتری برای یادگیری خواهند داشت، ضمن اینکه رژیم غذایی سالم هم به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک و دانش‌آموزان را در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کند.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: باید توجه داشته باشیم که چاقی و اضافه وزن در دوران کودکی و نوجوانی می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند دیابت و بیماری قلبی را در بزرگسالی افزایش دهد، پس بنابراین نوع غذاهایی که دانش‌آموزان مصرف می‌کنند می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشند و به سلامت و رشد و نمو مناسب آنان کمک کند.

دکتر اباصلتی با بیان اینکه یک رژیم غذایی سالم برای دانش‌آموزان باید شامل انواع غذاهای سالم از همه گروه‌های غذایی باشد، خاطرنشان کرد: این گروه‌های غذایی عبارتند از غلات کامل، میوه‌جات و سبزیجات، پروتئین‌ها و چربی‌های سالم که باید مصرف آنها را به اندازه و بدون افراط و تفریط داشته باشیم و نباید تصور کنیم که چون این خوردنی یا نوشیدنی مفید است، میزان مصرف آن حد و مرزی ندارد.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه دانش‌آموزان به 3 وعده غذایی اصلی و 2 میان وعده در طول روز نیاز دارند، بیان کرد: دانش‌آموزان در وعده صبحانه و ناهار باید صبحانه کامل و مقوی بخورند تا  انرژی لازم را داشته باشند و وعده شامشان هم باید سبک باشد و ترجیحاً زودهنگام صرف شود تا که خواب راحتی داشته باشند.

دکتر اباصلتی افزود: بین صبحانه و ناهار می‌توان یک میان وعده سبک مانند میوه، سبزیجات یا نان و پنیر برای دانش‌آموز خود در نظر گرفت و در میان وعده عصر مصرف میوه، سبزیجات یا ماست توصیه می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه در وعده صبحانه می‌توان از نان تست سبوس‌دار با کره بادام زمینی و میوه، غلات صبحانه با شیر و میوه، یک تخم مرغ و نان تست سبوس دار استفاده کرد، گفت: همچنین برای وعده ناهار هم سالاد سبزیجات با مرغ یا ماهی، سوپ سبزیجات با نان و ساندویچ نان سبوس دار با سینه مرغ، پنیر و سبزیجات گزینه‌های خوبی هستند.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه روغن کنجد، کلزا، زیتون، آجیل و دانه‌ها و همچنین میوه، سبزیجات، مغزها و آجیل موارد مناسبی برای استفاده در میان وعده هستند، خاطرنشان کرد: همچنین در وعده شام هم می‌توان ماهی با برنج و سبزیجات یا مرغ با سیب زمینی و سبزیجات یا لوبیا با برنج و سبزیجات را گنجاند.

دکتر اباصلتی ضمن اشاره به راهکارهای بهبود تغذیه دانش‌آموزان، تصریح کرد: ما از آموزش والدین و دانش‌آموزان در مورد اهمیت تغذیه سالم نباید غافل شویم و معتقدیم که ابتدای سال تحصیلی فرصت مناسبی است تا مسئولان مدرسه در جلسه آشنایی والدین با معلمان، از کارشناس تغذیه دعوت کنند تا که باید و نبایدهای تغذیه دانش‌آموزان را به والدین گوشزد کنند.

وی تأکید کرد: باید تا حد امکان والدین سبک غذایی خود را متناسب با نیاز فرزندانشان تغییر دهند تا کم کم عادات غذایی سالم جایگزین عادات غذایی نامناسب شود

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image