428.jpg - 12.06 kBهر ساله 24 مهرماه به نام روز جهانی غذا نامگذاری شده است و شعار امسال این مناسبت با عنوان "آب زندگی است، آب غذا است، هیچ کس را محروم نکنید" انتخاب شده است.

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا با بیان اینکه آب برای حیات زمین ضروری است گفت: بیش از 50 درصد از بدن ما را آب تشکیل می دهد و حدود 71 درصد از سطح زمین را آب پوشانده است در حالیکه تنها 2.5 درصد آب شیرین، مناسب برای شرب، کشاورزی و بیشتر مصارف صنعتی است.

 دکتر زهرا اباصلتی افزود: آب یک نیروی محرکه برای مردم، اقتصاد و طبیعت و اساس غذای ما است، در واقع کشاورزی 72 درصد از برداشت جهانی آب شیرین را تشکیل می دهد اما مانند همه منابع طبیعی، آب شیرین بی نهایت نیست.

وی افزود: رشد سریع جمعیت، شهرنشینی، توسعه اقتصادی و تغییرات آب و هوایی  منابع آبی سیاره را تحت فشار فزاینده ای قرار می دهد. چندین دهه استفاده و مدیریت نامناسب، استخراج بیش از حد از آب های زیرزمینی، آلودگی و تغییرات آب و هوایی به سرعت در حال بدتر شدن است و این خطر وجود دارد که این منبع گرانبها را به نقطه ای بی بازگشت بکشانیم.

رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه با بیان اینکه امروزه 2.4 میلیارد نفر در کشورهایی زندگی می کنند که دچار تنش آبی هستند و رقابت برای این منبع گرانبها در حال افزایش است، اظهار داشت: ما باید بیشتر مواد غذایی و سایر کالاهای ضروری کشاورزی را با آب کمتر تولید کنیم و روش استفاده از آن را در زندگی روزمره خود بهبود بخشیم.

دکتر اباصلتی با بیان اینکه آنچه می خوریم و نحوه تولید آن غذا برآب تأثیر می گذارد گفت: ما می توانیم با انتخاب غذاهای محلی، فصلی و تازه، هدردادن کمتر آن ، حتی با کاهش ضایعات مواد غذایی و یافتن راه های ایمن برای استفاده مجدد از آن و در عین حال جلوگیری از آلودگی آب، تفاوت ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه ما با هم می توانیم برای آینده غذا، مردم وکره زمین اقدام کنیم خاطرنشان کرد: پیروی از یک رژیم غذایی مناسب و مصرف میوه ها و سبزیجات فصل که به آب کمتری نیاز دارند، مصرف غذاهای تازه و بدون فرآوری بخش مهمی از حفظ سلامتی، حمایت از حفاظت تنوع زیستی و سلامت محیط زیست است.

دکتر اباصلتی با اشاره به اینکه برای تولید غذا و رساندن آن از مزرعه به سفره به آب زیادی نیاز  است توصیه کرد: به منظور کاهش ضایعات غذایی با برنامه ریزی وعده های غذایی و تهیه لیست خرید فقط آنچه را نیاز دارید بخرید و تا می توانید سعی کنید از باقی مانده غذا در یک دستورالعمل جدید استفاده کنید و ضایعات خود را کمپوست کنید.

وی در ادامه گفت : صرفه جویی در آب باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می شود و استفاده از تکنیک های صرفه جویی در مصرف آب نظیر کوتاه دوش گرفتن، تعمیر لوله های نشتی، استفاده مجدد از آب برای آبیاری گیاهان در هزینه ها نیز صرفه جویی می کند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image