پویش پیشگیری از پوکی استخوان همزمان با سراسر کشور در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می شود.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار کرد: این پویش از 29 مهر لغایت 5 آبان  در راستای گسترش اطلاع رسانی در زمینه راهکارهای پیشگیری از پوکی استخوان به ویژه در دوران سالمندی برگزار می شود.

دکتر بابک اقبالی با بیان اینکه شکستگی استخوان مهمترین عارضه بیماری پوکی استخوان در جهان است اظهار کرد: بسیاری از عواملی که منجر به بروز پوکی استخوان می شود قابل اصلاح است و می توان با اصلاح سبک زندگی از بروز پوکی استخوان پیشگیری نموده و یا در صورت ابتلاء، عوارض آن از جمله شکستگی را کنترل نموده و با اصلاح شیوه زندگی می توان یکپارچگی و تعادل اسکلتی عضلانی را بهبود بخشید.

وی با بیان اینکه در این بیماری تراکم و قدرت استخوان های بدن کاهش یافته و بدنبال آن احتمال شکستگی استخوان ها افزایش می یابد خاطر نشان کرد: بیماری پوکی استخوان یا استئوپروز یک بیماری بی سروصدا و خاموش است که تهدید جدی برای سلامت سالمندان و میانسالان بوده و بار مالی سنگینی را بر آنان تحمیل میکند.

وی افزود: با افزایش جمعیت سالمندان در بسیاری از کشورهای جهان و از جمله ایران، شیوع استئوپروز و بروز شکستگی ناشی از آن رو به افزایش است به طوری که از 50 سالگی به بعد، از هر سه زن یک نفر و از هر پنج مرد یک نفر در طول عمر باقیمانده خود دچار شکستگی می شوند و این شکستگی نه تنها به دلیل کاهش تراکم مواد معدنی موجود در استخوان هاست، بلکه به دلیل افزایش میزان سقوط در افراد مسن رخ می دهد.

دکتر اقبالی مهمترین علل زمینه ساز بروز استئوپروز یا پوکی استخوان را پیری، ژنتیک، اختلالات تغذیه ، عادات غلط، مصرف دخانیات و الکل، استفاده طولانی مدت از برخی داروها و ... عنوان نمود و خاطر نشان کرد: پوکی استخوان در شروع و چند سال اول بدون علامت است و مهمترین علامت پوکی استخوان که طی روند پیشرفت بیماری بوجود می آید درد است و این درد وقتی ایجاد میشود که استخوان دچار شکستگی می گردد. البته شکستگی های ناشی از پوکی استخوان معمولاً بصورت شکستگی های ریز و بدون جابجایی و خفیفی هستند که بدون وارد شدن ضربه شدیدی به اندام ایجاد میشود.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با بالا رفتن سن، استئوپروز در اکثر افراد بوجود میآید و همه افراد مسن تا حدودی پوکی استخوان دارند ولی اینکه این روند در چه سنی شروع شود و شدت آن به چه اندازه باشد تا حدودی قابل کنترل است و با رعایت اصولی می توان شروع آنرا به تأخیر انداخت و یا از شدت آن کاست و یا حداقل از پیشرفت سریع آن جلوگیری کرد.

وی مصرف مناسب کلسیم، مصرف کافی ویتامین D ، انجام فعالیت بدنی مناسب و دوری از مصرف سیگار و الکل را از مهمترین راههای پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان عنوان نمود.

دکتر اقبالی موضوعات تغذیه و ساختن استخوانهای بهتر ‏/ فعالیت بدنی و ساختن استخوانهای بهتر‏/ نور آفتاب و ساختن استخوانهای بهتر‏/ پرهیز از مصرف دخانیات و ساختن استخوانهای بهتر‏/ پوکی استخوان و تشخیص به موقع‏/ پوکی استخوان و شروع به موقع درمان‏/ پوکی استخوان و پیشگیری از سقوط و شکستگی را عناوین روزشمار این هفته برشمرد.

508.jpg - 109.67 kB

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image