سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مسمومیت دارویی را شایع ترین علت مراجعه به بخش مسمومین بیمارستانهای کشور عنوان کرد.
دکتر علی روحبخش در گفتگو با وب دا با بیان اینکه یکم الی هفتم آبان هفته پیشگیری از مسمومیت ها نامگذاری شده و در این هفته تلاش می شود که با اجرای برنامه های آموزشی و فرهنگ سازی اطلاعات جامعه در این حوزه افزایش یابد اظهار کرد: داروها یکی از خطرناک ترین عوامل مسمومیت زا در منازل به شمار می روند و عدم توجه به میزان مصرف دارو، مصرف داروها در تاریکی، همراه با خواب آلودگی و مصرف خودسرانه داروها، می تواند منجر به مسمومیت های دارویی شود.
وی با تأکید بر اجتناب از مصرف خودسرانه داروها، افزود: مقادير بالاي برخي از داروهاي به ظاهر كم خطر، مي توانند براي فرد خصوصاً کودکان و افراد مسن كشنده باشد.
ایشان در ادامه افزود: شايعترين علت بروز مسموميت در جهان، مصرف داروها بيش از مقادير درماني مي باشد و هفتاد درصد از مسمومیت های ارجاع شده به مراکز اطلاع رسانی داروها و سموم کشور، مسمومیت های دارویی می باشد.
سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: همه ساله نزدیک به 60 درصد از تماسهای مراکز اطلاع رسانی داروها و سموم کشور مربوط به مسمومیت های دارویی بوده است که رقم بالا و قابل تأملی است و در آمار بدست آمده از مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم دانشگاه مشهد، کماکان درصد بالایی از مسمومیت ها یعنی در حدود 62 درصد از کل مسمومیت های ثبت شده در این مرکز به مسمومیت دارویی تعلق دارد.
وی در خصوص مسمومیت های دارویی در کودکان گفت: این نوع از مسمومیت اغلب اتفاقی و در اثر کنجکاوی کودک و یا اشتباه والدین رخ می دهد، نزدیک به 40 درصد از کودکان زیر 6 سال مسموم ارجاع داده شده به بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه مشهد، در طی سالهای 1398 تا 1402 به صورت اتفاقی در اثر مصرف داروها (و اغلب داروی متادون) مسموم شده بودند.