سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در راستای اجرای هرچه بهتر برنامههای پزشکی خانواده، جوانی و افزایش جمعیت، برنامهریزی های خوبی در این دانشگاه صورت پذیرفته است.
به گزارش وب دا، دکتر حمیدرضا قربانزاده در نشست هماندیشی پرداخت سرانه به واحدهای بهداشتی و درمانی، اظهار کرد: این جلسه در راستای مدیریت هرچه بهتر هزینههای بهداشت و پرداخت سرانه به مراکز، خانهها، پایگاهها و واحدهای بهداشتی تشکیل شده است تا که هزینههای مصرفی را تامین نماییم و ضمن مدیریت مصرف، از هزینههای اضافه نیز خودداری شود.
وی تصریح کرد: هزینههای مصرفی خانههای بهداشت در قالب ۸۹ قلم بوده و با توجه به پیشرفت تکنولوژی این میزان به ۵۰ قلم رسیده و برای ۳۹ مورد حذف شده موارد جایگزین انتخاب شده است.
دکتر قربانزاده با اشاره به اینکه تمامی هزینهکردهای حوزه بهداشت با محوریت موضوع جوانی و افزایش جمعیت بوده است، بیان کرد: ما ضمن برنامهریزی در بحث هزینهکردها و جلوگیری از صرف هزینه در موارد نابهجا، توجه ویژهای روی موضوع جوانی و افزایش جمعیت مورد تاکید مقام معظم رهبری داشتهایم و میتوانیم بگوییم که با توجه به این موضوع بخش عمدهای از هزینهها در حوزه های بسیار مهم صرف میشود.
وی تاکید کرد: همچنین روی موضوع سلامت خانواده و اجرای هرچه بهتر طرح پزشکی خانواده هم برنامهریزی خوبی داشتهایم تا که در این حوزه با خروجی و اثرپذیری بسیارخوبی همراه باشیم.
در این جلسه عبدالله سبحانی مدیر امور مالی دانشگاه علوم پزشکی مشهدگفت: باید با مدیریت درست و صرفهجویی در هزینههای جاری برنامهریزی بهتری در جهت اجرای هرچه بهتر برنامههای حوزه بهداشت در موضوعات مختلف از جمله حوزه جوانی و افزایش جمعیت داشته باشیم.
وی افزود: ما معتقدیم که میتوانیم با تنظیم و تدوین یک برنامه هدفمند، خروجی و اثربخشی بهتری را در برنامههای حوزه بهداشت در مناطق مختلف شهری و روستایی داشته باشیم و پیشنهاد میکنیم در راستای مدیریت هزینهها از روشهای جایگزین استفاده شود.
مدیر امور مالی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ما میخواهیم که در بحث تامین اعتبارها سرانه هزینهای تعریف کنیم که جایگزین فاکتورها بشود و از مراکز بهداشت شهری و روستایی میخواهیم که ضمن اعتبارسنجی اقلام مصرفیشان، موارد نیازمند به تغییر و جایگزینی را هم متناسب با سرانه مراکز و خانههای بهداشت اعلام نمایند.
دکتر سبحانی بیان کرد: ما در حوزه بهداشت ۸۹ قلم را داریم که مورد استفاده قرار میگیرد و از مسئولان بهداشتی میخواهیم که اقلام قابل مصرف و غیرقابل مصرف را مشخص کنند تا ضمن برنامهریزی برای موارد جایگزین، مدیریت بهتری در بحث مصرف و استفاده از تجهیزات صورت پذیرد.
وی تاکید کرد: ما هزینههای ۸۹ قلم پرکاربرد را تامین میکنیم و تمامی مراکز شهری و روستایی متصل به سامانههای دولت، سیب و سینا هستند و تمامی برنامههای شهری و روستایی متناسب با نیاز جامعه در حوزههای بهداشت و درمان اجرا میشود.
همچنین در این جلسه مدیران مراکز بهداشت شهر مشهد و مدیران شبکههای بهداشت و درمان شهرستانهای تابعه برنامههای پیشنهادی خود را در راستای اجرای هرچه بهتر برنامههای بهداشتی و درمانی اعلام کردند و خواستار حمایت مسئولان در راستای اجرای هرچه بهتر برنامههای تدوینی شدند.