رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: رژیم غذایی سالم در پیشگیری و کنترل فشارخون بالا بسیار تاثیرگذار است.
دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا افزود: کاهش وزن، پیروی از رژیم غذایی حاوی میوه و سبزیجات بیشتر، مصرف نمک و چربی کمتر، ترک سیگار، کاهش استرس و افزایش فعالیت بدنی توصیه های کلی برای پیشگیری و کنترل فشارخون بالاست.
وی با بیان اینکه رژیم غذایی سالم برای پیشگیری و کنترل فشارخون بالا مفید است اظهار کرد: در این رژیم غذایی باید مصرف میوه و سبزیجات تازه بیشتر و مجموعاً به 5 واحد رسیده و بین وعده های اصلی و میان وعده ها تقسیم شود،؛ روزانه کمتر از 2 گرم (حدود یک قاشق مرباخوری) نمک دریافت کند و 2 تا 3 وعده شیر و لبنیات کم چرب در هر روز استفاده نماید.
رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با توصیه به کاهش مصرف تنقلات (همچون چیپس و پفک) و شیرینیها و کاهش مصرف غذاهای پرچرب همچون کله پاچه، دل و قلوه و... گفت: مصرف ماهی تازه ( و نه ماهی دودی یا نمک سود شده) علاوه بر کاهش وزن موجب بهبود روند کاهش فشارخون میگردد.
دکتر اباصلتی خاطرنشان کرد: حذف نمکدان از سفره و میز غذا، استفاده از مقدار کم نمک در هنگام پخت و پز و آماده سازی غذا، خودداری از مصرف غذا آماده و فراوری شده نظیر انواع کنسرو، رب گوجه فرنگی، ترشی، شوری، سس های آماده، پیتزا ، سوسیس، کالباس و ... از روشهای کاهش نمک دریافتی است.