رئیس امور آزمایشگاه های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: آزمایشگاه مرجع آب معاونت بهداشت دانشگاه به عنوان آزمایشگاه مرجع شمال شرق کشور و یکی از ۹ قطب کشوری، با انجام بیش از 18000 آزمایش و پایش مستمر، ناظر بر سلامت سامانه های آبرسانی (شهری و روستایی) مشهد و شهرستان های تابعه می باشد.
دکتر فضل الدین فهیمی در گفتگو با وب دا با اشاره به نقش نظارتی وزارت بهداشت در خصوص کنترل کیفی آب آشامیدنی از نقطه آبگیر تا مصرف گفت: آزمایشگاه های بهداشت محیط(آب) به عنوان اهرم های نظارتی، آب را که از سوی وزارت نیرو و شرکتهای آب و فاضلاب تهیه میشود، از جنبههای مختلف طبق دستورالعملهای مربوطه مورد آنالیز قرار می دهد.
وی خاطر نشان کرد: این آزمایشگاه با سابقه فعالیت طولانی، آب آشامیدنی را طبق استاندارد ملی 1053 از سه جنبه فیزیکی، شیمیایی و فلزات سنگین (و سموم آلی در برنامه آتی) مورد سنجش قرار می دهد و چنانچه نتایج از حد تعیین شده بیشتر باشد بلافاصله با گزارش به واحد مدیریت سلامت محیط و کار، روند پیگیری و مطالبه آن مدیریت از شرکت آب و فاضلاب جهت رفع مشکل آغاز می شود.
دکتر فهیمی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت کنترل کیفیت نتایج در آزمایشگاه آب ، این مجموعه با شرکت سالیانه در برنامه های ارزیابی و مهارت آزمایی خارجی که توسط شرکت های مورد تایید وزارت بهداشت انجام می شود و اخذ گواهی های معتبر، نتایج ارائه شده خود را به طور مداوم تضمین می نماید.
رئیس امور آزمایشگاه های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شناسایی به هنگام برخی پارامترهای بیشتر از حدمجاز با پایش مستمر سامانه های آبرسانی، نقش مهمی در جلوگیری از بروز بیماری های بسیارمهم ازجمله متهموگلوبینمیا (سندرم کودکان آبی)، سرطانهای دستگاه گوارشی وتنفسی، آسیب عصبی برگشت ناپذیر، مشکلات رفتاری، اختلال در شنوایی و ... دارد که این عوارض، عموم افرادجامعه، بخصوص کودکان و مادران باردار را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی تصریح کرد: وضعیت بحرانی موجود درسطح کشور بعلت کاهش نزولات آسمانی، افت شدید کیفیت آب، شور شدن آبها و نگرانی از بروز طغیان بیمایهای واگیردار منتقله از آب بویژه وبا، افزایش شکایات مردمی، تغییر اقلیم، مهاجرتها، توریستی و زیارتی بودن شهر مشهد، آلودگیهای عمدی و بیوتروریسم درشرایط کنونی آمادگی بیشتری را برای پایش کیفی آب در آزمایشگاه آب معاونت بهداشتی می طلبد.