نخستین پایگاه طرح ملی سلامت خانواده و نظام ارجاع با مشارکت بخش خصوصی در پایگاه سلامت شهری مسلم مشهد افتتاح شد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ما در راستای اجرای هرچه بهتر برنامه ملی سلامت خانواده و نظام ارجاع آمادهایم تا که همکاری لازم و کامل را با پزشکان فعال در بخش خصوصی داشتهباشیم.
دکتر حمیدرضا قربانزاده در گفتگو با وبدا اظهار کرد: نظام سلامت تاکنون برای روستاها طرحریزی شده بود و ورود این برنامه ملی به فضای شهری آن هم در کلان شهر مشهد و با مشارکت بخش خصوصی را به فال نیک میگیریم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ما این آمادگی را داریم تا در راستای اجرای هرچه بهتر برنامه ملی سلامت خانواده و نظام ارجاع همکاری لازم و کامل را با پزشکان فعال در بخش خصوصی داشته باشیم، خاطرنشان کرد: ما متناسب با دستورالعمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهگونهای عمل خواهیم کرد تا که زمینه مشارکت بیشتر پزشکان و فعالان بخش خصوصی حوزه سلامت در این برنامه ملی فراهم شود.
دکتر قربانزاده تصریح کرد: ما بابت حضور و مشارکت "دکتر جوانشیر" در اجرای برنامه ملی سلامت خانواده و نظام ارجاع تقدیر و تشکر میکنیم و امیدواریم این چراغی که در مشهد و در ایام فرخنده میلاد امام زمان(عج) روشن شد در تمامی نقاط کشور روشن گردد و شاهد مشارکت پرشور پزشکان فعال در بخش خصوصی در این برنامه ملی باشیم.
وی با ذکر این نکته که باید از تحمیل هزینههای اضافی در برنامههای سلامتمحور جلوگیری شود، تاکید کرد: ما از پزشکان فعال در طرح سلامت خانواده و نظام ارجاع میخواهیم که در بحث تجویز دارو، سطح بندیها، ارجاع به سطوح بالاتر و غیره طبق دستورالعمل ابلاغی اقدام نمایند تا از تحمیل هزینههای اضافه جلوگیری شود و تمامی اقدامات از جمله تجویز دارو متناسب با نیاز فرد بیمار صورت پذیرد.
رئیس مرکز بهداشت خراسانرضوی ضمن اشاره به نقش و جایگاه مراقبان سلامت و ماماها در برنامه ملی سلامت بیان کرد: یکی از مهمترین خواستههای ما در خصوص مراقبت از مادران باردار و تشویق زوجین جوان به فرزندآوری بوده تا بتوانیم نقش موثری در موضوع بسیار مهم جوانی و افزایش جمعیت مورد تاکید مقام معظم رهبری داشته باشیم و در این خصوص نباید از نقش کلیدی و بسیار مهم ماماها و مراقبان سلامت غافل شویم.
ارائه خدمات سلامتمحور به مردم طبق وصیت پدر و مادر
در این مراسم دکتر زهرا جوانشیر، مسئول پایگاه سلامت شهری مسلم، گفت: این فضا از طرف پدرم، "مرحوم غلامحسین جوانشیر و مادرم، مرحومه طاهره فکور" وقف حوزه سلامت شده و من طبق وصیت آنان در مسیر ارائه خدمات سلامتمحور به مردم در این مکان فعالیت میکنم.
وی افزود: در این مرکز خدمات سطح یک را از سنین نوزادی تا سالمندی ارائه میدهیم و بهصورت خاص در ۴ حوزه کودکان، مادران باردار، تغذیه و سلامت روان کار میکنیم و موارد نیازمند دریافت خدمات تخصصی به سطح ۲ ارجاع میشوند.
مسئول پایگاه سلامت شهری مسلم با ذکر این نکته که ما تمامی خدمات بهداشتی و درمانی برنامه ملی سلامت خانواده ارائه میدهیم و در کنار آن خدمات پزشکی عمومی را ارائه میکنیم، تاکید کرد: ما برای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع طبق توافقنامهای که معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد داشتیم عمل میکنیم و بابت خدمات ارائه شده هیچگونه وجهی از مردم دریافت نمیکنیم.
دکتر جوانشیر خاطرنشان کرد: هدف از اجرای سیستم نظام ارجاع این است که مردم طبق سطحبندیها عمل نمایند و اولین مراجعه به پزشک عمومی یا پزشک خانواده باشد و از مراجعه مستقیم به پزشک متخصص و جراح و ازدحامهای بیمورد جلوگیری شود و ما نباید از نقش و جایگاه بسیار مهم پزشکان عمومی در بحث سلامت جامعه غافل شویم.
وی بیان کرد: همچنین به تمامی پزشکان عمومی توصیه میکنم که در راستای اجرای هرچه بهتر برنامه ملی سلامت خانواده و نظام ارجاع با متولیان و مسئولان برگزاری این برنامه ملی همکاری نمایند تا که انشاالله برکات حضور پررنگ آنان را در توسعه خدمات سلامتمحور و ارتقاء سلامت جامعه شاهد باشیم.