عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد گفت: اين دانشگاه در راه اندازي کلينيک بيماري سلياک در سطح کشور پيشگام است.
به گزارش وب دا، دکتر محمد صفريان در همايش بيماري سلياک که با حضور دکتر مهرابي بهار رييس دانشگاه علوم پزشکي مشهد و جمعي از پزشکان متخصص تغذيه و گوارش برگزار شد، شیوع بیماری سلیاک را هفت دهم تا یک درصد افراد جامعه عنوان کرد و اظهار داشت: مبتلايان به اين بيماري نسبت به "گلوتن" پروئتین موجود در غلات و برخی از مواد غذایی حساسیت دارند.
رييس دانشکده بهداشت افزود: حساسیت به گلوتن باعث می شود که این بیماران نتوانند بسیاری از غذاها مانند نان های تشکیل شده از جو و گندم را مصرف کنند و لذا دچار کمبودهای تغذیه ای می شوند.
این پزشک متخصص تغذیه هزینه درمان سلیاک را به دلیل رژیم خاص غذایی سنگین دانست و گفت: کنترل بیماری سلیاک نیازمند حمایت نهادهای مختلف است و این بیماری باید جزء بیماریهای خاص قرار گیرد.
دکتر صفریان بیان کرد: مبتلایان به سلیاک مانند همه افراد جامعه نیازمند محصولات نشاسته ای مانند نان، ماکارونی، شیرینی و بیسکویت هستند که باید خالی از گلوتن تهیه کنند .
وی ادامه داد: این در حالی است که در استان خراسان رضوی هیچگونه نان و مواد غذایی فاقد گلوتن وجود ندارد و باید از استان های دیگر تهیه شود.
وی با اشاره به اينکه مبتلایان به سلیاک باید به صورت مرتب و دوره ای به لحاظ کمبود مواد ویتامینی و پوکی استخوان و عوارض دیابت ویزیت و معاینه شوند تصريح کرد: به همين منظور، کلینيک سلیاک از سه سال گذشته در بیمارستان قائم (عج) مشهد فعال شده است.
وي بیان کرد: هم اکنون امکان سنجش سلیاک در مواد غذایی مختلف وجود ندارد و بسیاری مواقع نمی دانیم که میزان گلوتن در این مواد چقدر است.
وی اظهار امیدواری کرد که با همکاری معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد دست یابی به میزان گلوتن مواد غذایی فراهم شود.
رئیس انجمن سلیاک خراسان رضوی نیز طی سخنانی در این همایش گفت: تاکنون 400 بیمار مبتلا به سلیاک در استان خراسان رضوی شناسایی شده اند.
نفیسه رحیم پور افزود: مبتلایان به سلیاک شناسایی شده در خراسان رضوی در تمام رده های سنی قرار دارند و از یک کودک شش ماهه تا شخص 70 ساله را در برمی گیرد.
وی با بیان اینکه فعالیت انجمن سلیاک از چند ماه گذشته آغاز شده است، اظهار کرد: در حال حاضر انجمن های استان های تهران و اصفهان فعال هستند.
وی خاطر نشان کرد: مشکلات تغذیه ای مهم ترین چالش های بیماران مبتلا به سلیاک است و نان و مواد غذایی بدون گلوتن از استان های دیگر کشور تهیه می شوند.
وی بیان کرد: اکنون بدنبال حامی برای بیماران هستیم و محصولات بدون گلوتن فوق العاده گران است و این بیماران با توجه به اینکه افراد کم بضاعت هستند نیازمند حمایت های مالی می باشند.