رییس دانشکده طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ارائه گزارش عملکرد این دانشکده در سال های گذشته و چشم انداز این دانشکده برای آینده، گفت: دانشکده طب سنتی یکی از دانشکده های نوپای دانشگاه است و به طور کلی گروه آموزش طب سنتی ایرانی در کل کشور به عنوان یک گروه جدید محسوب می شود.
به گزارش وب دا، این گروه آموزشی اولین بار در سال 1387 در ساختار آموزشی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی تشکیل شد و در سال 1389 نیز مجوز جذب دانشجو به دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعطاء شد.
ما در مهر ماه سال 1389 برای نخستین بار چهار دستیار و دانشجو پذیرش کردیم که به طور مشترک با دانشگاه علوم پزشکی تهران تحصیل این دانشجویان را پیش بردیم.
به دلیل نبود ساختار دانشکده طب سنتی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، این دانشجویان را با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران جذب کردیم و این اتفاق در بهمن ماه همان سال نیز اتفاق افتاد.
به این شکل که در بهمن ماه سال 1389 ما شش دانشجو را با همکاری دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران پذیرش کردیم.
سال 1390 ساختار اولیه دانشکده طب سنتی در مشهد شکل گرفت و تعداد شش نفر دانشجوی ورودی سال 1390 در مشهد مشغول به تحصیل شدند که از این تاریخ به بعد ما شاهد هشت دوره پذیرش دانشجو در این دانشکده هستیم.
در حال حاضر ما تعداد 69 دانشجوی تخصصی طب سنتی ایرانی در این دانشکده داریم ،که در گروه آموزشی طب سنتی ایرانی در حال تحصیل هستند.
دانشکده طب سنتی و مکمل در حال حاضر دو گروه آموزشی دارد که گروه آموزشی طب سنتی ایرانی و گروه طب چینی و مکمل را شامل می شود.
باید اعلام کنیم که تا کنون از این دو گروه تنها گروه طب سنتی ایرانی دانشجو پذیرش کرده است و مجوزهای لازم جهت پذیرش دانشجو در گروه طب چینی و مکمل تا این لحظه داده نشده است.
البته اقدامات لازم در این خصوص در حال انجام است و معاونت آموزشی وزارت خانه در تلاش جهت صدور مجوزهای لازم است.
در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز رییس دانشگاه و معاون آموزشی نامه نگاری بسیاری جهت پذیرش دانشجو در این رشته انجام داده اند زیرا گروه طب چینی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد نسبت به کل دانشگاه های علوم پزشکی کشور بسیار قوی تر است.
علت این برتری وجود شش عضو هیئت علمی مجرب در این خصوص است؛ که تماما متخصصین طب چینی و مکمل هستند که از چین فارغ التحصیل شده اند که در هیچ جای کشور این تعداد عضو هیئت علمی در این گروه نداریم.
دانشکده طب سنتی مشهد 13 عضو هیئت علمی دارد
در حال حاضر به طور کلی در دانشکده طب سنتی مشهد در گروه پزشکی طب سنتی ایرانی هفت عضو هیئت علمی و در گروه طب چینی و مکمل نیز شش عضو هیئت علمی داریم.
برنامه ریزی جهت ایجاد یک گروه دیگر به طور مشترک با دانشکده داروسازی با نام داروسازی سنتی در حال انجام است؛ که در این گروه یک عضو هیئت علمی و یک نفر متخصص داروسازی سنتی خواهیم داشت که هنوز نیروی متخصص ما عضو هیئت علمی نشده؛ اما با دانشکده در حال همکاری است.
برنامه ما برای دانشجویان ورودی نیم سال اول سال 95 و 96، جذب چهار سهمیه دانشجوی PHD از سوی وزارت بهداشت است که معمولا این تعداد دستیار دانشجو به دانشکده اضافه خواهد شد.
این دانشجویان آزمون کتبی خود را در تهران داده اند و آزمون شفاهی آن ها به دانشگاه های منطقه ای سپرده شده است که ما هم به عنوان دانشگاه منطقه 9 این آزمون مصاحبه را در تاریخ پانزدهم و شانزدهم شهریور ماه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام خواهیم داد.
از مجموع امتیازی که این دانشجویان کسب می کنند 70 درصد آزمون کتبی و 30 درصد به آزمون شفاهی اختصاص دارد.
این دانشجویان جهت دریافت 30 درصد باقی مانده از امتیاز خود به دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراجعه خواهند کرد؛ که با همکاری معاونت آموزشی و مدیریت تحصیلات تکمیلی دانشگاه اقدامات بسیار خوبی در این خصوص در حال انجام است.
طی یک سال گذشته چهار دستیار دانشجو از دانشکده فارغ التحصیل شدند
خبر خوش در این شرایط دفاع چهارمین دستیار دانشکده است که در نهایت چهار دستیار ما در یک سال گذشته دفاع خود را انجام داده اند.
در خصوص بحث فعالیت های پژوهشی طرح های تحقیقاتی خوبی را انجام داده ایم که امیدواریم جایگاه طب سنتی را در مشهد و کشور ارتقاء دهد.
در حال حاضر در گروه طب سنتی مجموعا در سال 94 بالغ بر 31 طرح تحقیقاتی داشته ایم که نسبت به وضعیت دانشکده بسیار خوب بوده است و امیدواریم با انجام این تحقیقات در رسالت خود موفق باشیم.
طرح های تحقیقاتی مربوطه بر روش ها و داروهای مورد استفاده در طب سنتی با کمک گرفتن از طب نوین استوار است به نحوی که تحقیقات انجام شده روی بیماری های مختلف با حضور و همکاری همکاران ما در طب نوین انجام می شود.
در خصوص مسائل کلی دانشگاه باید گفت فضای دانشکده با این تعداد دستیار تخصصی مناسب نیست. ما از اساتید و دستیاران خود در حیطه آموزش و پژوهش و ارائه خدمات کمک می گیریم به شکلی که این افراد در درمانگاه های دانشکده در بیمارستان قائم(عج)، بیمارستان امام رضا(ع) و دانشکده طب سنتی در حال ارائه خدمات طب سنتی به مردم هستند.
این فضا برای این دامنه فعالیت مناسب نیست. ما در حال حاضر تنها دو کلاس تحصیلی و یک اتاق کنفرانس در اختیار داریم؛ در طبقه منهای یک دانشکده یک آزمایشگاه نسبتا مناسب در فضای 35 متری مستقر است و یک داروخانه در قسمت منهای یک نیز فعالیت می کند.
دانشکده طب سنتی نیازمند توجه در خصوص فضای فیزیکی است
لذا متاسفانه یکی از دانشکده های نیازمند به توجه نگاه مسئولان و هیات رییسه دانشگاه نسبت به فضای فیزیکی دانشکده طب سنتی است.
در این خصوص با دکتر بحرینی؛ معاون توسعه دانشگاه جلسه داشتیم و قول هایی داده شد که امیدواریم عملیاتی شود و ما بتوانیم به فضای مناسب نقل مکان کنیم.
صحبت این است که در فضای پردیس دانشگاه فضایی برای دانشکده های بهداشت، پیراپزشکی، پرستاری و طب سنتی ایجاد شود و تا آن زمان موقتا دانشکده طب سنتی را به دانشکده ای در جنب دانشکده پزشکی منتقل خواهند کرد.
در بخش پایانی باید اشاره ای به سلامت کده ها کرد؛ سلامتکده ها مراکز تخصصی ارائه خدمات درمانی هستند که وزارت بهداشت و درمان این مجوز را به دانشکده های علوم پزشکی داده است که بتوانند با بخش خصوصی در ایجاد سلامتکده همکاری کنند.
در حال حاضر در میدان تختی مشهد یک سلامتکده با همکاری بخش خصوصی ایجاد شده است که از ظرفیت های بخش خصوصی جهت استفاده از فضا، امکانات و ارائه خدمات فنی برای دستیاران و اعضای هیئت علمی ما استفاده خواهد شد.
دومین سلامتکده دانشکده طب سنتی مشهد در هفته دولت افتتاح می شود؛ که این سلامتکده در چهار راه لشکر مشهد مستقر خواهد شد و فضایی حدود دو هزار متر در اختیار ما قرار خواهد داد.
کار در این سلامتکده به شکل همکاری بین بخش خصوصی و دولتی و قراردادی است که البته جنبه کار خیر نیز در این راستا تا اندازه ای وجود دارد.
در پایان از دکتر دارابی تشکر میکنم که سه درمانگاه طبقه اول را که در اختیار مرکز درمان ناباروری دانشگاه بود را در اختیار ما قرار دادند و درمانگاه های تخصصی دانشکده طب سنتی در این فضا ایجاد شد که بسیار برای ما امر مبارکی بود.