به گزارش وب دا، دکتر علی اکبر شمسیان در گردهمایی مدیران پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به مشکلاتی که پرستاران و حوزه پزشکی با آن مواجه اند، افزود: بخشی از مشکلات کنونی و عدم پرداخت کارانه ها به تاخیر 9 تا 10 ماهه پرداخت مطالبات مراکز درمانی از سوی بیمه ها مربوط است.
وی با اشاره به تصویب اصلاحیه بودجه در مجلس شورای اسلامی به منظور پرداخت بدهی های بیمه سلامت گفت: امید است بدین طریق ظرف چندماه آینده مشکلات مراکز درمانی از بابت دریافت مطالباتشان از بیمه ها رفع شود.
قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بخشی ازسخنانش گفت: پذیرش بالای دانشجوی پرستاری در برخی از دانشکده های آزاد مستقر در شهرهایی که حتی بیمارستان ندارند، تهدید سلامت مردم را در بردارد.
وی بیان کرد: این موضوع آسیب و ضربه خود را به سلامت مردم ، جامعه و جایگاه پرستاری وارد می کند، چراکه دانش آموختگان پرستاری از دانشکده مزبور به دلیل نداشتن تجربه کافی تا وقتی که آموزش های عملیاتی این حرفه را فرا بگیرند، هزینه های زیادی را به سیستم بهداشت و درمان تحمیل خواهند کرد.
وی در بخشی از سخنانش گفت: هم اکنون تعادل بین پرستار زن به مرد در بیمارستان ها به هم خورده است و این موضوع بانوان پرستار را از بابت تحمیل شیفت های شب تحت فشار قرار داده است.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز طی سخنانی گفت: در گردهمایی مدیران پرستاری زیر پوشش این دانشگاه که اکنون شاهد برگزاری آن هستیم ، افزون بر 60 نفر از مدیران این دانشگاه در بخش خصوصی و دولتی به همراه اعضای شورایعالی نظام پرستاری کشور شرکت دارند.
محمد حسن عزتی افزود: این جلسه با هدف بیان مشکلات و چاره اندیشی در خصوص مشکلات و مسائل پرستاران با حضور معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شده است.
وی تعداد پرستاران شاغل در مراکز درمانی دولتی و خصوصی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در استان خراسان رضوی را حدود 10 هزار نفر عنوان کرد.
وی ارتقای خدمات پرستاری از طریق نهادینه سازی طرح "کیس متد" در بیمارستان ها را از برنامه های در دست اقدام عنوان کرد و افزود: بدین منظور پرستار شیفت باید بیماران خودش را تحویل بگیرد و حتما به آنها بگوید که از این پس من پرستار شما هستم .
وی نهادینه سازی آموزش بیمار توسط پرستار برای مصرف دارو، نوع تغذیه ، راه اندازی طرح پرستاری در منزل و هم چنین اعطای گواهینامه صلاحیت حرفه ای به پرستاران را از دیگر برنامه های در حال اجرا عنوان کرد.
به گفته وی، از این پس ملاک فعالیت یک پرستار در بیمارستان جدا از مدرک پرستاری اش ، داشتن صلاحیت حرفه ای از بابت بررسی شایستگی های علمی، اخلاقی، روانی و بدنی خواهد بود.