معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از استخدام 17 هزار نفر دراین وزارتخانه خبر داد و گفت: 11 هزار نفر از این نیروها، مربوط به گروه پرستاری هستند.
به گزارش وب دا، محمد میرزا بیگی در گردهمایی مدیران پرستاری مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: هم اکنون نیازمند 120 هزار نیروی پرستاری در سطح کشور برای دست یابی به حداقل استانداردهای جهانی هستیم.
وی بیان کرد: کل نیروهای مورد نیاز پرستاری در بیمارستانهای دولتی و خصوصی کشور بیش از 260 هزار نفر برآورد می شود که اکنون 140 هزار نفر نیروی پرستاری در سطح کشور فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه به لحاظ کمبود نیرو در گروه پرستاری اکنون با مشکل اساسی روبرو هستیم، اظهار کرد: کمبود پرستار در کشور اکنون با احتساب تمامی شاخص های موجود از جمله نسبت تخت به پرستار، نسبت بیمار به پرستار، نسبت جمعیت به پرستار و نسبت پزشک به پرستار مشهود است.
وی با اشاره به راهکارهای کوتاه مدت و بلند مدت برای جبران کمبود نیروی پرستاری در کشور گفت: افزایش ظرفیت دانشکده های پرستاری، استخدام و بکارگیری نیروی های پرستاری، به کارگیری دانشجویان پرستاری ترم های آخر و تمدید مدت طرح های پرستاری از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه بوده است.
وی ادامه داد: در دولت تدبیر و امید بیش از 16 هزار نیروی پرستاری در بیمارستان های کشور در قالب نیروهای شرکتی به کارگیری شدند که هفت هزار نفر از این تعداد در بیمارستان های تازه تاسیس و 9 هزار نفر در قالب طرح تحول نظام سلامت جذب شده اند.
به گفته وی، از سوی دیگر در این مدت چهار هزار دانشجوی پرستاری در سطح کشور که ترم های پایانی تحصیل خود را می گذراندند برای جبران کمبودها به کار گرفته شده اند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تدوین سند عرضه و تقاضا در حوزه پرستاری گفت: در گذشته سالانه 40 هزار پرستار بیکار در کشور داشتیم و بدنبال برنامه ریزی های انجام شده بخش زیادی از دانش آموختگان پرستاری به کارگیری می شوند.
وی با اشاره به افزایش دو برابری ظرفیت دانشگاههای پرستاری در کشور خاطر نشان کرد: بدنبال برنامه ریزی های انجام شده ظرفیت پذیرش دانشجویان پرستاری در دانشگاههای کشور از شش هزار و 500 نفر به بیش از 12 هزار نفر در سال افزایش یافته است.
وی، بالینی سازی آموزش، ارتقای آموزش پرستاری ، کاهش فاصله بین آموزش و بالین، توسعه انجمن های علمی، سطح بندی آموزش و مراقبت های پرستاری به دو بخش حرفه ای و غیر حرفه ای، طرح پرستاری در منزل و اعطای صلاحیت حرفه ای به پرستاران را از اقدامات انجام شده با هدف ارتقای جایگاه پرستاری در سطح کشور برشمرد.
میرزا بیگی با اشاره به تدوین طرح سطح بندی مراقبت های پرستاری گفت: آموزش پرستاری از این پس در دو بخش تربیت حرفه ای و تربیت غیرحرفه ای پرستاری خلاصه می شود.
وی ادامه داد: بدین ترتیب قبل از دوره کارشناسی پرستاری فقط یک رده آموزش پرستاری غیر حرفه ای با هدف تربیت کمک پرستاران را خواهیم داشت و سایر رده ها با عناوینی مانند کمک بهیار جایگاهی ندارند.
وی بیان کرد: طبق برنامه ریزی انجام شده به ازای چهار نیروی کارشناس پرستاری در بیمارستان ها باید یک نیروی کمک پرستار داشته باشیم.
معاون پرستاری وزارت بهداشت در بخشی از سخنانش از تحول در اعتبار بخشی مراکز درمانی خبر داد و افزود: در قالب اعتبار بخشی جدید که از مهر ماه امسال اجرایی می شود، سنجه های حوزه پرستاری به کمتر از 40 سنجه کاهش یافته است و بدین ترتیب پرستاران از اقدامات وقت گیر اعتبار بخشی گذشته رهایی می یابند.
وی در ادامه به ابلاغ آیین نامه جدید نظام پرداخت عملکرد اشاره کرد و گفت: در دولت یازدهم کارانه در گروههای غیر پزشکی نظیر پرستاران که قبلا حداکثر بین 16 تا 18 درصد بود، به 27.5 درصد افزایش یافته است.
به گفته وی، اگر چه اختلاف پرداختی ها در بین گروههای مختلف وجود دارد و شاید در سالهای اخیر افزایش یافته باشد، اما رفع این مشکل نیاز به قانون مجلس شورای اسلامی دارد.