همایش اعتبار بخشی مراکز درمانی قطب 9 کشوری با حضور 300 نفر از مدیران بیمارستان ها، مدیران پرستاری و کارشناسان بیمارستان های استان های خراسان شمالی، جنوبی و رضوی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مدت یک روز در تالار ابن سینای مشهد برگزار شد.
به گزارش وب دا، معاون اجرایی مدیر کل اعتبار بخشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی سخنانی در این همایش گفت: ارتباط با بیمار یکی از محورهای مهم اعتبار بخشی نسل جدید در مراکز درمانی و بیمارستان های کشور است.
مهندس نادر عسگری افزود: نسل جدید اعتبار بخشی مراکز درمانی با تایید و حمایت های همه جانبه وزیر بهداشت در 19 تیرماه امسال ابلاغ شد.
وی خاطر نشان کرد: استانداردهای اعتبار بخشی که موید سطح عملکرد یک سازمان که در اینجا بیمارستان است، مجموعه ای از ابعاد و ملاک های تعیین کننده در اعتبار یک خدمت یا سرویس را شامل می شود.
وی تاکید کرد: استانداردهای اعتبار بخشی جدید وزارت بهداشت در قالب 247 استاندارد، 903 سنجه و هشت محور تدوین شده است که این استانداردها با پردازش کلی جزئیات و ابعاد یک بیمارستان از زیرساخت ها تا فرآیندها، برنامه ها تا شاخص ها،مدیریت منابع انسانی و بهداشتی را شامل می شود.
وی با بیان اینکه بازنگری اعتبار بخشی گام جدید برنامه تحول نظام سلامت به شمار می رود، افزود: اعتبار بخشی سند پایدار سازی طرح تحول نظام سلامت در ساختار استانداردهای ملی است.
عسگری در بخشی از سخنانش با اشاره به مزایای اجرای طرح تحول نظام سلامت گفت: طرح تحول نظام سلامت با اجرای هفت بسته اجرایی مانند کاهش هزینه های درمانی از جیب مردم، ترویج زایمان طبیعی و ارتقای هتلینگ باعث شد که ساختار سلامت ایران با یک جهش چشمگیر نسبت به منطقه ارتقا یابد.
وی تاخیر در پرداخت منابع مالی از سوی سازمان های بیمه گر را مهم ترین چالش طرح تحول نظام سلامت دانست و افزود: مدیریت هوشمند با استفاده از راهکارهای مدیریتی که یکی از معتبرترین آن اعتبار بخشی است، می تواند ساختار مدیریتی و وضعیت منابع را هماهنگی کند.
معاون اجرایی مدیر کل اعتبار بخشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: مدیران بیمارستان ها اکنون با مشکلات و چالشهای ناشی از تاخیر در پرداخت ها دست و پنجه نرم می کنند اما بدانید که همه هزینه های صرف شده هر چند با تاخیر پرداخت می گردد و ما می توانیم این مسائل را از طریق راهکارهایی مانند اعتبار بخشی مدیریت کنیم.
به گفته وی،تاخیر در پرداخت منابع مالی بیمارستان ها و دانشگاهها نباید عارضه بزرگی را در خدمات دهی ایجاد کند.
وی بیان کرد: سازمان ها دو دسته هستند یا برنامه دارند و یا ندارند و اکنون مدیریت به روش سنتی بر اساس تجارب در همه جای دنیا منسوخ است و مدیر احساسی سازمان را به سمت موفقیت پیش نخواهد برد.
وی بیان کرد: امید است با هدایت دانشگاه علوم پزشکی مشهد و سایر دانشگاههای قطب در سطح کشور از این پس شاهد پیاده سازی استانداردهای اعتبار بخشی بر بالین بیمار نه در ویترین بیمارستان ها باشیم چراکه در غیر اینصورت استانداردها به مشتی پیام و شعار تبدیل خواهند شد.
مخاطبان گرامی می توانند برای دریافت مجموعه تصاویر این مراسم به اینجا مراجعه کنند.