دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: مصرف پروبیوتیک ها و پره بیوتیک ها یا میکروب های مفید باعث پیشگیری از عفونت های تنفسی در فرد به میزان 30 تا 40 درصد می شود.

به گزارش وب دا،دکتر سید علی جعفری گفت: سرتاسر بدن انسان سرشار از پروبیوتیک ها یا میکروب های مفید است که به صورت هم زیستی با بشر عمل می کنند.
این فوق تخصص گوارش کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: خاستگاه اصلی و اثربخشی پروبیوتیک ها یا میکروب های مفید دستگاه گوارش است و این میکروب ها از حفره دهان تا انتهای دستگاه گوارش را در برمی گیرند، اما در روده باریک و روده بزرگ به وفور یافت می شوند.
وی اظهار داشت: پروبیوتیک ها در سلامت، افزایش طول عمر و افزایش ایمنی بدن نقش مهمی دارند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: قبل از اینکه داروهای پروبیوتیک ابداع شوند، انسان ها از زمان های قدیم مواد سرشار از میکروب های مفید مانند مواد لبنی، ماست و دوغ را استفاده می کردند.
دکتر جعفری گفت: با گذر زمان بشر به این نتیجه رسید که بهتر است میکروب های مفید را جدا و تکثیر کرده و در قالب فراورده هایی وارد بدن کند تا بتواند بیشتر از خاصیت آنها استفاده کند و بدین صورت انواع پروبیوتیک ها به صورت فراورده های دارویی و غذایی به بازار عرضه شد.
وی افزود: تاکنون پیشگیری و درمان بیماریهای گوارشی، عفونت های اسهالی و عفونت حاد در کودکان توسط پروبیوتیک ها مطالعه و به اثبات رسیده است.
به گفته وی، از قدیم در ایران زمین اگر کسی اسهال می شد به او کته ماست یا سیر ماست می دادند و امروز نیز ثابت شده است که این محصولات سرشار از میکروب های مفید هستند و برای درمان بیماریهای گوارشی اثربخشی قوی دارند.
دکتر جعفری اظهار کرد: پره بیوتیک ها موادی هستند که محیط را برای رشد و تکامل میکروب های مفید آماده می کنند و در محصولات گیاهی مانند سبزی و میوه جات تازه، سیر، موز و مواد لبنی به وفور وجود دارند.

وی گفت: پره بیوتیک ها در دردهای مزمن شکمی کودکان، یبوست های کودکان، بیماریهای التهابی روده و بیماریهای کبدی و در پیشگیری و درمان چاقی کاربرد دارند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: لازم نیست به دنبال فراورده های خاص تجاری و دارویی برای مصرف پره بیوتیک ها باشیم، چرا که محیط اطراف ما سرشار از مواد غذایی دارای پره بیوتیک است.
وی ادامه داد: پرهیز از مصرف فست فودها، جایگزین کردن دوغ به جای نوشابه، مصرف فراورده های طبیعی و کاهش مصرف فراورده های غذایی دارای مواد نگهدارنده، نقش مهمی در تامین میکروب های مفید دارند.
وی با بیان اینکه مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها در ایجاد اسهال اثبات شده است، اظهار کرد: بهتر است در دورانی که از آنتی بیوتیک ها استفاده می شود مصرف مواد لبنی مانند ماست، شیر و دوغ افزایش یابد تا میکروب های مفید بدن نیز زیاد شوند.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image