با حضور جمعی از مسئولان دانشگاهی و استانی، 3 دستگاه دیالیز صفاقی اتومات (APD) در بخش دیالیز صفاقی بیمارستان فوق تخصصی کودکان دکتر شیخ از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد افتتاح شد.

به گزارش وب دا، این  دستگاه با حضور دکتر مهرابی بهار رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بختیاری قائم مقام تولیت استان قدس رضوی ،دکتر حیدریان رییس بیمارستان دکتر شیخ، دکتر دین محمدی مدیر عامل داروسازی ثامن و جمعی دیگر از مسئولان راه اندازی شد.

فوق تخصص نفرولوژی کودکان و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این زمینه اظهار داشت: متاسفانه کودکان زیادی به دلایل مختلف از جمله ناهنجاری های مادرزادی کلیه ها و سیستم ادراری، عفونت های مکرر ادراری، سندرم نفروتیک دچار نارسايی مزمن کلیه میشوند و نیاز به دیالیز پیدا می کنند که بهترین و مناسب ترین روش دیالیز در کودکان دیالیز صفاقی است.

دکتر فاطمه قانع خاطر نشان کرد: در این روش لوله‌ای در داخل حفره شکم کودک تعبیه شده و محلول های دیالیز هر 3 ساعت توسط والدین به روش استریل وارد حفره شکم میشود، این محلول ها معمولا 3 ساعت در داخل حفره شکم کودک جهت تبادل مواد باقی مانده و سپس این عمل به طور مجدد تکرار خواهد شد.

وی افزود: در بسیاری از کشور های دنیا مدت هاست که دیالیز صفاقی توسط دستگاه انجام میشود ، بدین صورت که پس از آموزش های لازم به والدین، دستگاه های دیالیز صفاقی به بیمار تحویل میشود ، و هر شب هنگام خواب لوله داخل شکم بیمار ، توسط والدین به دستگاه وصل شده و در طول شب هر یک ساعت توسط دستگاه و به صورت اتوماتیک محلول های دیالیز وارد شکم کودک شده و بعد از تبادل مواد ، محلول خارج میشود. با این روش دیگر کودک در طول روز نیاز به دیالیز ندارد، می تواند به مدرسه برود و فعالیت های خود را مثل کودکان عادی داشته باشد، همچنین والدین کودک نیز دیگر در طول روز لازم نیست که تمام وقت خود را صرف کودک کنند و هر 3 ساعت دیالیز را به روش دستی انجام دهند.

  فوق تخصص نفرولوژی کودکان و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: مرکز دیالیز صفاقی کودکان دکتر شیخ از نظر کمی و کیفی بهترین مرکز دیالیز صفاقی در کودکان است، در حال حاضر43 بیمار را زیر پوشش دارد.

وی اظهار داشت: با همت داروسازی ثامن و شرکت کار و اندیشه (از حامیان اصلی دیالیز صفاقی در ایران ) تعدادی دستگاه دیالیز صفاقی (APD) اخیرا وارد کشور شد و از آنجا که محلول های مورد نیاز این نوع دیالیز صفاقی گران قیمت بوده و باید از خارج کشور وارد شود  و هزینه بسیار بالایی را بر سیستم های بهداشتی درمانی وارد میکند، داروسازی ثامن اقدام به تولید این محلول ها نمود که اقدام بسیار با ارزشی است.

دکتر قانع خاطر نشان کرد: پس از بازدید های انجام شده ، 3 دستگاه APD هم اکنون به این مرکز تحویل داده شد که در آینده نزدیک تعدادی دیگری نیز تحویل خواهد شد.

وی تاکید کرد: این دستگاه ها به طور رایگان توسط شرکت های مذکور در اختیار بیمارستان قرار گرفت و  این مرکز نیز به طور رایگان آن را در اختیار بیماران قرار می دهد تا در خانه از آن استفاده کنند و محلول های این دستگاه که دو لیتری است و برای هر شب استفاده بیمار حداقل چندین محلول دو لیتری لازم است نیز به صورت رایگان توسط داروسازی ثامن در اختیار بیماران قرار خواهد گرفت.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: با استفاده از دیالیز صفاقی اتومات زحمت والدین برای انجام دیالیز صفاقی بسیار کم میشود و کودک نیز با آرامش بیشتری و فقط در طول شب دیالیز خواهد شد.

گفتنی است: بیمارستان فوق تخصصی کودکان دکتر شیخ تنها مرکز دارای بخش نفرولوژی،  همودیالیز و دیالیز صفاقی در کودکان در استان خراسان رضوی است، که بیماران استان های مجاور را نیز به طور وسیع تحت پوشش دارد.

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image