پزشک فوق تخصص بیماریهای کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیماریهای کلیوی در بین کودکان ایرانی به علت تشخیص دیررس، با عوارض مختلفی روبه رو می شود.   

به گزارش وب دا، دکتر فاطمه قانع افزود: اختلالات کلیوی از بیماریهای شایع در بین کودکان ایرانی است و شناسایی به هنگام این بیماریها از اهمیت بسزایی برخوردار است.

وی بیان کرد: مراجعه دیرهنگام ، تشخیص دیرتر و ایجاد بیماریهای پیشرفته تر کلیوی از ویژگی های شیوع بیماریهای کلیوی کودکان در کشورهایی همچون ایران است.

وی اظهار کرد: تشخیص دیررس باعث ایجاد عوارض این بیماریها و متاسفانه از دست رفتن کلیه، لزوم دیالیز، ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، افزایش فشار خون و مشکلات بینایی را در پی دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: یکی از تفاوت های بیماریهای کلیوی کودکان نسبت به بزرگسالان اشکالات ساختاری و مادرزادی است، مثلا ممکن است کودکی با کلیه پر کیست، کلیه کوچک و یا حتی یک کلیه به دنیا آمده باشد.

دکتر قانع اظهار کرد: وضعیت کلیوی کودکانی که در خانواده های با سابقه بیماریهای کلیوی متولد می شوند، باید تحت پیگیری و بررسی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه بیماریهای کلیوی به 2 بخش مادرزادی و اکتسابی تقسیم می شود، افزود: عفونت های ادراری، برگشت ادرار و انسداد در مسیر شبکه ادراری و سنگ های کلیه از بیماریهای اکتسابی کلیوی کودکان به شمار می رود.

وی تب ناشناخته، مشکلات ادراری، شب ادراری، روز ادراری، بی اشتهایی، کم خونی، رنگ پریدگی وکاهش وزن را از مهم ترین علائم بیماریهای کلیوی و نارسایی کلیه برشمرد.

دکتر قانع، پیشگیری را مهم ترین راهکار مقابله با بیماریهای کلیوی دانست و گفت: مصرف زیاد آب و مایعات، کاهش مصرف فست فودها، مصرف غذاهای کم نمک که در ایجاد سنگ کلیه دخیل هستند از راهکارهای پیشگیری از سنگ کلیه و بیماریهای کلیوی است.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image