عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: داشتن انگشتان اضافی در دست و پای نوزادان یکی شایعترین ناهنجاری های مادرزادی به شمار می رود.

به گزارش وب دا، دکتر علی مرادی  در مورد نوزادانی که با انگشت اضافه در دست متولد می شوندگفت: پلی داکتیلی به معنای داشتن انگشت اضافی یا انگشتان اضافه در دست است. این بیماری یکی از شایعترین ناهنجاری های مادرزادی دست است و از هر 500 تولد در یک نفر وجود دارد و می تواند به اشکال متعددی ظاهر شود .

 این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: پلی داکتیلی می تواند به علت  اختلالی ژنتیکی (موتاسیون در کروموزوم 7) به وجود بیاید که در آن فرد بیمار بیش از پنج انگشت در هر دست یا پا دارد.

وی با اشاره به اینکه والدین مبتلا می توانند بیماری را به فرزندان انتفال دهد خاطرنشان کرد:گاهی پلی داکتیلی همراه با به هم چسبیدن انگشتان است و ممکن است همزمان در دست ها و پاها وجود داشته باشد.

دکتر علی مرادی در پاسخ به اینکه علت پلی داکتیلی یا چند انگشتی چیست افزود:در زمان جنینی دست ابتدا به شکل یک پارو است و سپس در قسمت هایی از آن شکاف هایی ایجاد شده و انگشتان از هم جدا میشوند. گاهی اوقات انگشتان به درستی از هم جدا نمیشوند و نتیجه آن دستی است که دو یا چند انگشت آن به هم وصل است که به آن سینداکتیلی میگویند.گاهی هم بیش از چهار شکاف ایجاد شده و در نتیجه بیش از پنج انگشت درست می شود که به آن پلی داکتیلی می گویند. گاهی هم این دو اتفاق با هم میفتد. ژنتیک در آن دخیل است یعنی در صورت اینکه یکی از والدین یا هر دوی انها چند انگشتی باشند احتمال ابتلای کودک به این بیماری بیشتر است.

وی در خصوص اشکال مختلف پلی داکتیلی اظهار داشت: انگشت اضافه به شکل های متفاوتی ظاهر میشود. این انگشت می تواند به صورت زائده ای  پوستی یا گوشتی  در کنار انگشت باشد یا اینکه خصوصیات یک انگشت کامل را داشته باشد. در بعضی موارد استخوان های آن به استخوان های کف دست متصل است.گاهی انگشت در انتها دو شاخه می شود و دو انگشت به وجود می آورد. انگشت اضافه در بیشتر موارد کنار انگشت کوچک دست رو به بیرون قرار دارد. در بعضی موارد انگشت اضافه در طرف انگشت شست است.به ندرت اتفاق می افتد که انگشت اضافه بین انگشتان میانی قرار داشته باشد.

وی تصریح کرد: به طور معمول تشخیص بیماری  در کلینیک  بدون ازمایش اضافه صورت می گیرد و با رادیوگرافی ساده میتوان تیپ ناهنجاری را تشخیص داد.

دکترمرادی در خصوص درمان این ناهنجاری اظهار داشت: بهترین روش خارج کردن انگشت اضافه٫با عمل جراحی است. در صورتی که انگشت اضافه میان سایر انگشتان باشد بهتر است عمل جراحی در سن شش ماهگی انجام شود. وقتی انگشت اضافه در کنار انگشت کوچک رو به بیرون قرار داشته باشد بهتر است عمل جراحی در سن یک سالگی انجام شود؛ و وقتی انگشت اضافه در طرف شست قرار داشته باشد بهترین زمان برای عمل جراحی آن یک و نیم سالگی است. در هر صورت عمل جراحی باید قبل از پنج سالگی انجام شود. جدا کردن انگشت اضافه با بستن نخ به دور ریشه آن ممکن است موجب خونریزی‌های شدید شود و باید از انجام آن خودداری کرد. پس از تولد نوزادان مبتلا به این بیماری به دلیل احتمال همراهی این بیماری با سایر بیماری‌های مادرزادی٫نوزاد باید توسط پزشک معاینه کلی شود.

 گفتنی است :پس از انتشارخبر تولد نوزاد24 انگشتی درگناباد و یک مورد مشابه از مشهد برای درمان به بیمارستان امام رضا(ع) مراجعه کردند که هر دو تحت حمایت موسسه میزبانان خورشید و  زیر نظر دکتر علی مرادی متخصص ارتوپدی ، پس از تکمیل سن مورد نیاز برای عمل، تحت عمل جراحی قرار خواهند گرفت.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image