استاد گروه جراحی توراکس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: مرکز پیوند ریه این دانشگاه، دومین مرکز فعال کشور به شمار می رود.

به گزارش وب دا، دکتر رضا باقری با اشاره به اینکه پروسه پیوند بسیار مشکل و پیچیده است و نیاز به همکاری یک تیم تخصصی در این زمینه دارد خاطر نشان کرد: مرکز پیوند ریه دانشگاه علوم پزشکی مشهد پس از دانشگاه شهید بهشتی دومین مرکز فعال و در زمینه پیوند قلب با انجام 30 پیوند سومین مرکز فعال کشور به شمار می رود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه پیوند ریه برای بیماران مبتلا به اتساع ریه، فیبروم فراگیر، برونشیت هایی که باعث تخریب ریه می شود و افزایش فشار ریوی انجام می شود خاطر نشان کرد: بیماران نیازمند به پیوند ریه پیش از قرار گرفتن در لیست فعال در زمینه های مختلف از قلبی عروقی، گوارش، معاینات دندانپزشکی، روانپزشکی بررسی و در صورت دارا بودن شرایط در لیست فعال قرار می گیرند.

در بیماران مرگ مغزی، ریه نخستین ارگانی است که تخریب می شود

دکتر رضا باقری دهنده مناسب را از نکات قابل اهمیت در پیوند ریه عنوان کرد و گفت: در بیماران مرگ مغزی، ریه نخستین ارگانی است که تخریب می شود و به همین دلیل است که انجام پیوند ریه در طول یک سال شاید از تعداد انگشتان دست هم کمتر باشد.

استاد گروه جراحی توراکس دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در زمان شناسایی بیمار مرگ مغزی مناسب در اهدای ریه، بیمار تحت آزمایش های مختلف قرار می گیرد و در صورت شرایط مناسب اهدا،بیماری که مناسب دریافت ریه است نیز بر اساس گروه خونی به تیم پیوند معرفی می شود.

همکاری بیش از 20 پزشک متخصص در انجام پروسه پیوند ریه

دکتر باقری تصریح کرد: انجام پیوند ریه یک کار کاملا تیمی است و بیش از 20 متخصص همراه با تیم پرستاری حرفه ای بیماران دهنده و گیرنده ریه را مورد بررسی قرار می دهند.

رییس تیم پیوند قلب و ریه دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: پیوند ریه به شکل یک ریه و دو ریه با توجه به نیاز بیمار انجام می شود و در سه عمل پیوند ریه ای که تا کنون در مشهد انجام شده دو پیوند یک ریه ای و یک پیوند دو ریه ای بوده است.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه مشهد از معدود مراکز فعال کشور در زمینه پیوند ریه به شمار می رود اظهار داشت: در حال حاضر محدودیت تجهیزات از مشکلات این مرکز به شمار می رود که لازم است که در این زمینه مورد حمایت قرار بگیرد.

ECMO( اکمو، دستگاه کمکی قلب و ریه) دستگاهی حیاتی در انجام پیوند ریه

رییس تیم پیوند قلب و ریه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه نبود دستگاه ECMO( اکمو، دستگاه کمکی قلب و ریه) از مهمترین مشکلات به شمار می رود خاطر نشان کرد: نبود این دستگاه موجب می شود بسیاری از بیماران که ممکن است بعد از پیوند نیاز به اکسیژنیشن داشته باشند از لیست پیوند دانشگاه خارج شوند.

دکتر باقری هزینه خرید این دستگاه را 400 هزار یورو عنوان کرد و تهیه آن را نیازمند یک همت جمعی و حمایت خیران دانست.

خانواده اهدا کنندگان بیمار مرگ مغزی در اعلام رضایت سرعت بیشتری داشته باشند

وی تاخیر در اعلام رضایت خانواده اهدا کنندگان بیمار مرگ مغزی را از دیگر مشکلات برشمرد و اظهار داشت: خانواده های بیمار مرگ مغزی حداقل دو تا سه روز زمان می برد تا اعلام رضایت در زمینه اهداداشته باشند و این تاخیر زمانی موجب آسیب و تخریب ریه می شود و دیگر نمی توان از آن برای پیوند به یک بیمار نیازمند استفاده کرد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: هر چند که اعلام رضایت برای خانواده هایی که عزیزشان دچار مرگ مغزی شده است بسیار سخت و گران است اما اگر به این موضوع فکر کنند که سرعت دادن به تصمیم گیری، می تواند جان یک بیماری  که تنفسش به سختی انجام می شودرا نجات دهد شاید در روند تصمیم گیری سرعت بیشتری داشته باشند که این امر نیازمند آموزش به مردم است.

دکتر باقری با تاکید بر اینکه بعد از انجام پیوند همکاری بیمار و خانواده وی بسیار مهم است اظهار داشت: بیماران دو تا سه هفته پس از عمل از بیمارستان مرخص می شوند و اگر همکاری بیمار و خانواده اش در استفاده به موقع از داروها نباشد به طور حتم بیمار با عوارض جدی روبرو می شود.

هزینه های پیوند اعضا رایگان است

وی گفت: با حمایت وزارت بهداشت تمامی پروسه پیوند رایگان است اما داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن و داروهای پیوندی که بیمار پس از عمل و ترخیص از بیمارستان استفاده می کند گران است و این امر نیازمند حمایت معنوی و مادی خانواده ها از بیماران است.

دکتر باقری با تاکید بر اینکه مرکز پیوند قلب و ریه دانشگاه علوم پزشکی مشهد تنها مرکز فعال کشور محسوب می شود،گفت: آموزش اعضای تیم تخصصی و ایجاد فرصت های مطالعاتی، تجهیز مرکز و حفظ آن از جمله برنامه های این مرکز به شمار می رود.

گفتنی است، چندی پیش سومین عمل پیوند ریه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با موفقیت انجام شد. این عمل بر روی یک جوان 29 ساله مبتلا به فیبروز پیشرفته ریوی با موفقیت انجام شده است.

ریه پیوندی این بیمار از آقایی 23ساله که بعلت سانحه رانندگی دچار مرگ مغزی شده بود در مرکز دیالیز وپیوند اعضا منتصریه دریافت ودر بخش جراحی قلب باز بیمارستان امام رضا(ع) پیوند شد.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image