مدیر تحول نظام سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: در قالب برنامه تحول نظام سلامت، ترویج زایمان طبیعی و تکریم مادران باردار تا کنون 83 واحد (LDR) در بیمارستان های زیر پوشش این دانشگاه ایجاد شده است.
به گزارش وب دا، دکتر ابراهیمی پور در نشست بررسی چالش های برنامه تحول نظام سلامت دانشگاه ها و دانشکده های قطب شمال شرق کشور که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد افزود: در قالب این برنامه 105 واحد تک نفره زایمان (LDR) در دستور کار قرار گرفت که برای اجرای آن 137 میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.
وی تجهیز بلوک های زایمانی با هزینه بیش از 42 میلیارد ریال و جذب 110 ماما را از دیگر اقدامات در این راستا برشمرد و اظهار داشت: در قالب این برنامه میزان سزارین ده درصد کاهش یافته است.
مدیر تحول نظام سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ؛تدوین شیوه نامه به منظورفعالسازي حضور ماماي همراه در هنگام زايمان؛تصویب شیوه نامه سزارین برنامه ریزی شده در رابطه با شیوه اجرا و رعایت الزامات وابلاغ برنامه به بیمارستانها،الزام بررسی علت سزارین بار اول در کمیته تخصصی سزارین،الزام شرکت در کلاسهای امادگی برای زایمان برای مادران متقاضی سزارین و اخذ رضایت اگاهانه از مادر و همسرش پس از8 جلسه کلاس توسط دبیر کمیته بیمارستان و ممیزی پرونده های سزارین در بیمارستانها توسط پزشک معتمد معاونت درمان از جمله اقدامات نوآورانه این حوزه برشمرد.
تخصیص 7 رشته تخصصی مقیمی در بیمارستان های مشهد و 5 رشته در شهرستان های زیر پوشش
دکتر ابراهیمی پور با اشاره اینکه مقیم شدن پزشکان متخصص در مراکز درمانی یکی از دستاوردهای برنامه تحول به شمار می رود خاطر نشان کرد: در حال حاضر هشت بیمارستان دولتی مشهد در هفت رشته مختلف تخصصی به طور میانگین230 پزشک و در 13 بیمارستان شهرستان های زیر پوشش نیز 90 پزشک در قالب مقیمی مشارکت دارند.
وی تصریح کرد: ارائه خدمات 24 ساعته و در ایام تعطیل و تعیین تکلیف هرچه سریعتر بیماران در بخش اورژانس و انجام به موقع ویزیت بیماران ، اعمال جراحی و خدمات اورژانسی و عدم دریافت هرگونه وجهی از بیماران خارج از روال صندوق بیمارستان یکی از مهمترین دستاوردها به شمار می رود که موجب رضایتمندی بیشتر بیماران شده است.
مدیر تحول نظام سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد؛ فعال نمودن مقیمی پزشکان طب اورژانس در بیمارستانهای قائم (عج)،امام رضا (ع)،شریعتی،هاشمی نژاد،طالقانی و علوی را از دیگر اقدامات در راستای برنامه تحول نظام سلامت برشمرد.
همکاری 500 پزشک متخصص و فوق متخصص در طرح ارتقای کیفیت ویزیت
دکتر ابراهیمی پور، اجرای بسته ارتقای کیفیت خدمات ویزیت را از دیگر اقدامات در راستای برنامه تحول نظام سلامت برشمرد و اظهار داشت: در قالب این برنامه 500 پزشک در بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه فعال و خدمات ویزیت را در قالب تعرفه های دولتی به بیماران ارائه می دهند.
وی راه اندازی کلینیک ویژه تخصصی سرور زیر نظر بیمارستان دکتر شیخ و جذب متخصصین ضریب کا را از دیگر اقدامات عنوان کرد و اظهار داشت: در این مدت بیش از یک میلیون و 200 هزار بیمار از خدمات بسته ارتقاء کیفیت خدمات ویزیت بهره مند شدند.
نظارت بر روند اجرای برنامه تحول نظام سلامت
مدیر تحول نظام سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه به طور مستمر بر روند اجرای برنامه تحول نظام سلامت نظارت می شود تصریح کرد: در شش ماهه نخست امسال 153 بازدید از بیمارستان های زیر پوشش دانشگاه انجام شده که در این بازدیدها 770 بخش مورد بررسی و پایش قرار گرفتند.
دکتر ابراهیمی پور؛ ارتقاکیفیت هتلینگ،ارتقاکیفیت ویزیت بیماران،حضورمتخصصین درمناطق محروم،کاهش چشمگیرارجاع بیماران جهت خریدملزومات پزشکی به خارج بیمارستان ،افزایش رضایتمندی بیماران و ترویج زایمان طبیعی وکاهش جدی آمارسزارین را از مهمترین دستاوردهای برنامه تحول نظام سلامت برشمرد.
وی عدم همکاری سازمانهای بیمه گردرپرداخت مطالبات را از مشکلات و چالش های مهم دانشگاه عنوان کرد و گفت: این امر موجب بدهی بیمارستانها به شرکتهای فروش تجهیزات پزشکی شده است.