عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص روز جهانی بیهوشی ضمن تبریک این روز، گفت: تمام بیمارانی که نیاز به جراحی دارند؛ نیازمند مدیریت یک متخصص بیهوشی نیز هستند.
دکتر مهدی فتحی در گفت و گو با وب دا بیان داشت: برای یک بیمار که در حال جراحی است دو نکته بسیار دارای اهمیت است؛ ابتدا مدیریت اضطراب و دیگر مدیریت درد که یک متخصص بیهوشی و فردی که در رشته بیهوشی خدمت می کند در پی رفع این دو دغدغه است.
این فوق تخصص بیهوشی قلب بیان داشت: بیماران جهت درمان خود نیازمند بیهوشی در حد سطحی تا بیهوشی عمقی می باشند و باید تا آن جایی بیمار بیهوش شود که با وجود کم شدن هوشیاری درد را متوجه نشود.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در این میان متخصص بیهوشی تلاش دارد تا با کنترل وضعیت قلبی و عروقی، تنفسی، آب، الکترولید و تعادل مایعات درون سلولی و خارج سلولی بیمار در قبل، حین و بعد از عمل سلامت بیمار را کنترل کند.
وی افزود: متخصص بیهوشی در قبل، حین و پس از عمل جراحی مراقب درد بیمار و تلاش در کاهش درد دارد و در این خصوص نقش اصلی را بازی می کند.
دکتر فتحی تصریح کرد: رشته بیهوشی در حقیقت پایش لحظه به لحظه بیمار را به دنبال دارد و بیمار در لحظه تحت نظارت متخصصین بیهوشی و پرسنل هوشبری که به متخصص بیهوشی کمک می کند می باشد.
این متخصص بیهوشی افزود: دستگاه های بیهوشی نیز در همین جهت ساخته شده است تا به متخصص بیهوشی در کنترل سلامت بیمار کمک کند تا وضعیت مغز، قلب، کلیه و حرارت بدن بیمار در حین جراحی در شرایط نرمالی قرار داشته باشد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: از این منظر متخصص بیهوشی جزء باسواد ترین رشته های تخصصی به شمار می رود؛ زیرا باید احاطه کامل به اجزای داخلی و خارجی بدن بیمار از جمله مغز، قلب، غدد درون ریز، کلیه، کبد و ریه بیمار داشته باشد.
وی ابراز داشت: علاوه بر نقش متخصصین بیهوشی در اتاق های عمل می توان به حضور این قشر در دیگر قسمت های مراکز درمانی مانند بخش های اندوسکوپی، آنژیوگرافی، تصویربرداری، اعمال مداخله ای عروق و رادیولوژی اشاره کرد.
دکتر فتحی؛ متخصص بیهوشی را دارای نقش اصلی در مراقبت از بیماران دانست و گفت: این افراد امنیت بیمار را بر عهده دارند و در احیای بیماران بد حال نیز نقش اصلی را ایفا می کنند؛ به نحوی که بیمارانی که در سوانح دچار آسیب شدید می شوند به همت متخصص بیهوشی حیات خود را حفظ می کنند.
این متخصص بیهوشی اظهار داشت: در دوران دفاع مقدس نیز متخصصان بیهوشی در خط مقدم جبهه قرار داشتند و خدمات خود را به رزمندگان اسلام در بیمارستان های صحرایی در شرایط بحرانی ارائه می دادند.
دکتر فتحی بیان داشت: علم بیهوشی در ایران همگام با این تخصص در جهان در حال رشد است و نمی توان از تکنیک و تخصص و ابزاری در علم بیهوشی در جهان نام برد که متخصصین ما در ایران در اجرا و استفاده از آن ناتوان باشند.
وی گفت: در حال حاضر ما با کمبود متخصص بیهوشی روبه رو نیستیم بلکه با ازدحام بیمارانی مواجه می شویم که متخصصین بیهوشی با ایثار جهت درمان این افراد اقدام می کنند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیاز به دانش آموختگان بیهوشی را مد نظر قرار داد و گفت: متخصص بیهوشی در حقیقت پیشگام در حفظ امنیت و سلامت بیماران است و از این جهت این روز یادآور ایثار این عزیزان می باشد.