سرپرست گروه سم شناسی بالینی و مسمومیت های دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر خودداری از مصرف خودسرانه هر گونه دارو اظهار داشت: مصرف خودسرانه و بدون تجویز هر گونه دارو اعم از گیاهی و شیمیایی می تواند اثرات جبران ناپذیری بر سلامتی فرد داشته باشد.

به گزارش وب دا، دکتر بیتا داد پور در نشست خبری هفته پیشگیری از مسمومیت ها با تاکید بر اینکه در برخی از مواقع مشاهده شده است که عطاری ها اقدام به تجویز و ارائه دارو در شکل های قرص و کپسول برای درمان بیماری ها از جمله کنترل درد،کاهش تب، اعتیاد و کاهش وزن می کنند خاطر نشان کرد: مواد تشکیل دهنده این داروها می تواند غیر استاندارد و اثرات نامطلوبی بر سلامتی فرد داشته باشد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه استفاده از جوشانده های گیاهی نیز باید زیر نظر افراد متخصص همچون پزشکان متخصص طب سنتی باشد خاطر نشان کرد: در برخی از مواقع بیمارانی به بخش مسمومین بیمارستان امام رضا(ع) ارجاع می شوند که به دلیل مصرف خودسرانه داروهای گیاهی و یا جوشانده دچار نارسایی های کبدی و یا اختلالات ناشی از آن شده اند.

رییس بخش مسمومین بیمارستان امام رضا(ع) مشهد با تاکید بر اینکه برخی از افراد با تفکر اینکه استفاده از جوشانده های گیاهی به دلیل منشاء طبیعی بودن آن بی خطر است و می توان در هر شرایطی از آن استفاده کرد خاطر نشان کرد: استفاده از این مواد به ویژه در افراد مسن می تواند با داروهای دیگر تداخل ایجاد کرده و یا اثرات آن را از بین ببرد و حتی موجب مرگ افراد شود.

دکتر دادپور با اشاره به اینکه در زندگی امروز توسعه فناوری و گسترش زندگی ماشینی، دسترسی افراد را به انواع مواد شیمیایی، سموم و داروها افزایش داده است تاکید کرد: گسترش اطلاع رسانی و آگاهی عمومی در زمینه نحوه مصرف عوارض و خطرات استفاده از این مواد می تواند نقش موثری در پیشگیری از مسمومیت ها داشته باشد.

وی با بیان اینکه شایع ترین علت مسمومیت در ایران و جهان مسمومیت های دارویی است و بیش از 70 درصد علت ارجاع به مراکز درمانی را شامل می شود اظهار داشت: بر این اساس هیچ دارویی نباید خودسرانه مصرف شود و باید با دستور پزشک دوره درمانی با مصرف دارو طی شود.

سرپرست گروه سم شناسی بالینی و مسمومیت های دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: کودکان، افراد مسن، بیماران مبتلا به افسردگی و بانوان باردار از گروه های در معرض خطر در  ابتلا به مسمومیت های دارویی و شیمیایی به شمار می روند.

دکتر دادپور با تاکید بر اینکه هیچگاه نباید دارو را با عنوان شکلات، شیرینی به کودک داد و باید به وی تفهیم نمود که دارو را فقط در زمان بیماری و تحت نظر پزشک باید مصرف کرد اظهار داشت: مصرف دارو در دوزهای تکراری و استفاده دارو حتی استامینوفن در زمان بیماری کودک می تواند اثرات جبران ناپذیری برای وی داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه مصرف استامینوفن بیشتر از دوز مصرفی می تواند موجب نارسایی کبدی در کودک شود اظهار داشت: مصرف این دارو در 24 ساعت ابتدایی هیچ گونه علائم بالینی ندارد اما پس از این مدت با افزایش آنزیم های کبدی می تواند کودک را دچار نارسایی کبدی و یا حتی مرگ نماید.

رییس بخش مسمومین بیمارستان امام رضا(ع) مشهد با بیان اینکه مصرف داروها بیشتر از مقدار مجاز در سالمندان نیز به دلیل فراموشی و کم سوادی شایع است تاکید کرد: به طور حتم اطرافیان افراد مسن بر نحوه مصرف داروی آنان نظارت داشته باشند.

دکتر دادپور، مصرف داروهای انرژی زا در ورزشکاران را از دیگر موارد مسمومیت و خطرساز برشمرد و اظهار داشت: مصرف این داروها به شکل خودسرانه می تواند موجب عقیمی، نارسایی کبدی، تغییرات هورمونی و حتی مرگ های ناگهانی شود.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image