عضو گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حال حاضر یکی از علل مرگ و میر مادران ابتلا به بیماری های قلبی است و به همین دلیل وزارت بهداشت، مسئولان دانشگاه و اعضای گروه زنان تمام اهتمام خود را به کار برده اند تا کلینیک های مشاوره های قلبی و بارداری را در بیمارستان های قائم (عج) و امام رضا (ع) راه اندازی کنند.
دکتر نفیسه ثقفی در گفت و گو با وب دا؛ در خصوص کلینیک های ارائه دهنده خدمات به زنان در بیمارستان قائم(عج)، ادامه داد: در حوزه سلامت زنان از جمله بیماری هایی که در گذشته شیوع کمتری داشته و اکنون افزایش پیدا کرده است می توان به بیماری های قلبی و ترومبا آمبولی اشاره کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: این دو بیماری متاسفانه هدیه زندگی ماشینی هستند؛ که به دلیل کم تحرکی، استفاده از ابزار به جای داشتن تحرک و فعالیت بدنی و از سویی تغذیه نادرست؛ سلامت انسان را به مخاطره انداخته است.
دکتر ثقفی خاطر نشان کرد: بانوان مبتلا به بیماری قلبی که باردار شده اند و از قبل به مراکز درمانی مراجعه نداشته اند و یا باردار نشده اند و مشاوره قبل از بارداری را نیاز دارند با مراجعه به این کلینیک ها می توانند تحت درمان تخصصی زیر نظر اساتید دانشگاه قرار گیرند.
کلینیک مراقبت های قلبی در روز های سه شنبه آمادگی پذیرش مراجعه کنندگان را دارد
وی تصریح کرد: کلینیک مراقبت های قلبی در بیمارستان قائم(عج) با حضور متخصص زنان و متخصص قلب در روز های سه شنبه آماده پذیرش بیماران هستند و در بیمارستان امام رضا(ع) نیز این کلینیک کار خود را آغاز کرده است.
عضو گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، سرطان پستان را یکی از شایع ترین سرطان ها در میان زنان دانست و تاکید کرد: متاسفانه امروزه از هر چهار نفر یک نفر به سرطان پستان مبتلا می شود و این در حالی است که سن ابتلا به این بیماری رو به کاهش و به کرات بیماران در سنین زیر 30 سال شناسایی می شوند.
وی اضافه کرد: زنان جهت پیشگیری از سرطان پستان به کلینیک بررسی بیماری های پستان که در روزهای زوج هفته در بیمارستان قائم (عج) فعال است مراجعه کنند؛ تا توسط اساتید گروه انکولوژی مورد معاینه قرار گرفته و بیماریابی شوند. در این بیمار یابی افراد پرخطر شناسایی و با درمان به هنگام می توانند افزایش طول عمر یا پیشگیری از بیماری را به دنبال داشته باشند.
کلینیک های تخصصی، پیشگیری و درمان سرطان های شایع در زنان را دنبال می کنند
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به کلینیک های بررسی بیماری های کلی سرطان تحت عنوان «تومور کلینیک» اشاره و تاکید کرد: تومور کلینیک های بیمارستان قائم(عج) در هفته چهار روز فعالیت و از استان های مجاور نیز بیمار پذیرش می کنند.
دکتر ثقفی تاکید کرد: در این کلینیک ها بیماریابی در خصوص سرطان های پستان، رحم و ... انجام می شود و در ادامه با انجام آزمایشات پاپ اسمیر، بررسی دهانه رحم، انجام کورتاژ در بیماران پر خطر، نمونه گیری از رحم، معاینات پستان، بررسی ماموگرافی و... در صورت مشاهده توده مشکوک درمان بیماران انجام می شود.
کلینیک منوپوز عوارض دوران یائسگی را کاهش می دهد
عضو گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در دوران یائسگی به علت تغییرات هورمونی علائمی ظاهری مانند داغ شدن، گر گرفتگی، کم توقعی و حس یاس و نا امیدی در زن ایجاد و فرد حس می کند دنیا برای او در حال تمام شدن است.
وی ادامه داد: در این شرایط زنان با یک مرحله دچار شدن به عدم تعادل روحی وارد مرحله یائسگی و عوارض خاص این دوران می شوند؛ که با مراجعه به کلینیک «منوپوز» در بیمارستان قائم(عج) و دریافت مشاوره های لازم، روان درمانی شده و داروهای مناسب جهت پیشگیری از عوارض دوران یائسگی را دریافت می کنند.
کلینیک ژنتیک پیشگیری های لازم را جهت عدم ابتلا به بیماری های احتمالی انجام می دهد
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به کلینیک ژنتیک بیمارستان قائم(عج) اشاره و تاکید کرد: در این کلینیک تلاش می شود تا با بررسی ژنتیکی از ابتلای دیگر افراد خانواده به بیماری هایی که احتمال وجود آن در میان اعضای خانواده وجود دارد پیشگیری شود.
دکتر ثقفی گفت: زنانی که دچار سقط مکرر و یا خانواده هایی که دارای اعضای مبتلا به سرطان هستند می توانند با حضور در این کلینیک پیشگیری های لازم را انجام داده و مطلع شوند؛ که تا چه اندازه در معرض خطر قرار دارند.
اتاق های زایمان مجزا (LDR) تلاش در ایجاد زایمانی ایمن برای مادران دارد
عضو گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: در مرکز زایشگاه بیمارستان قائم(عج) نیز آخرین تکنیک ها، وسایل و امکانات در اختیار مراجعین قرار دارد تا زایمانی راحت و بدون استرس را پشت سر بگذرانند.
وی ادامه داد: وجود اتاق های زایمان مجزا (LDR) با امکان حضور همراه درجه یک مادر باردار در تمامی مراحل بستری و زایمان در این بخش از جمله موارد مهمی است که کمک می کند تا خانم های باردار زایمانی راحت تر و در آرامش بیشتری داشته باشند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: کلینیک های آموزش پس از زایمان نیز تلاش دارد تا خدمات لازم را به خانم هایی که از بارداری فارغ شده اند ارائه دهد؛ تا مادر بداند چه کارهایی در منزل بهتر است انجام شود تا در کمترین زمان ممکن به زندگی عادی خود بازگردد.
کاهش سزارین و افزایش انجام زایمان طبیعی ایمن در کلاس های آموزشی زایمان آموزش داده می شود
دکتر ثقفی به برگزاری کلاس های آمادگی زایمان اشاره کرد و بیان داشت: این کلاس ها توسط اساتید برجسته به مراجعین آموزش داده می شود و موفقیت های بسیاری در ایجاد تغییر دیدگاه و از میان رفتن نگرانی زنان باردار جهت انجام عمل زایمان ایجاد کرده است.
عضو گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: ما تلاش داریم تا زایمان طبیعی را تحت عنوان پدیده ای طبیعی و وظیفه ای که از سوی خداوند بر دوش زنان نهاده شده است معرفی کنیم و در عین حال تلاش کنیم تا هیچ صدمه و آسیبی به مادر و فرزند وی وارد نیاید.
وی گفت: امیدوارم بتوان کاری کرد تا آمار انجام سزارین به عنوان عامل بسیار پرخطر جانی برای زنان کاهش پیدا کند و از سوی دیگر با کاهش سزارین های بدون دلیل به مدیریت کامل زایمان طبیعی نیز نائل شویم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تاکید کرد: در حال حاضر با ارائه پیام ها و برگزاری کلاس ها و برنامه های مراکز بهداشتی؛ سطح اگاهی مردم جهت حفظ سلامتی خود بالا رفته است.
آمادگی حضور در مناطق محروم جهت آموزش زنان را داریم
دکتر ثقفی تصریح کرد: من و همکارانم با کمال میل آماده هستیم تا آموزش خانم هایی که به دلیل عدم توان مالی، مشکلاتی جهت مراجعه به مراکز درمانی دارند را در مناطق زندگی آن ها انجام داده و اهمیت حفظ سلامت بانوان به عنوان شاکله اصلی خانواده را متذکر شویم.
وی با انتقاد از تصور غلط تهیه غذاهای گران قیمت جهت داشتن سلامتی، تاکید کرد: ما نباید زنان را بترسانیم که تغذیه باید گران قیمت باشد تا بتواند سلامت فرد را تضمین کند؛ زیرا خداوند در مواد غذایی ارزان قیمت ارزش غذایی فراوانی قرار داده است که می تواند نیاز بدن را رفع کند.
عضو گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: تنها با خوردن یک عدد سیب که میوه بومی استان خراسان می باشد می توان منبع لازم جهت حفظ سلامت بدن را ایجاد کرد به نظر می رسد مشکل اصلی در جامعه به جای فقر غذایی؛ بد غذا خوردن باشد.
تحرک و شادی از نیازهای زنان در داشتن سلامت جسم و روح است
دکتر ثقفی یادآور شد: زنان برای داشتن زندگی سرشار از شادی و نشاط مشاوره قبل بارداری را انجام داده، تحرک داشته و دچار افسردگی نباشند و از نعمت های خداوندی استفاده کنند. داشتن انرژی مثبت و انتقال آن به دیگران ، قانع بودن در زندگی و دوری از چشم هم چشمی به سلامت روحی و جسمی زنان کمک خواهد کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: زنان به دنبال ایده آل نباشند زیرا ایده آل ها خوشبختی نمی آورد؛ بلکه بیاموزند چگونه حس خوشبختی را در همان شرایطی که قرار دارند ایجاد کنند.