کارشناس مسئول ایمنی بیمار سازمان بهداشت جهانی با تاکید بر لزوم نهضت ایجاد آگاهی در زمینه بهداشت دست اظهار داشت: باید با اتخاذ راهبردها و برنامه هایی تغییر رفتار را در مراکز درمانی ایجاد کرد.
به گزارش وب دا، پروفسور دیدیر پیتت در سمینار بهداشت دست و تاثیر آن در عفونت های بیمارستانی که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد؛ تصریح کرد: عفونت های بیمارستانی هزینه های زیادی را بر سیستم بهداشت و درمان تحمیل می کند و زندگی مردم را نیز به مخاطره می اندازد.
وی با اشاره به اینکه برای شستشوی دست با آب و صابون در هر بار یک و نیم دقیقه باید زمان صرف کرد اظهارداشت : در این راستا از سال 1995 استفاده از هندراب(الکل) در مراکز درمانی به اجرا در آمد که پرسنل و کادر درمانی در هر بار 15 تا 20 ثانیه از زمان خود را صرف می کنند.
کارشناس مسئول ایمنی بیمار سازمان بهداشت جهانی افزود: همانگونه که فرهنگ استفاده از کمربند ایمنی در کشورهای مختلف جهان ترویج شد که این امر از مرگ بسیاری از افراد جلوگیری کرد باید در زمینه بهداشت دست نیز با اتخاذ راهبردها و استراتژی هایی فرهنگ اطلاع رسانی را در مراکز درمانی ایجاد کرد.
پروفسور دیدیر پیتت، برگزاری دوره های آموزشی، نصب پوسترهای اطلاع رسانی در مراکز درمانی و استفاده از پیام های موثر و هشداردهنده و همچنین پایش عملکرد پرسنل یکی از عوامل موثر در ایجاد این فرهنگ به شمار می رود.
وی تاکید کرد: بر اساس تحقیقی که در ژنو پس از استفاده از هندراب در مراکز درمانی انجام شد، 50 درصد از میزان عفونت های بیمارستانی کاهش یافته بود.
سمینار بهداشت دست و تاثیر آن در عفونت های بیمارستانی با حضور 40 نفر از پزشکان و پرستاران کنترل عفونی در بیمارستان های کشور 9 الی 11 آبان در بیمارستان اکبر در حال برگزاری است.