رییس مرکز روانپزشکی ابن سینا و دکتر حجازی مشهد گفت: روزانه به طور میانگین 80 بیمار به مراکز کار درمانی بیمارستان ابن سینای مشهد مراجعه می کنند؛ که این تعداد قابل افزایش و بیمارستان آمادگی پذیرش تعداد بیشتری از بیماران را در مراکز کاردرمانی خود دارا می باشد.

به گزارش وب دا؛ کاردرمانی در حقیقت استفاده از فعالیت‌های هدفمند جهت جلوگیری از ناتوانی، حفظ سلامتی و دادن استقلال برای انجام امور افرادی است که به نوعی دچار آسیب جسمی، ذهنی یا روانی هستند.

فعالیت های ارائه شونده در مراکز درمانی که به طور فردی، گروهی یا در سیستم‌های اجتماعی ارائه می‌گردد شامل: آموزش مهارت های روزمره زندگی، ایجاد و توسعه مهارت های درکی، حرکتی و عملکرد یکپارچگی حس می باشد.

 توسعه  مهارت های بازی و پیش حرفه‌ای و توانایی های اوقات فراغت، طراحی، ساختن یا بکار بردن وسایل کمکی، انتخاب وسایل نظافتی، استفاده از صنایع دستی که به طور ویژه به منظور افزایش عملکرد طرح شده است، توصیف و تفسیر آزمون‌ها مانند ارزیابی قدرت عضلانی، ارزیابی دامنه حرکتی و نیز تطبیق محیط برای فرد معلول نیز شامل فعالیت های کاردرمانی می باشد.

مشکلات این افراد دامنه وسیعی را دربر می‌گیرد و می‌تواند حاصل یک صدمه، تصادف یا ناشی از بیماری جسمی، اختلال عاطفی، تعارضات و فشارهای روانی یا حتی تأخیر در رشد یا اختلالات مادرزادی باشد.

در این میان به بهانه روز کار درمانی و جهت معرفی مراکز کاردرمانی بیمارستان ابن سینای مشهد به گفت وگو با خانم دکتر فاطمه محرری؛ رئیس دو بیمارستان ابن سینا و دکتر حجازی مشهد نشسته و چگونگی فعالیت این مراکز را خواستار شدیم.

دو مرکز کاردرمانی در بیمارستان ابن سینای مشهد خدمات مورد نیاز را به بیماران ارائه می دهد

وی در ابتدا در خصوص اهمیت کاردرمانی در بازگشت بیماران کم توان از لحاظ روانی، گفت: در حال حاضر در بیمارستان ابن سینای مشهد دو مرکز کار درمانی در متراژ 500 متر مربع ساخته شده و در خدمت بیماران نیازمند قرار داده شده است.

دکتر محرری اضافه کرد: این مراکز کار درمانی در دو نوبت صبح و بعدازظهر آمادگی پذیرش بیماران نیازمند به کار درمانی را داراست؛ که در نوبت صبح بیماران بستری در بخش های بیمارستان و بیماران روزانه و در نوبت عصر بیماران بیمارستان دکتر حجازی را پذیرش می کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تاکید کرد: کار درمانی در حقیقت به فعالیت هایی گفته می شود؛ که تلاش در بازگرداندن توانمندی بیماری دارد که اکنون به دلیل بیماری از انجام این امور ناتوان است.

کاردرمانی دارای دو بعد جسمی و روحی است

رییس مرکز روانپزشکی ابن سینا و دکتر حجازی مشهد ، تصریح کرد: کار درمانی در دو بعد جسمی و روحی انجام می شود؛ تا بیمار بتواند هم از لحاظ جسمی و هم از نظر روحی به زندگی عادی خود بازگردد و فعالیت های زندگی خود را از سر گیرد.

دکتر محرری ابراز داشت: کاردرمانی جسمی در دو بیمارستان قائم(عج) و امام رضا(ع) انجام می گردد و بیماران اعصاب و روان جهت گذراندن دوره کار درمانی در بیمارستان ابن سینا پذیرش می شوند.

وی کار درمانی را مکمل درمان دارویی دانست و تاکید کرد: در مراکز کاردرمانی فعالیت هایی چون خیاطی، بافندگی، نجاری، تماشای فیلم و... انجام می شود؛ تا بیمار به بازتوانی مورد نیاز جهت بازگشت به فعالیت های عادی زندگی خود دست پیدا کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علم پزشکی مشهد، افزود: بیماران روزانه در مراکز کاردرمانی؛ بیمارانی هستند که از بیمارستان مرخص شده اند؛ اما نیازمند کار درمانی و ارتقا دادن توان خود می باشند؛ که اغلب افرادی که پس از ترخیص به این مراکز مراجعه می کنند دیگر بستری نمی شوند.

روزانه 80 بیمار در مراکز کار درمانی پذیرش می شوند

رییس مرکز روانپزشکی ابن سینا و دکتر حجازی مشهد ، تاکید کرد: روزانه به صورت میانگین 80 بیمار به مراکز کار درمانی بیمارستان مراجعه می کنند؛ که این تعداد قابل افزایش و بیمارستان آمادگی پذیرش تعداد بیشتری از بیماران را در مراکز کاردرمانی خود دارا می باشد.

دکتر محرری خاطر نشان کرد: افراد نیازمند به کار درمانی قبل از بیمار شدن در حرفه های خاص خود مشغول به کار بوده اند؛ اما پس از بیماری این توان را از دست داده و زندگی عادی آن ها دچار اختلال شده است؛ که ما در مراکز کار درمانی تلاش داریم این رویه را به حالت عادی بازگردانیم.

حضور مربیان فنی و حرفه ای در ارتقای توان بیماران تاثیر گذار است

وی خواستار حضور مربیان فنی و حرفه ای در مراکز کار درمانی بیمارستان ابن سینا شد و اضافه کرد: حضور مربیان فنی و حرفه ای در این میان بسیار تاثیر گذار خواهد بود تا حرفه های مورد نظر را در مراکز کار،درمانگر با بیمار تمرین کند و اعتماد به نفس بازگشت به زندگی عادی را در وی ایجاد کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، هدف از کار درمانی را درمان بیماران دانست و تصریح کرد: این احتمال وجود دارد؛ که بیمار پس از حضور در این مراکز بتواند به شغل و حرفه خود بازگردد و یا بتواند برای خود به ایجاد درآمد بپردازد؛ اما هدف ما در این مراکز تنها درمان بیمار است.

بیماران دارای مشکلات روانی نیازمند جرات بخشی و ایجاد اعتماد به نفس هستند

رییس مرکز روانپزشکی ابن سینا و دکتر حجازی مشهد ، خاطر نشان کرد: بیماری که مدتی را در بیمارستان به دلیل مشکل روانی بستری بوده؛ نیازمند جرات بخشی است تا باور کند می تواند زندگی عادی خود را از سر گیرد. مراکز کار درمانی نیز به بیمار کمک می کند تا فعالیت با ذهن و دست خود را دنبال کند و بتواند به این سطح از توانایی برسد که زندگی عادی خود را دنبال کند.

دکتر محرری بیان داشت: در این مراکز بیمار می تواند به تماشای فیلم، بافتنی، انجام بازی فوتبال دستی،کار با چوب و دیگر موارد بپردازد و نقش کار درمانگر در این میان تنها نظارت بر انجام امور است؛ زیرا بیمار این امور را قبل از بیماری تا اندازه ای فراگرفته است و در این مرکز تلاش در بازتوانی خود دارد.

بیماران بستری روزانه دو ساعت در مراکز کار درمانی پذیرش می شوند

وی ساعت حضور بیماران در مراکز کار درمانی در نوبت صبح را ساعت هشت الی 12 ظهر عنوان کرد و گفت: بیماران دو بیمارستان ابن سینا و حجازی، بیماران بستری این مرکز را شکل داده و بیماران ترخیص شده تحت عنوان بیمار روزانه به این مراکز مراجعه می کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: بیماران بستری در بخش ها پس از دو هفته بستری بودن؛ روزانه دو ساعت به کار درمانی می پردازند؛ که این رویه بسیار در درمان بیماری کمک کننده است.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image