استاد اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طی تحقیقات انجام شده در بیمارستان امید مشهد مشخص شده است ارتباط تنگاتنگی میان تومور مثانه و استعمال طولانی مدت تریاک وجود دارد و اعتیاد بین 40 تا 60 درصدی افراد مبتلا به تومور مثانه به سیگار حاکی از ارتباط مستقیم سرطان مثانه با استعمال دخانیات دارد.

دکتر رضا مهدوی زفرقندی در گفت و گو با وب دا؛  به رشد ابتلای بیماران به تومور مثانه اشاره کرد و گفت: چهارمین تومور در مردان و هفتمین تومور شایع در زنان تومور مثانه است؛ که متاسفانه این بیماری در زنان به دلیل گرایش به سمت سیگار در حال گسترش و ارتقای رتبه بیماری در سطح مردان شده است.

 وی افزود: اعتیاد بین 40 تا 60 درصدی افراد مبتلا به تومور مثانه به سیگار این احتمال را قوت می دهد که ارتباطی قوی بین این بیماری و سیگار کشیدن وجود داشته باشد و این افراد، نوع توموری با پیش آگاهی به مراتب بدتر از دیگر بیماران دارند.

فلوشيپ پيوند كلیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد  ضمن هشدار به افراد مبتلا به اعتیاد به مواد مخدر، تصریح کرد: طی بررسی که در بیمارستان امید در 15 سال قبل انجام شده؛ مشخص شد ارتباط تنگاتنگی میان تومور مثانه و استعمال طولانی مدت تریاک در افراد مبتلا به اعتیاد با پیش آگاهی بدتر وجود دارد.

درمان سرطان مثانه در موارد پیش رونده منجر به مرگ بیمار می شود

استاد اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: متاسفانه سرطان مثانه منجر به درمان بیماران به روش رادیوتراپی و شیمی درمانی و در موارد پیش رونده موجب برداشتن مثانه بیمار و حمل کیسه توسط بیمار جهت دفع ادرار می شود؛ این در حالی است که در برخی از موارد این بیماری موجب مرگ بیمار خواهد شد.

دکتر رضا مهدوی زفرقندی افزود: عفونت های ادراری و برگشت ادرار در دوره طفولیت از دیگر مواردی است که به کلیه آسیب و موجب نارسایی کلیه می شود؛ بر این اساس باید خانواده ها مراقبت لازم را برای فرزندان دختر و پسر خود داشته باشند.

وی بیان داشت: جهت شناسایی این مشکل نیازمند تصویربرداری خاصی هستیم؛ که به دستور رادیولوژیست انجام می شود و در صورتی که برگشت ادراری همراه با عفونت وجود داشته باشد؛ می تواند کلیه را دچار چروکیدگی در کودکی و ایجاد نارسایی کلیه در بزرگسالی کند.

مادران به علائم حاکی از بازگشت ادرار از مثانه به کلیه توجه داشته باشند

فلوشيپ پيوند كلیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد به علائم برگشت ادرار کودک اشاره و گفت: کودکی که خوب رشد نمی کند، ادراری بد بو و تب بدون علت دارد، هنگام ادرار کردن خود را ناراحت نشان می دهد، عفونت بدون دلیل داشته و در ادرارش هنگام آزمایش عفونت مشاهده می شود می تواند مبتلا به مشکل بازگشت ادرار به کلیه باشد.

استاد اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز داشت: مادران با دیدن این علائم به متخصص اطفال مراجعه و متخصص با نوشتن یک آزمایش ادرار می تواند متوجه وجود این بیماری شده و درمان را آغاز کند.

انجام عمل ختنه در پیشگیری از عفونت های ادراری تاثیر گذار است

دکتر رضا مهدوی زفرقندی اضافه کرد: در پسر بچه ها بدون شک انجام ختنه جهت جلوگیری از عفونت های ادراری تاثیر گذار است و انجام این عمل هر چه در سنین نوزادی صورت بگیرد تاثیر بهتری از سنین بالاتر خواهد داشت.

وی ابراز داشت: متاسفانه به دلیل شیوع بیشتر بیماری دیابت و فشار خون، امروزه با بیماری های نارسایی مزمن کلیه بیشتر روبه رو هستیم؛ که نوع تغذیه و بی تحرکی بر این مشکل افزوده است.

200 نفر از هر یک میلیون نفر به نارسایی کلیه دچار هستند

فلوشيپ پيوند كلیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطر نشان کرد: بر اساس آماری که به شکل معمول منتشر شده است از هر یک میلیون نفر جمعیت حدود 200 نفر به درجاتی از نارسایی های کلیوی دچار هستند؛ که از این تعداد 60 نفر به پیوند کلیه نیاز پیدا می کنند.

استاد اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: هنگامی که فردی دچار نارسایی کلیه می شود باید تا انتهای عمر این مشکل را تحمل و با دیالیز به دو روش خونی و صفاقی خون خود را تصفیه کند.

دکتر رضا مهدوی زفرقندی به انجام اولین پیوند کلیه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 67 اشاره کرد و ابراز داشت: این پیوند را بنده به عنوان اولین پیوندکلیه در بیمارستان امید مشهد به دلیل نبود بخش مناسب جهت عمل در دیگر بیمارستان ها انجام دادم.

بیش از سه هزار عمل پیوند کلیه تا کنون در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده است

وی ابراز داشت: امروز این افتخار وجود دارد که اعلام کنیم بیش از سه هزار پیوند کلیه در دانشگاه مشهد انجام و تعداد بسیاری از بیماران نارسایی کلیه اکنون زندگی خود را به خوبی ادامه می دهند.

فلوشيپ پيوند كلیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیوند کلیه را برای افراد دیالیزی درمانی مناسب دانست و افزود: بیماران دیالیزی در صورتی که یک روز دیالیز خود را عقب بیندازند زندگی خود را با اختلال روبه رو می بینند و مرگ زندگی این عزیزان را تهدید می کند که با پیوند کلیه می توان این مشکل را حل کرد.

استاد اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: مردان و زنانی که امکان باروری و بارداری را به دلیل نارسایی کلیه از دست می دهند با انجام پیوند کلیه می توانند صاحب فرزند شوند.

افراد دارای سابقه بیماری های کلیه سالانه دو بار خود را بررسی کنند

وی بیماری کلیه را بیماری خاموش دانست و گفت: افرادی که سابقه بیماری کلیه  دارند، دو بار در سال با مراجعه به پزشک متخصص، سلامتی خود را کنترل کنند و بیماران دیابتی با کنترل قند و  فشار خون مانع از ابتلا کلیه به نارسایی شوند.

دکتر رضا مهدوی زفرقندی به توصیه هایی در خصوص سلامت کلیه پرداخت و گفت: عفونت های ادراری در کودکان جدی گرفته شود، دخانیات ترک، تغذیه اصلاح، فشار و قند خون را کنترل و با داشتن تحرک و انجام ورزش در کنار  نوشیدن مقدار مناسب آب سلامت کلیه های خود را تضمین کنیم.

کلیه سنگ ساز تا 80 درصد طی سه سال آینده سنگ سازی خواهد داشت

فلوشيپ پيوند كلیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: فردی که کلیه او یک بار سنگ سازی کند تا 80 درصد طی سه سال بعد بار دیگر سنگ خواهد ساخت؛ که از این جهت نیاز است سالانه یک بار سونوگرافی انجام شود تا از وجود سنگ اطلاع پیدا کنیم.

این استاد اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: سنگ های بزرگ علامتی ندارند و باید با سونوگرافی تشخیص و درمان شوند؛ اما سنگ های ریز موجب ایجاد درد شدید در بیمار می شود که داشتن تحرک مناسب، نوشیدن مایعات به میزان زیاد و اجتناب از خوردن نمک و گوشت بیش از اندازه در دفع این سنگ ها کمک خواهد کرد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image