عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و فلوشیپ فوق تخصصی جراحی سوختگی و ترمیمی با بیان اینکه سوختگی یکی از معضلات جامعه به شمار می رود ، تصریح کرد: متاسفانه ساليانه شاهد حدود 30 هزار مورد سوختگى در كشور هستيم كه با هزار و 500 مورد مرگ همراه است.
دکتر حسن طاووسی در گفتگو با خبرنگار وبدا گفت: يكى از موارد درمانهاى جديد استفاده از الوگرافت براى پوشاندن زخمها در بيماران با سوختگى وسيع است، دراين بيماران باتوجه به عدم وجود پوست كافى خود بيمار از الوگرافت استفاده می گردد.
وی افزود: در حال حاضر آلوگرافت مورد نياز بيماران سوخته بخش سوختگى بيمارستان امام رضا (ع) از بيماران مرگ مغزى تامين می شود كه پس از هاروست به بانك پوست بخش سوختگى منتقل و طى فرايندى آماده و در شرايط ويژه اى نگهدارى شده و بر حسب نياز توسط جراح مورد استفاده قرار می گيرد.
فلوشیپ فوق تخصصی جراحی سوختگی و ترمیمی به اثرات مثبت استفاده از این روش اشاره و بیان کرد: استفاده از اين روش می تواند باعث كاهش عفونت زخم، كاهش درد بيمار، كاهش دفع مايع والكتروليتها و حفظ انسجام زخم براى عملهاى تكميلى بعدى شود.
دکتر طاووسی خاطرنشان کرد: سوختگى يكى از معضلات جامعه به شمار می رود و متاسفانه سالانه شاهد حدود 30 هزار مورد سوختگى در كشور هستيم كه با هزار و 500 مورد مرگ همراه است آنهايی هم كه از مرگ نجات می یابند معمولا دچار عوارض سوختگى می شوند كه می توان به اسكارهاى هايپرتروفيك، كنتركچرها، هايپو و هايپر پيگمانتاسيون هم چنین علاوه بر عوارض جسمی به عوارض روحى روانى متعدد مانند افسردگى، اضطراب،PTSD و اشاره كرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه علی رغم عملهاى متعدد جراحى ترميمى، بسیاری از بيماران به نتيجه دلخواه دست پيدا نمي كنند، اظهار داشت: خوشبختانه در چند سال اخير درمان سوختگى پيشرفت قابل توجهى داشته واگر بيماران در شرايط مناسب و ساعتهاى اوليه حادثه به مراكز درمانى منتقل شوند می توان تاحدود زيادى از ميزان مرگ ومير اين بيماران كاست.