دانشیار گروه جراحی عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به توانمندی اعضای هیات علمی این گروه در انجام عمل های پیشرفته اظهار داشت: در حال حاضر تمامی عمل های جراحی تهاجمی و غیر تهاجمی در مشهد قابل انجام است.
دکتر علی جنگجو در گفت و گو با وب دا، در خصوص پیشرفت های جراحی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: در بخش جراحی تلاش می شود تا فعالیت ها به صورت فوق تخصصی انجام شود که بر این اساس اعضای هیات علمی با طی نمودن دوره های فوق تخصصی در مراکز علمی کشورهای پیشرفته دنیا در زمینه پیوند اعضا و جراحی سرطان به توانمندی لازم برای ارائه خدمات با زائران و مجاوران بارگاه منور حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) دست یافته اند.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد سومین مرکز دارای فلوشیپ جراحی کم تهاجمی است
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: این دانشگاه در کشور سومین مرکزی است؛ که فلوشیپ جراحی کم تهاجمی را راه اندازی نموده و در حال حاضر برای سومین سال متوالی با پذیرش دو فلوشیپ، آموزش های لازم در زمینه جراحی های کم تهاجمی ارائه می شود.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد به تعریف جراحی کم تهاجمی پرداخت و تاکید کرد: در جراحی کم تهاجمی برش های وسیع بر روی بدن حذف شده و با ایجاد چند سوراخ ، اعمال جراحی انجام می شود.
دکتر جنگجو بیان داشت: در حال حاضر در جهان اغلب اعمال جراحی داخل و خارج حفره های بدن به شکل کم تهاجمی در حال انجام است و ما نیز برای حفظ جایگاه خود در این راستا اعمال جراحی مانند برداشتن معده، مری، روده بزرگ، لوزالمعده، طحال، غده فوق کلیه (در صورت داشتن تومور) را به شیوه کم تهاجمی انجام می دهیم.
با حذف برش های جراحی 30 درصد عوارض جراحی از میان می رود
وی گفت: در حال حاضر بسیاری از اعمال را می توان به روش کم تهاجمی انجام داد و با توسعه این روند، می توان با حذف برش های جراحی 30 درصد عوارض جراحی که مربوط به این برش ها می باشد را از میان برد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز داشت: در خصوص سرطان ها نیز پیشرفت های گسترده ای در جهان انجام شده است و جراحان تبحر بسیار زیادی در این خصوص پیدا کرده اند؛ بر این اساس دو استاد جوان دانشگاه (دکتر سلطانی و دکتر اسدی) جهت گذراندن فلوشیپ جراحی سرطان به تهران و آمریکا اعزام شدند؛ که این دو تن پس از بازگشت به دنبال انجام جراحی های سرطان به صورت پیشرفته در دانشگاه هستند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: در حال حاضر بازسازی هایی که روزی در دانشگاه غیر قابل تصور بود در ارگان های مختلف بدن در حال انجام است و می توان گفت عمل جراحی و سرطانی نیست که در فیلد جراحی عمومی وجود داشته باشد و دانشگاه مشهد قادر به انجام آن نباشد.
دانشگاه مشهد دومین دانشگاه به لحاظ حجم عمل های جراحی پیوند کبد است
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به بیان موفقیت های جراحی کبد و مجاری صفراوی(پانکراس) در دانشگاه اشاره و بیان داشت: دانشگاه مشهد به جهت حجم عمل های جراحی در پیوند کبد دومین دانشگاه در کشور به شمار می رود؛ در حالی که عمر راه اندازی پیوند کبد در دانشگاه طولانی نیست؛ اما حجم جراحی بسیار زیاد و غیر قابل انتظار است.
دکتر جنگجو تاکید کرد: برای اولین بار در این دانشگاه عمل جراحی پیوند پانکراس انجام شده و در حالی که دانشگاه شیراز به عنوان پیشرو در این عمل حدود سه سال است که این پیوند را در دست کار دارد؛ اما دانشگاه مشهد در طول یک سال اخیر دو پیوند همزمان کلیه و پانکراس را که بسیار پیچیده می باشد با موفقیت به سرانجام رسانده است.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: میزان موفقیت در پیوندها در دانشگاه مشهد نیز مورد توجه است به نحوی که به لحاظ تیمی که برای این مهم به صورت ساختاری انتخاب شده اند (انتخاب، جراحی و درمان های بعد از عمل جراحی بیمار) میزان موفقیت ها در عمل پیوند در این دانشگاه در سطح بسیار بالایی قرار دارد.
دکتر جنگجو ، راه اندازی فلوشیپ جراحی کلورکتال را از اهداف این گروه عنوان کرد و گفت: بیماران با سرطان های دستگاه گوارش و روده بزرگ به بیماری های دفع و اختلالات دفع و شلی کف لگن دچار می شوند که بر این اساس با برنامه ریزی
، تا چند سال اینده فلوشیپ جراحی کلورکتال در مشهد راه اندازی می شود.