دانشیار گروه جراحی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: راه اندازی فلوشیپ جراحی کولورکتال در دانشگاه تا چند سال آینده هدف گذاری شده است و در ادامه با توجه به جهانی شدن فوق تخصص جراحی اندوکرین و غدد درون ریز در بدن، به دنبال ایجاد فلوشیپ این رشته نیز هستیم.
دکتر علی جنگجو در گفت و گو با وب دا؛ در خصوص افق و آینده جراحی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: راه اندازی فلوشیپ جراحی کولورکتال در دانشگاه تا چند سال آینده هدف گذاری شده است ؛ این مهم به جهت درمان بیماران با سرطان های دستگاه گوارش، روده بزرگ با بیماری های دفع، اختلالات دفع و شلی کف لگن دنبال می شود.
زیر ساخت های راه اندازی فلوشیپ جراحی کولورکتال در حال انجام است
وی ادامه داد: در این راستا دو تن از اعضای هیات علمی دانشگاه تخصص های لازم را به روش کم تهاجمی و پیشرفته بر اساس درمان های نوینی که برای اختلالات دفع در دنیا طراحی شده، دیده اند و از این جهت زیر ساخت های راه اندازی فلوشیپ این رشته در حال انجام است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی، مشهد تاکید کرد: البته در این راستا خلاء های بودجه ای و اعتبارات وجود دارد؛ که امیدواریم دانشگاه تجهیزات لازم را فراهم کند تا در بازدید های وزارت خانه تائید لازم را کسب و دستیاران مورد نیاز در این خصوص پذیرش شوند.
دانشگاه از جراحان علاقمند به فلوشیپ جراحی اندوکرین استقبال می کند
این متخصص جراحی عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: در ادامه با توجه به جهانی شدن فوق تخصص جراحی اندوکرین و غدد درون ریز در بدن مانند تیروئید، فوق کلیه و پاراتیروئید به دنبال ایجاد فلوشیپ این رشته هستیم و از اعضای هیات علمی و پزشکانی که در این محدوده به دنبال گذراندن دوره فلوشیپ باشند استقبال خواهیم کرد؛ البته با توجه به نبود جراح متقاضی برای این فلوشیپ علاقمندان باید برای دیدن دوره فوق به خارج از کشور اعزام شوند.
انجام رادیوتراپی حین عمل به لحاظ تکنولوژیک، پیشرفت جدید و قابل قبولی در جهان است
دکتر جنگجو تصریح کرد: به لحاظ تکنولوژیک، پیشرفت جدید و قابل قبولی در دنیا تحت عنوان انجام رادیوتراپی حین عمل در حال انجام است؛ که در دانشگاه مشهد نیز چند سال است این امر دنبال شده؛ تا در سرطان هایی که نیاز به رادیوتراپی دارند همزمان و در حین عمل این مهم صورت گیرد.
در صورت وجود دستگاه رادیوتراپی حین عمل رادیوتراپی 45 روزه بیمار به 10 دقیقه کاهش می یابد
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ابراز داشت: اهمیت وجود این دستگاه زمانی مشخص می شود که بدانیم بیماری که عمل جراحی سرطان پستان انجام می دهد باید به مدت یک ماه و نیم در مشهد مستقر شود؛ تا بتواند برق یا رایوتراپی مورد نیاز خود را دریافت کند؛ اما در صورت وجود این دستگاه تمام این نیاز را یک جا در حین عمل تنها با اضافه کردن 10 دقیقه به زمان عمل می تواند رفع کند.
رادیوتراپی حین عمل رضایت بالای بیمار را به دنبال دارد
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: از دیگر فواید رادیوتراپی حین عمل رضایت بیمار است؛ زیرا وی در رادیوتراپی حین عمل بی هوش بوده و هیچ حسی ندارد و پس از عمل تمام فعالیت ها برای وی انجام شده و می تواند ادامه درمان خود را دنبال کند.
دکتر جنگجو بیان داشت: فردی که می خواهد از خارج بدن رادیوتراپی را انجام دهد به صورت ناخواسته پوست، مثانه، ریه و قلبش در معرض رادیوتراپی قرار می گیرد تا این مقدار اشعه به عضو هدف برسد؛ اما در حین عمل در عضو هدف رادیوتراپی انجام و بیشترین اشعه را عضو مورد نظر دریافت و احشای دیگر بدن کمترین اشعه را خواهند دید.
وی با ابراز امیدواری از خریداری این دستگاه برای دانشگاه، گفت: با امکان ایجاد رادیوتراپی حین عمل، رادیوتراپی بیمار در یک مرحله انجام می شود که این امتیاز مورد توجه جهانیان بوده ؛ اما در ایران تنها چند شهر این کار را انجام می دهند.