عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان با بیان اینکه پرخاشگری کودکان علل مختلفی دارد گفت: درمان سریع پرخاشگری کودک باید جدی گرفته شود زیرا باعث بروز رفتارهای ناپسند دیگر می شود.
دکتر پیمان هاشمیان در گفتگو با خبرنگار وب دا گفت: پرخاشگری در کودکان یکی از علائم شایع در کودکان است که از حدود دو سالگی شروع می شود و علل مختلفی دارد.
وی افزود: این حالت در کودکان گاهی به خاطر اضطراب کودک است که رفتارهای پرخاشگرانه و لجبازی یک حالت دفاعی به آنها می دهد.
دکتر هاشمیان با بیان اینکه گاهی لجبازی و پرخاشگری واکنشی برای حس خودمختاری است که کودک می خواهد در برابر اطرافیان خود بایستد، تصریح کرد: در سن دو تا سه سالگی کودک برای اینکه حس اعتماد به نفس خود را بالا ببرد دوست دارد به خواسته های همه نه بگوید و گاهی هم بی توجهی والدین به نیاز کودک باعث این حالت کودک می شود.
وی برآورده نشدن نیازهای ضروری کودکان را یکی دیگر از علل بروز پرخاشگری و جیغ و فریاد از سوی کودک برشمرد و اظهار داشت: هم چنین احساس بی اعتمادی به محیط پیرامون و اینکه مدام والدین نمی توانند در دسترس کودک باشند اعتماد به نفس او را کاهش می دهد و باعث پرخاشگری می شود.
دکتر هاشمیان خاطرنشان کرد: بی توجهی به برخی نیازها مانند گرسنگی و ایجاد نوسانات عاطفی مانند ابراز محبت بیش از حد برخی از اطرافیان به کودک و ابراز عواطف معمولی از سوی والدین به کودک باعث لجبازی و جیغ و فریاد و پرخاشگری کودک می شود.
فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان به یکی دیگر از علل پرخاشگری کودکان اشاره کرد و گفت: دادن تکالیف بیش از حد توان کودک از سوی والدین و معلمان باعث می شود که کودک برای پنهان کردن عدم توانایی خود به پرخاشگری روی آورد.
وی با اشاره به اینکه گاهی پرخاشگری از سر همانند سازی و تقلید از والدین و اطرافیان از سوی کودک ظاهر می شود، بیان کرد: یکی دیگر از علل لجبازی و پرخاشگری رقابت با شیرخوارن است گاهی برخی کودکان گمان می کنند که والدین خواهر یا برادر او را بیشتر دوست دارند و به او توجهی نمی کنند.
دکتر هاشمیان اذعان داشت: اختلالات سلوک (رفتاری) از دیگر عوامل ایجاد پرخاشگری است که در این نوع کودک به علت ژنتیکی، روش نادرست تربیتی و استرس از محیط در او حس دعوا دوستی و ایجاد خشونت و بدرفتاری می شود.
وی با اشاره به درمان این رفتار کودکان تصریح کرد: برای درمان پرخاشگری و لجبازی کودکان والدین باید در ابتدا علل این رفتار کودک خود را بررسی کنند و در بیشتر موارد برای پیشگیری از تشدید پرخاشگری کودک مراجعه به نزد روانشناس یا روانپزشک توصیه می شود.
فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان خواستار شد: درمان سریع این رفتار کودک باید جدی گرفته شود زیرا اگر به موقع درمان نشود باعث ایجاد رفتارهای ناپسند دیگر مانند دروغ گفتن، سرقت، فرار از مدرسه، مردم آزاری و ... می شود.