عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و فوق تخصص ریه کودکان با بیان اینکه تنفس کودکان با بزرگسالان متفاوت است، تصریح کرد: کودکان در زمان آلودگی هوا آسیب پذیرتر هستند و بیشتر دچار مشکلات تنفسی می شوند.

دکتر جواد سیدی در گفتگو با خبرنگار وب دا یا اشاره به اینکه آلودگی هوا در اثر تجمع مواد مخرب زیاد که سوخت های ناقص ایجاد می کنند به وجود می آید اظهار داشت: آلودگی نه تنها در بیرون از منزل بلکه در منزل نیز بر اثر آشپزی کردن، شوینده ها، اسپری های خوشبوکننده، پاک کننده ها و روشن بودن بخاری و عدم تهویه نامناسب هوای منزل وجود دارد که همه اینها بر سلامت بدن تاثیر سوء دارند.

وی افزود: آلودگی هوا بیشتر در بیرون از منزل مدنظر است و این آلودگی در فصل سرما به دلیل وارونگی هوا و وزش باد همراه با انباشت مواد آلاینده در هوا ایجاد می شود.

دکتر سیدی به گازهای سمی موجود در هوا اشاره و بیان کرد: گازهای سمی دی اکسید کربن، منوکسیدکربن، نیتریداکسید و ذرات معلق در آلودگی هوا بسیار موثر هستند که هر کدام از اینها روی یک قسمت از بدن اثر سوء می گذارند و آسیب می رسانند.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: افرادی که زمینه بیماری قلبی و حساسیت و آسم دارند به این آلاینده ها حساسیت بیشتری نشان می دهند و آلودگی حاد هوا عامل مهم مرگ و میر است.

دکتر سیدی با بیان این مطلب مبنی بر اینکه دی اکسید گوگرد تولید اسید و واکنش های شیمیایی می کند که جزء گازهای سمی است، اظهارداشت: دی اکسید نیتروژن معمولا باعث افزایش سرفه، خلط و افزایش شانس عفونت های تنفسی می شود، گاز اوزن در تابستان بیشتر در هوا تجمع پیدا می کند و منوکسیدکربن بیشتر در آلاینده های خانگی وجود دارد که اگر تهویه مناسب صورت نگیرد باعث تهوع، گیجی و مرگ خاموش می شود.

فوق تخصص ریه کودکان در ادامه افزود: آلاینده های سربی نیز در کودکان ایجاد اختلالات عصبی، اختلالات رشد، کاهش میزان یادگیری و آی کیو آنها می شود و در بزرگسالان یکی از دلایل ایجاد افزایش فشار خون می باشد.

وی با تاکید بر اینکه به طور کلی آلودگی هوا روی سیستم های مختلف بدن تاثیر می گذارد اذعان داشت: افزایش سرفه، خلط، تنگی نفس، افزایش عفونت های تنفسی و افزایش تشدید حملات آسم از دیگر عوارض آلودگی هوا به شمار می رود.  

وی بیان کرد: سیستم دستگاه تنفسی شامل بخش فوقانی و تحتانی است آلودگی هوا در بخش فوقانی باعث افزایش ترشحات بینی و سینوس ها، ایجاد آلرژی و عفونت سینوس ها می شود و در بخش سیستم تحتانی دستگاه تنفسی که ریه شامل این بخش است باعث ایجاد عفونت، آسم، برونشیت مزمن(التهاب) راه های هوایی، سرفه، درد قفسه سینه و احساس کمبود تنفس می شود.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اذعان اینکه کودکان آسیب پذیرتر هستند، گفت: تنفس بچه ها با بزرگسالان متفاوت است کودکان بیشتر با دهان نفس می کشند و راه هوایی آنها باریک است و مواد آلاینده بیشتری یعنی 20 الی 50 درصد بیشتر نسبت به بزرگسالان در دستگاه تنفسی آنها می ماند و جذب می شود.

دکتر سیدی خاطرنشان کرد: قدرت دفاعی بدن کودکان در برابر عفونت ها و آلرژی ها نسبت به بزرگترها کمتر است معمولا کودکان در طول روز به ویژه دانش آموزان در زنگ ورزش در ساعات اوج آلودگی هوا فعالیت می کنند کودکان سرعت و عمق تنفس آنها بیشتر است بنابراین در این ساعات آلاینده بیشتری وارد قسمت تحتانی و راه های هوایی آنها می شود.

دکتر سیدی با بیان اینکه متاسفانه در زمان آلودگی هوا مراجعه کننده ها به مراکز درمانی به ویژه آنهایی که زمینه بیماری دارند به طور چشم گیری افزایش می یابد، خواستار شد: بهتر است در ایام سال به ویژه در روزهای آلودگی هوا در صورت امکان از وسایل حمل و نقل عمومی برای مسافرت های درون شهری استفاده شود، و رفتن خارج از منزل محدود و هنگام حضور در بیرون از منزل با دهان بسته تنفس و از ماسک های فیلتر دار استفاده شود.

فوق تخصص ریه کودکان در ادامه توصیه کرد: والدین کودکان خود را به بیرون از منزل نبرند و دانش آموزان هنگام زنگ ورزش در فضای سرپوشیده فعالیت نمایند و از انجام ورزش های هوازی که کالری زیادی می سوزاند کمتر استفاده شود.

دکتر سیدی بیان کرد: توصیه می شود در روزهای آلوده از میوه و سبزیجات تازه مانند اسفناج، کرفس، کاهو، چغندر قند، جوانه گندم و جو و ویتامین C استفاده و روزی دو الی سه لیوان شیر و دیگر مایعات مصرف شود و آب میوه تازه فراموش نشود.

وی خواستار شد: هنگام بروز علائم مشکلات تنفسی قبل از هرگونه خود درمانی، بهتر است برای درمان هرچه زودتر به نزدیکترین مرکز درمانی یا مطب پزشک مراجعه شود.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image