فوق تخصص ریه و دستیار فلوشیپ خواب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: امروزه اختلالات خواب شایعتر از هر زمان دیگری است. توجه نکردن به چرخه طبیعی خواب و بیداری، استفاده روز افزون از وسایل ارتباط جمعی، اختصاص زمان زیاد به حضور در شبکه های اجتماعی از علل مهم مشکل در خواب است که حتی کودکان و نوجوانان را مبتلا نموده است.
دکتر مهناز امینی در گفتگو با وب دا افزود : ساعت درونی بدن ما که میل به خوابیدن یا بیدار شدن را تنظیم می کند، توسط میزان نور موجود در محیط، کار می کند. مواجهه با نور زیاد در ساعات غروب و شب (روشن کردن چراغهای زیاد یا کارکردن با تلفن همراه) سبب به هم خوردن ریتم طبیعی خواب و بیداری می شود و رفتار نادرست دیگری که نشانه کم توجهی به اهمیت خواب است و امروزه حتی در کودکان نیز دیده می شود، ترجیح دادن کارهای دیگر مانند تماشای تلویزیون، رفتن به مهمانی و ... به خوابیدن است.
فوق تخصص ريه و مراقبتهاي ويژه با اشاره به اینکه خواب ناکافی سلامت و ایمنی بدن را تهدید می کند، افزود: علائمی مانند دیر بخواب رفتن و یا مشکل در یکپارچگی خواب، خواب آلودگی بیش از حد در طول روز، چرت زدن در مکانها و موقعیتهای غیرمعمول، خُروپف، قطع نفس در خواب، شب ادراری، لگد زدن در خواب، کابوس و سندروم پای بیقرار از علائم اختلالات خوابند. بویژه افرادی که سابقه چرت زدن پشت فرمان اتوموبیل را دارند، به احتمال زیاد نیاز به بررسی از نظر اختلالات خواب دارند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: افزایش وزن، دیابت، افزایش فشار خون، مشکل در تمرکز، افسردگی، مشکلات قلبی عروقی و سکته مغزی را می توان از عوارض اختلالات خواب نام برد. بیش فعالی، کاهش یادگیری و تمرکز در کودکان عارضه کم خوابی یا قطع نفس بعلت بزرگی لوزه ها است. وی با بیان اینکه خُروپف در خواب بسیار شایع است،
وی خاطرنشان کرد: گاهی خُروپف بدون قطع نفس بوده و مشکل جدی برای سلامتی فرد ایجاد نمی کند، ولی وجود علائمی مانند مواردی که در فوق اشاره شد و یا مشاهده قطع نفس توسط دیگران، ممکن است نشانه ابتلای فرد به آپنه انسدادی خواب بوده که به سبب عوارض مهمی که بدنبال دارد، تشخیص و درمان آن الزامی است. آپنه انسدادی خواب به وسیله دستگاه پلی سومنوگرافی (تست خواب) تشخیص داده می شود.
مسئول کلینیک خواب بیمارستان امام رضا (ع) گفت: براي انجام تست پلي سومنوگرافي نیاز به یک شب حضور در کلینیک خواب می باشد. بیمار پس از تشکیل پرونده از حدود ساعت 19:30 شب تا 7 صبح بستری شده و امواج حاصل از حرکات چشم، تنفس، نوار مغز، نوار قلب، عضلات صورت و پا در طی مدت خواب ثبت می شود و در تمام این مدت فرد و امواج تست خواب توسط تکنیسین مانیتور می شود. سپس نتایج بدست آمده از ثبت اطلاعات شبانه، توسط پزشک تحلیل و در قالب گزارش به فرد ارائه می گردد.
شهروندان می توانند جهت اخذ نوبت کلینیک خواب یا دریافت اطلاعات بیشتر می توانند ، با شماره تلفن 38022466-051 تماس گرفته و یا به نشانی کلینیک خواب بیمارستان امام رضا (ع) واقع در طبقه اول دپارتمان داخلی، بیمارستان امام رضا (ع) مراجعه نمایند.