دانشیار گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اثرات آلودگی هوا بر بیماری های قلبی و عروقی تصریح کرد: در زمان آلودگی هوا شیوع سکته های قلبی افزایش پیدا می کند.

دکتر محسن موهبتی در گفتگو با خبرنگار وب دا گفت: در بحث آلودگی هوا و ارتباط آن با بیماری های قلبی بررسی هایی انجام شده است که این ارتباط به چند دسته تقسیم می شود که شامل اثرات فوری آلودگی هوا بر بیماری های قلبی و عروقی، اثرات طولانی مدت و بروز بیماری های قلبی می باشد.

وی در خصوص اثرات فوری آلودگی هوا بر بیماری های قلبی و عروقی که دو دسته است، تصریح کرد: بیماران نارسایی شدید قلبی، بیمار جراحی قلب باز و بیماران سکته های قلبی در برخورد با آلاینده های هوا بیماری زمینه ای آنها تشدید می شود که در بسیاری از موارد منجر به بستری بیمار می شود.

دکتر موهبتی افزود: تاکید می شود این بیماران از برخورد با مواد آلاینده اجتناب کنند در هوای ناسالم از منزل خارج نشوند و در مواقع ضروری در زمان خروج از منزل از ماسک های فیلتردار استفاده نمایند اما باید گفت که برخی از ذرات آلاینده ها بسیار ریز هستند که از فیلتر ماسک عبور می کنند بنابراین بهتر است که از منزل خارج نشوند.

این متخصص قلب به دسته دوم اشاره و بیان کرد: دسته دوم بیماران قلبی هستند که بیماری پیشرفته قلبی ندارند مانند بیمارانی که بیماری دریچه قلبی خفیف دارند در این بیماران مطالعات نشان داده آلودگی هوا می تواند با پارگی پلاک هایی (تنگی هایی) که ناشی از رسوب چربی در رگ های قلب ایجاد می کند منجر به حوادث حاد قلبی مانند سکته قلبی شود که معمولا در فصول آلودگی هوا شیوع حاد سکته قلبی بیشتر می شود.

وی در رابطه با اثرات دراز مدت آلاینده های هوا به بروز بیماری های قلبی و عروقی اظهار داشت: یکی از عوامل اصلی ایجاد تنگی رگ های قلب پدیده التهاب است و آلاینده های هوا می توانند با ایجاد التهاب در جدار رگ های قلب در طی سالیان متمادی منجر به ایجاد تنگی در رگ های قلب شوند.

دانشیار گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه افزود: هم چنین پدیده سفتی جدار رگ ها، عارضه ای عمومی است و در همه رگ های بدن اتفاق می افتد این مشکل در درازمدت منجر به گرفتگی رگ های قلب، مغز و عروق محیطی و به تبع آن باعث ایجاد سکته های قلبی، مغزی و حوادث اندامها، چشم ها و رگ های حیاتی خواهد شد.

دکتر موهبتی با بیان اینکه پیشگیری مقدم بر درمان است، خاطرنشان کرد: برای پیشگیری از بروز عوارض وظایف متعددی بر آحاد جامعه قرار دارد بنابراین در ابتدا باید مسئولین ،سیاست گذاری مناسبی در راستای پاکی هوا داشته باشند  و در زمینه استفاده نکردن از وسایل نقلیه تک سرنشین و استفاده از وسایل نقلیه عمومی و دوچرخه فرهنگ سازی شوند.

وی افزود: مردم جامعه نیز باید وسایل شخصی خود را درون شهر استفاده نکنند تا به سیاست دولت و سلامت خود و فرزندان شان کمک نمایند باید بدانیم که دوچرخه سواری برای سلامت قلب و عروق بسیار مفید است.

دکتر موهبتی توصیه کرد: بیماران قلبی باید در تمام ایام چه روزهای آلودگی هوا چه روزهای هوای پاک از موادقندی و چربی کمتر استفاده نمایند اما مصرف مایعات در این روزها نیز بیشتر توصیه می شود که می تواند کمک کننده خوبی برای کنترل بیماری و پیشگیری از تشدید بیماری باشد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image