مدیر گروه رادیوتراپی انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: سردرد ، تظاهر شایع بیماریهای گوناگون است اما یکی از علائم ابتلا به تومورهای مغزی نیز محسوب می شود از اینرو، سردردی که همراه با اختلال حسی یا حرکتی باشد حتما باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
به گزارش وب دا،دکتر کاظم انوری در حاشیه سمینار تازه های نوروانکولوژی، با اشاره به اینکه در بروز سرطانهای مغز و اعصاب نقش عوامل محیطی کمرنگ است و بسیاری از عوامل ایجاد تومورهای مغزی ناشناخته است خاطر نشان کرد: نیمی از تومورهای مغزی، منشاء ثانویه دارند و در اثردستاندازیِ بافتهای سرطانی سایر نواحی بدن به مغز و اعصاب ایجاد میشوند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: تومورهای مغزی 2 درصد کل تومورهای بدن انسان را ایجاد میکنند و به ازاء هر یک میلیون نفر حدود 100 تا 110 نفر مبتلا به تومور مغزی در هر سال هستند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص اثر استفاده طولانی مدت از تلفن همراه در ایجاد تومورهای مغز و اعصاب، گفت: در سال 2008 ، مطالعهای در سوئد انجام شد که نشان میداد افرادی که بیشتر از 2 هزار ساعت در یک بازه زمانی با تلفن همراه حرف زده بودند؛ ریسک ابتلا به تومورهای مغزیشان نسبت به افرادی که در گروه کنترل بودند، افزایش پیدا کرده بود اما مطالعات دیگری که انجام شد نتیجه مطالعات سوئد را تایید نکرد.
دبیر علمی سمینار «تازههای نوروانکولوژی» افزود: با این حال باید اعتراف کرد که دلواپسی در رابطه با استفاده طولانی مدت از تلفن همراه وجود دارد و از اینرو مناسب است که استفاده از تلفن همراه محدود باشد و حتی المقدور در صورت عدم استفاده از تلفن همراه آن را خاموش و از بدن دور کرد.
وی در ادامه از درمان جراحی به عنوان یکی از درمانهای اصلی تومورهای مغزی نام برد و گفت: در حال حاضر با پیشرفتهایی که در مانیتورینگهای حین عمل، ام.آر.آی های پیشرفته قبل عمل که به ام.آر.آی های عملکری معروف است، اتفاق افتاده شانس موفقیت جراحی تومور مغزی افزایش پیدا کرده است.
دبیر علمی سمینار «تازههای نوروانکولوژی» افزود: در زمینه شیمیدرمانی هم اتفاقات زیادی در درمان تومورهای مغزی ایجاد شده است و داروهای جدیدی در عرصه درمان معرفی شدند؛ در زمینه پرتودرمانی نیز تغییر و تحولاتی در چند سال اخیر به سمت درمانهای بهتر روی داده است که از آن جمله می توان به تکنیکهای سه بعدی و تکنیکهای آی.ام.آر.تی اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه ابتلا به تومور مغزی به معنای پایان مسیر زندگی نیست؛ گفت: درمان ها پیشرفت کرده و روز به روز نیز تکنیکهای بهتری برای درمان انواع سرطان ها از جمله تومورهای مغز و اعصاب معرفی میشوند . لذا بیماران باید با حفظ روحیه مسیر درمان خود را طی کنند.
ششمین سمینار علمی یک روزه تازه های نوروانکولوژی با هدف رایزنی و تبادل نظر و بررسی آخرین یافته های مربوط به تشخیص و درمان تومورهای مغزی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
این سمینار با حضور انکولوژیستها، جراحان مغز و اعصاب، متخصصین داخلی مغز و اعصاب، متخصصین آسیب شناسی و متخصصین رادیولوژی تشخیصی در هتل پردیسان مشهد برگزار شد.