عضو هیات علمی گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهدگفت: افزایش فعالیت های ذهنی و استفاده از رژیم غذایی مناسب، از راهکارهای موثر در پیشگیری از بیماری آلزایمر در دوران سالمندی به شمار می رود.

دکتر علی منطقی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه افزایش سن یکی از عوامل اصلی در ابتلا به آلزایمر به شمار می رود تصریح کرد: بر اساس پژوهش ها 40 درصد افرادی که بالای 85 سال سن دارند به بیماری آلزایمر مبتلا می شوند.

رییس بخش سالمندان مرکز روانپزشکی ابن سینا مشهد با بیان اینکه در دوران سالمندی، فرد مبتلا به دو شکل فراموشی خوش خیم و پیشرفته مبتلا می شود تصریح کرد: در فراموشی خوش خیم برای خود فرد و اطرافیانش مشکل زیادی ایجاد نمی شود، اما در نوع شدید آن، فرآیند پیش رونده و بیمارگونه است در این مدل فرد در فعالیت های روزمره خود و عملکرد شناختی دچار مشکل می شود که به این بیماری دمانس می گویند.

وی شایع ترین علت دمانس را بیماری آلزایمر دانست و خاطر نشان کرد: از ویژگی های این بیماری می توان به اختلال تدریجی حافظه بیمار و در ادامه از بین رفتن دیگر عملکردهای  ذهن مانند برنامه ریزی، استدلال، قضاوت و ... اشاره داشت.

دکتر منطقی با بیان اینکه بیماری آلزایمر در زنان بیشتر مشاهده می شود افزود: علت قطعی و نهایی بیماری آلزایمر شناخته شده نیست؛ اما فرایند این بیماری شناخته شده و مانند بسیاری از بیماری های جسمی دارای علل چندگانه از جمله عوامل محیطی و ژنتیکی می باشد.

وی اظهارداشت: افراد بالای 65 سال 5 درصد و افراد بالای 85 سال 40 درصد به دمانس مبتلا می شوند کسانی که سابقه ضربه شدیدجمجمه  دارند نیز در خطر ابتلا به آلزایمر هستند.

مسئول بخش سالمندان مرکز روانپزشکی ابن سینا به فاکتور فرعی ابتلا به آلزایمر اشاره کرد و گفت: میزان تحصیلات و فعالیت های ذهنی بسیار مهم هستند فردی که میزان تحصیلات سیکل دارد نسبت به کسی که تحصیلات لیسانس یا دیپلم دارد به علت مطالعه کمتر، بیشتر در معرض خطر ابتلا به آلزایمر قرار دارد.

دکتر منطقی در رابطه با عوارض این بیماری بیان کرد: بیماری آلزایمر تمام کارکردهای شناختی مغز را دچار اختلال می کند و فرد با اختلالاتی در زمینه شناخت اشخاص،قضاوت، تشخیص مکان، کارکردهای اجرایی، فعالیت های شغلی، نام گذاری اشیاء و کاهش تمرکز روبرو می شود.

وی به برخی از علائم وجود این بیماری اشاره و خاطرنشان کرد: کاهش توانایی برای فعالیت های ذهنی، خستگی زودرس  و عدم  توان انجام فعالیت ها و آموزش های جدید در فرد و بروز افسردگی  از علائم ابتلا به این بیماری به شمار می رود.

دکتر منطقی اظهارداشت: درمان شناخته شده ای برای آلزایمر وجود ندارد و برای پیشگیری و کنترل بیماری به طور طبیعی باید کارکرد ذهنی داشت، فرد بیمار را باید وادار به افزایش فعالیت های ذهنی کرد مانند مطالعه و گوش کردن به رادیو و نگاه کردن برنامه های خبری تلویزیون؛ و از آنها خواست که خبر را بازگو نمایند.

وی در ادامه افزود: بازی های صفحه ای مانند شطرنج، سودوکو و جدول، فعالیت فیزیکی و جسمی مانند ورزش کردن به ویژه پیاده روی از راه های موثر در کند کردن روند بیماری است.

مسئول بخش سالمندان مرکز روانپزشکی ابن سینا اضافه کرد: افرادی که بیماری زمینه ای مانند فشار خون، دیابت و چربی خون دارند برای کنترل آلزایمر باید بیماری زمینه ای خود را نیز کنترل نمایند.

وی برای پیشگیری و کنترل به تغذیه نیز اشاره و تصریح کرد:  استفاده از رژیم غذایی مدیترانه ای که شامل سبزیجات، ماهی، حبوبات، ادویه زیاد به ویژه ادویه کاری، خوردن سبزیجات برگ پهن مانند کاهو و اسفناج و خوردن قارچ ،بسیار تاثیر گذار در بحث پیشگیری و کنترل بیماری است.

دکتر منطقی توصیه کرد: تنهایی مضر است این بیماران نباید تنها بمانند ازدواج و تاهل یک راه پیشگیری و کنترل بیماری است افرادی که از این بیماران مراقبت می کنند سعی نمایند آنها را در مهمانی ها و مراسم خانوادگی شرکت دهند و از منزوی شدن آنها جلوگیری نمایند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image