عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و فوق تخصص عفونی کودکان، آنفولانزا در طب کودکان را حائز اهمیت دانست و اسهال، استفراغ، شیرنخوردن و مشکل تنفسی را برخی از علائم این بیماری در شیرخوران و کودکان عنوان کرد.
دکتر عبدالکریم حامدی در گفتگو با خبرنگار وب دا گفت: بیماری های عفونی در کل دنیا شایع ترین بیماری ها به شمار می رود که از چند جهت مانند شیوع فراوان، قابل انتقال بودن و قابل پیشگیری با هزینه کم بسیار اهمیت دارند.
وی با بیان اینکه بیماری های عفونی علت های ویروسی، میکروبی و انگلی دارند، افزود: شایع ترین عفونت ها، عفونت های ویروسی هستند، عفونت های ویروسی در سیستم های مختلف می توانند ایجاد بیماری نمایند که بیشتر در سیستم تنفسی و در فصول پاییز و زمستان ایجاد می شود.
دکتر حامدی بیان کرد: شایع ترین عفونت های ویروسی معمولا سرماخوردگی است که 150 علت دارد که ویروس آنفولانزا یکی از آنها می باشد که علائم آن شدیدتر از سرماخوردگی است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه آنفولانزا در طب کودکان بیشتر حائز اهمیت است، اظهارداشت: این ویروس عفونت حاد تنفسی را ایجاد و بیشتر ناحیه بینی، گلو و ریه ها را گرفتار می کند بر اساس تخمین سازمان جهانی بهداشت هر سال بین 3 تا 5 میلیون نفر به آنفولانزا مبتلا می شوند .
وی در ادامه افزود: شروع ناگهانی با تب 38 درجه به بالا ، درد عضلانی، ضعف و احساس سرما و لرز از جمله علائم ابتلا به آنفولانزا به شمار می رود اما در شیرخواران و کودکان همراه با اسهال، استفراغ، شیرنخوردن، مشکل تنفسی، گرفتگی صدا، درد شکم، عفونت ریوی و التهاب برونش ها می باشد.
دکتر حامدی شروع علائم را از یک تا هفت روز عنوان کرد و اظهارداشت: عوارض بیماری ممکن است به صورت اختلالات تنفسی، بیماری شدید ریوی، عفونت و التهاب گوش میانی، سینوزیت، نارسایی تنفسی و ورم مغز هم چنین التهاب حنجره و ... باشد.
وی با اشاره به اینکه به طور کلی دو پیشگیری اولیه و ثانویه از ابتلا به آنفولانزا وجود دارد، خاطرنشان کرد: در پیشگیری اولیه شخصی باید موارد فردی رعایت شود که شامل شست و شوی دستها به ویژه در کودکان برای کنترل عفونت می باشد و در پیشگیری اولیه عمومی باید در اماکن عمومی بهداشت رعایت شود و اماکن درمانی به نیروهای درمانی بیشتری مجهز شوند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در پیشگیری ثانویه فرد بیمار باید کاری کند که بیماری به دیگران انتقال نیابد به طوری که علاوه بر شست و شوی دستها در طول روز هنگام سرفه و عطسه از دستمال استفاده نماید و جلوی دهان خود را بگیرد، از ماسک استفاده شود و از تغذیه خوب استفاده نماید و هنگام بروز علائم بجای خوددرمانی به مرکز درمانی و پزشک مراجعه نماید.
فوق تخصص عفونی کودکان؛ تزریق واکسن آنفولانزا را یکی دیگر از عوامل پیشگیری از ابتلا به ویروس آنفولانزا دانست و تصریح کرد: هر سال در ایران از ویروس کشته شده آنفولانزا سال گذشته استفاده می شود و انواع واکسن هایی که در بازار وجود دارد عارضه خاصی ندارند.
وی خاطرنشان کرد: افراد بالای 60 سال، بیماران کبدی، نارسایی ریوی، قلبی، نارسایی کلیه، بیماری های متابولیک و دیابت، کودکانی که کم خونی مادرزادی دارند، افرادی که آسپرین مصرف می کنند، خانم های باردار در سه ماهه دوم و سوم، افرادی که تحت درمان طولانی مدت هستند و کورتون مصرف می نمایند، بیماران شیمی درمانی و کودکان بین شش ماه تا 6 سال باید برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا قبل از شروع فصل سرما و شیوع آنفولانزا واکسیناسیون شوند.