دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با بیان اینکه دخانیات نقش موثری در ابتلا به سرطان های سرو گردن دارد اظهار داشت: شناسایی زودهنگام سرطان شانس درمان را نیز افزایش می دهد.

به گزارش وب دا، دکتر محمد رضا شریفیان با اشاره به اینکه رژیم غذایی نادرست، استعمال دخانیات، عوامل ژنتیکی و آلودگی هوا از عوامل موثر در ابتلا به سرطان به شمار می رود افزود: تشخیص به موقع و درمان به روش های مختلف علمی و پزشکی موجب بهبود و کنترل بیماری می شود.

مدیر گروه گوش، گلو و بینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد،  به برخی از سرطان های شایع در ناحیه گوش، گلو و بینی اشاره و تصریح کرد: علائم سرطان حنجره بسته به آنکه کدام قسمت درگیر شده باشد متفاوت است، گرفتگی و تغییر صدا به ویژه در سنین 50 سال به بالا و کسانی که سابقه سرطان داشته باشند به مدت طولانی که به درمان های رایج جواب نداده باید برای تشخیص و درمان نمونه برداری شود.

وی خاطرنشان کرد: همچنین علائم دیگر که باید به آن توجه کرد احساس درد مزمن در ناحیه حلق و حنجره به ویژه هنگام بلع و سرفه های مزمن و طولانی همراه با خلط خونی و در نهایت تنگی نفس که ابتدا هنگام فعالیت و در نهایت هنگام استراحت نیز ایجاد می شود.

مدیر گروه گوش، گلو و بینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ناحیه دهان شایع ترین سرطان را در کنار زبان، کف دهان، زیرمخاط گونه و لب دانست و اذعان کرد: بیشتر افراد سیگاری و آنهایی که تنباکو جویدنی و موارد دیگر این چنینی استفاده می کنند شانس ابتلا به سرطان در این نواحی در آنها بیشتر است.

دکتر شریفیان در ادامه افزود: علامت اولیه وجود زخم به ویژه در سنین بالای 60 سال است اگر زخم بیش از دو هفته طول بکشد و با درمان های رایج بهبود نیابد توصیه می شود که برای نمونه برداری به پزشک مراجعه شود زیرا در مراحل ابتدایی ابتلا به راحتی می شود محل ضایعه را جراحی کرد بدون اینکه هیچ معلولیتی مانند برداشت زبان یا قسمتی از فک ایجاد شود.

وی با بیان اینکه در ناحیه حلق و ابتدای مسیرگوارش به ویژه در مری که باریک تر است امکان ایجاد عارضه و توده وجود دارد، اظهارداشت: با ایجاد توده بلع مشکل می شود در ناحیه حلق که فضا وسیع تر است عوارض و علائم دیرتر مشخص می شوند بنابراین با وجود دردهای مبهم و طولانی هنگام بلع مواد جامد و پس از مدتی بلع مایعات که علت خاصی ندارند باید سریعا برای آندوسکوپی و نمونه برداری و برداشتن توده به پزشک مراجعه شود.

این فوق تخصص بینی و آندوسکوپی سینوس یکی دیگر از سرطان ها در ناحیه گوش گلو و بینی را سرطان بینی و سینوس ها عنوان کرد و اظهار داشت: در این قسمت سرطان زیاد شیوع ندارند علائم هشدار دهنده در این ناحیه گرفتگی یک طرف بینی و ترشحات بصورت خونابه است که حتما در این صورت باید برای تشخیص نمونه برداری و آندوسکوپی شود.

دکتر شریفیان اذعان کرد: در گوش نیز به ویژه در سنین بالا و گاهی در کودکان تومورهایی ایجاد می شود که علائم آن کم شنوایی، انسداد گوش، گرفتگی گوش، ترشحات خون الود با درد و فلج اعصاب صورت می باشد که باید درمان آن در ابتدای شروع علائم جدی گرفته شود.

مدیر گروه گوش، گلو و بینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: تیروئید در گردن خیلی شایع است گاهی توده ای جلوی گردن به وجود می آید که خیلی افراد آن را به عنوان گواتر در نظر می گیرند، گواتر توده ای خوش خیم می باشد.

وی در ادامه افزود: زمانی که توده ای بزرگ و دردناک به وجود می آید که اعصاب حنجره را درگیر می کند و با درگیری اعصاب، فرد دچار گرفتگی صدا خواهد شد در این مواقع با بزرگ شدن غدد لنفاوی و ایجاد سرطان تیروئید با نمونه برداری سوزنی مراحل اولیه تشخیص انجام می شود که در بسیاری موارد درمان جراحی سرطان تیروئید جواب مثبت داده است.

دکتر شریفیان با اشاره به اینکه در بسیاری از مواقع سرطان در ناحیه سر و گردن علائم خاصی ندارند، توصیه کرد: هرگاه با ایجاد توده ای در مسیر غدد لنفاوی که تغییر رنگ و اندازه می دهد و با درمان آنتی بیوتیک ها بهبود نیافت باید به سرطان مشکوک شد و با نمونه برداری منشاء توده گردنی مشخص شود.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه به دلایل مختلف مانند تغذیه نامناسب، مصرف دخانیات و ... سرطان در کشور رو به افزایش است با ایجاد هرگونه تغییر وضعیت در سرو گردن مانند تغییر خال های پوستی و ایجاد زخم های مزمن و ایجاد توده در مسیر غدد لنفاوی سریعا به پزشک مراجعه شود که اگر ابتلا به سرطان بود در همان مراحل اولیه درمان شود و بیماری پیشرفت نکند.  

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image