استاد جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تومورهای مغزی یکی از بیماری های شایع به شمار می رود گفت: بروز تشنج برای نخستین بار در سنین بزرگسالی می تواند از علائم احتمالی ابتلا به تومور مغزی باشد.
دکتر محمدرضا احصایی در گفتگو با خبرنگار وب دا اظهار داشت: تومور مغزی به توده ای گفته می شود که حجمی از مغز را اشغال می کند و هر توده ای می تواند به صورت تومور خوشخیم و بدخیم باشد و نیز اینکه اصطلاح تومور مغزی هیچ ارتباطی با سرطان مغز ندارد.
وی افزود: تومورها در هر سنی با هم متفاوت هستند به طوری که برخی از تومورها در سنین کودکی و برخی دیگر در سنین بزرگسالی ایجاد می شود.
دکتر احصایی با بیان اینکه تومورهای مغزی به تومورهای اولیه و ثانویه مغزی تقسیم بندی می شوند، اظهار داشت: تومورهای اولیه مغز از سلولهای مغزی منشأ می گیرند و تومورهای ثانویه مغزی منشأ آن جایی دور تر از مغز می باشد که به مغز دست اندازیو یا به طور اصطلاح متاستاز می کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و متخصص جراحی مغز و اعصاب خاطرنشان کرد: تومورهای اولیه مغز می توانند خوشخیم و بدخیم باشند که بسته به سن، جنس و نژاد متفاوت هستند در خانم های میانسال تومورها با منشأ پرده مغز که خوشخیم نیز هستند شایع تر می باشد که به آن مننژیوم گفته می شود.
استاد جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تومورهایی که از سلولهای مغزی منشأ می گیرند می توانند درجات مختلفی از خوشخیمی تا بدخیمی داشته باشند، تصریح کرد: اصطلاحا تومورها به چهار گروه درجه بندی می شوند که هر چه تومور درجه پایین تر داشته باشد دارای سیر بالینی کندتر و طول عمر بیمار بیشتر است.
دکتر احصایی بیان کرد: در مورد کودکان بیشتر تومورهای ناحیه مخچه شایع تر است که به صورت اولیه در ناحیه حفره خلفی (عقب) مغز دیده می شود و دارای سیر پیش رونده و سریع می باشد.
وی با بیان اینکه وجود تومور خود را با علائمی نشان می دهد، اذعان کرد: سردردهای مقاوم به درمان که معمولا این سردردها با مسکن های معمولی پاسخ مناسب نمی دهند و بیشتر ممکن است به صورت صبحگاهی و طولانی مدت باشد که گاهی اشتباها به عنوان میگرن به حساب می آیند.
دکتر احصایی در ادامه افزود: توصیه می شود کسانی که سردردهای طولانی و مقاوم دارند حتما به متخصص مغز و اعصاب مراجعه نمایند تا اقدامات بالینی و کلینیکی مورد نیاز انجام شود.
متخصص جراحی مغز و اعصاب با توجه به اینکه بروز تشنج برای اولین بار در سنین بزرگسالی می تواند نشان از تومور باشد، توصیه کرد: بیمار حتما باید برای علت تشنج خود به پزشک مراجعه کند تا از نظر وجود تومور تحت بررسی قرار گیرد.
وی در ادامه به یکی دیگر از علائم وجود تومور مغز اشاره و بیان کرد: گاهی ممکن است تومور به صورت ضعف نیمه بدن یا ضعف نیمه صورت خود را نشان دهد در کودکان چون با والدین همکاری ندارند ممکن است به صورت بی قراری، اختلال تعادل و علائم گوارشی مانند استفراغ های مقاوم به درمان تظاهر کند.
دکتر احصایی گفت: علل اصلی ایجاد تومور هنوز ناشناخته است اما عوامل محیطی مانند اشعه، ژنتیک، تغذیه و نژاد می تواند تاثیرگذار باشد.
وی با اذعان به اینکه تومور مغزی جزء بیماری های شایع می باشد، تصریح کرد: بیمار اگر در مراحل اولیه به پزشک مراجعه کند و تومور او تشخیص داده شود و تومور خوشخیم یا تومور درجه یک و دو باشد درمان سریع انجام می شود و پاسخ به درمان بهتر است هم چنین تشخیص به موقع، دقت پزشک و مراجعه به موقع به متخصص در بحث درمان بسیار کمک کننده می باشد.
دکتر احصایی اظهار داشت: تومور اگر خوشخیم باشد با جراحی قابل درمان است در موارد بدخیم معمولا بعد از جراحی و برداشتن تومور درمان های کمکی مانند شیمی درمانی و اشعه درمانی نیز کمک کننده است، در برخی از درمانها بیمار در طول عمر بیماری خود به علت برگشت تومور چندین بار تحت عمل جراحی قرار می گیرد.
متخصص جراحی مغز و اعصاب توصیه کرد: توصیه می شود به جزئی و کوچکترین علائم حساس باشید و به نزد پزشک مراجعه نمایید.