استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: کمردرد یکی از بیماری های شایع به شمار می رود که 80 درصد از مردم حداقل یکبار در طول زندگی خود به آن دچار می شوند و یکی از علت های شایع مراجعه بیماران به مراکز درمانی و نزد پزشک می باشد.

دکتر محمد رضا احصایی در گفتگو با وب دا  افزود: کمردرد علت های متفاوتی دارد که یکی از علت های آن دیسک کمر است، دیسک کمر مانند بالشتک بوده که به صورت طبیعی بین مهره ها وجود دارد و باعث نرمی و انعطاف پذیری ستون فقرات می شود.

دکتر احصایی با بیان اینکه این دیسک شامل دو قسمت رشته های فیبری یا محیطی و یک قسمت ژله ای در مرکز می باشد، اظهار داشت: به مرور زمان در اثر افزایش سن، انجام کارهای سنگین یا اضافه وزن قسمت های محیطی دیسک ضعیف می شوند و هنگامی که قسمت های ژله ای دچار بیرون زدگی شوند فرد دچار بیماری فتق دیسک کمر خواهد شد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با توجه به اینکه در ناحیه کمر پنج مهره وجود دارد، تصریح کرد: معمولا فتق دیسک بین مهره چهار و پنج و مهره پنجم و لگن اتفاق می افتد به طور نادر فتق دیسک در مهره های دیگر نیز مشاهده می شود.

وی اذعان کرد: هنگامی که فتق دیسک ایجاد می شود در ابتدا کمر درد و در صورتی که روی ریشه های عصبی نخاع فشار وارد کند باعث انتشار درد به پاها خواهد شد که این را اصطلاحا درد سیاتیک می گویند.

متخصص جراحی مغز و اعصاب در ادامه افزود: درد سیاتیک امکان دارد در یک طرف یا هر دو طرف ایجاد شود و حتی ممکن است درد سیاتیک بدون کمردرد ایجاد شود.

دکتر احصایی با اشاره به اینکه تظاهرات فتق دیسک کمر می تواند به صورت کمردرد با یا بدون درد تیرکشنده پا باشد، خاطرنشان کرد: هم چنین ممکن است غیر از درد به صورت ضعف حرکتی یا اختلال حسی در پاها تظاهر کند و حتی به صورت نادر به صورت عدم کنترل ادرار خود را نشان می دهد که در این حالت به صورت اورژانس درمان انجام خواهد شد.

وی در رابطه با تشخیص فتق دیسک بیان کرد: تشخیص فتق دیسک کمر معمولا با معاینه کلینیکی و انجام ام ار آی امکان پذیر است و پزشک متخصص جراح مغز و اعصاب بعد از تشخیص و قطعی شدن بیماری تصمیم به درمان مناسب می گیرد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به درمان فتق دیسک کمر اظهار داشت: معمولا در مرحله اول درمان به صورت استراحت مطلق و تجویز مسکن و داروهای ضدالتهاب است و در مواردی که با استراحت و درمان جواب مناسب به دست نیاید اقدامات بعدی شامل روش های جراحی پیشنهاد می شود.

دکتر احصایی اذعان کرد: امروزه تکنیک های جراحی عمل دیسک خیلی متفاوت شده و با روش میکروسکوپی یا آندوسکوپی خیلی راحت اقدام جراحی انجام می شود و بیمار با برطرف شدن درد به زندگی اولیه برمی گردد.

متخصص جراحی مغز و اعصاب در خصوص باور غلط برخی در رابطه با عمل دیسک تصریح کرد: تصورات غلطی بین مردم وجود دارد که گمان می کنند با عمل جراحی بیمار فلج می شود که این موضوع صحت ندارد.

وی بیان کرد: فتق دیسک کمر در آقایان به دلیل اینکه کارهای سنگین بیشتری انجام می دهند بیشتر اتفاق می افتد و معمولا در سنین 30 تا 40 سال شایع تر اما ممکن است در سنین پایین تر در جوانان نیز رخ دهد.

دکتر احصایی توصیه کرد: برای پیشگیری از بیماری فتق دیسک کمر از چاقی و افزایش وزن جلوگیری، ورزش های مناسب مانند شنا، پیاده روی، دوچرخه سواری و دراز و نشست برای تقویت عضلات شکم و کمر انجام شود و اقایان هنگام انجام کار سنگین بهداشت کار را رعایت کنند یعنی هنگام کار فشار کمتری به خود وارد و حین کار استراحت نمایند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image