استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: ارتباط چاقی با سرطان شناخته شده است اما مکانیسم آن هنوز به طور کامل شناخته شده نیست.

دکتر آذر فانی پاکدل در گفتگو با خبرنگار وبدا گفت: چاقی یا افزایش بافت چربی در بدن باعث تغییرات هورمون و عملکرد سیستم های مختلف بدن می شود و بر اساس آمار کشورهای غربی 20 سرطان شایع با چاقی در ارتباط است.

وی با اشاره به بیشترین سرطان هایی که با چاقی ارتباط دارند ، افزود: به ترتیب سرطان روده بزرگ، سرطان پروستات، سرطان رحم، سرطان کلیه، سرطان مری(نوع آدنوکارسینوم)، پانکراس و چندین سرطان دیگر در ارتباط با چاقی هستند.

دکتر فانی پاکدل ارتباط چاقی با سرطان را شناخته شده دانست و اظهارداشت: مکانیسم آن هنوز به طور کامل شناخته شده نیست مکانیسم های احتمالی، هورمون های رشدالتهاب و هورمون های جنسی می باشند.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد به هورمون های رشد اشاره و اذعان کرد:  تجمع بیش از حد چربی در بدن باعث افزایش سطح انسولین و سایر هورمون های رشد و باعث تکثیر بیش از حد سلولها، تغییر در سلولها و در نهایت سرطان می شود.

وی با اشاره به مکانیسم التهاب نیز گفت: افزایش سلولهای چربی باعث افزایش مرگ و میر این سلولها، افزایش التهاب در این ناحیه و تحریک سلولهای بدن به تکثیر بیش از حد می شود که خود می تواند باعث ایجاد سرطان شود.

دکتر فانی پاکدل هورمون های جنسی را مکانیسم سوم عنوان و تصریح کرد: در زنان یائسه استروژن در بافت چربی تولید می شود  هرچه بافت چربی بیشتر باشد استروژن بیشتر تولید می شود که موجب تحریک رشد بیش از حد سلولهای پستان و رحم می گردد و ریسک این دو سرطان افزایش پیدا می کند.

وی اظهار داشت: بافت چربی بافت مرده ای نیست  بلکه این بافت ها فعال هستند و متابولیسم سلولهای بدن را کنترل می کنند و پیام های مخرب به همه بافت های بدن ارسال می کند.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه نه تنها میزان چاقی بلکه طول مدت سالهای چاقی در اثرگذاری آسیب های چاقی بر بدن تاثیرگذار است، خاطرنشان کرد: چاقی شکمی(بدن سیبی شکل) آسیب بیشتری ایجاد می کند خصوصا در سرطان های روده بزرگ، کلیه، مری، پانکراس و پستان ارتباط بیشتری دارد.

دکتر فانی پاکدل توصیه کرد: بهتر است که چاقی از کودکی پیشگیری شود زیرا اغلب کودکان چاق بزرگسالان چاق هم خواهند بود کودکان با داشتن زندگی سالم توسط تغذیه مناسب و ورزش کافی از چاقی آنها جلوگیری می شود باید یک سبک زندگی سالم برای آینده سالم آنها آموزش داده شود.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image