پیوند عضو تلاشی بسیار تاثیر گذار در راستای حفظ سلامت انسان هایی است؛ که برای ادامه حیات خود نیاز به استفاده از عضو پیوندی دارند.

به گزارش وب دا؛ پیوند اعضا یکی از پیشرفته ترین علوم در دنیا به شمار می رود؛ که در هر دانشگاهی امکان انجام آن با توجه به دانش بالا، توان جراحی منحصر به فرد و توانمندی بین رشته ای خاص این دانش وجود ندارد.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این راستا موفق شده است تا بخش های پیوند اعضای خود را نه تنها در حوزه بزرگسالان( ریه، قلب، کبد، کلیه، پانکراس، پوست، قرنیه، مغز استخوان) توسعه دهد؛ بلکه در حوزه کودکان نیز به دنبال انجام موفقیت آمیز پیوند خصوصا در حوزه قلب می باشد.

از این جهت گفت و گویی صمیمانه از سوی پایگاه خبری وب دا؛ با تلاش گران پیوند قلب کودکان در بخش بیماری های مادرزادی قلب و قلب کودکان صورت گرفته است؛ تا مخاطبان خود را در جریان این تلاش قرار دهد.

ساعت 9 صبح/ بیمارستان 610 تختخوابی امام رضا(ع)/ اتاق جلسات بیماری های مادرزادی قلب و قلب کودکان

جمعی از اساتید برجسته گرد هم جمع آمده اند تا آخرین تغییرات علمی حوزه بیماری های مادرزادی را با یکدیگر به تبادل بنشینند.

در ابتدای این جلسه دکتر علیزاده؛ استادیار گروه بیماری های مادرزادی قلب و قلب کودکان دانشگاه و مسئول بخش تازه تاسیس بیماری های مادرزادی قلب و قلب کودکان بیمارستان امام رضا(ع)، گفت: بخش بیماری های مادرزادی قلب و قلب کودکان (جراحی و قلب طفال) بیمارستان امام رضا(ع) اولین بخشی است که به صورت متصل در کنار گروه بزرگسال و بیهوشی ایجاد شده است.

وی ادامه داد: این برای اولین بار در کشور است که در یک بخش، بیماران اطفال و بزرگسال در کنار هم پذیرش و خدمات درمانی مطابق با نیاز خود را دریافت می کنند به نحوی؛ که نظیر این بخش با این شرایط و چیدمان در ایران وجود ندارد.

استادیار گروه بیماری های مادزادی قلب و قلب کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار داشت: در این بخش ملزوماتی مانند بخش های اکوکاردیوگرافی، اکوی جنین، ICU قلب،  بخش جراحی و ICU  ویژه جراحی قلب کودکان وجود دارد و هیچ بیماری در بخش کت لب بدون حضور متخصصین و تیم بیهوشی مجرب پذیرش نمی شود.

دکتر علیزاده رکن اصلی پیوند قلب کودکان در این مجموعه را بی هوشی دانست و خاطر نشان کرد: برای موفقیت در حوزه قلب کودکان باید همراه با پیشرفت علم در جهان همکاری بسیار خوبی بین متخصصین جهت رسیدن به موفقیت وجود داشته باشد که این مهم در این بخش ایجاد شده است.

گروه بیماری های مادرزادی دانشگاه با بنیاد بیماری های مادرزادی و ساختمانی قلب جهان ارتباط مناسبی دارد

رییس بخش بیماری های مادرزادی قلب و قلب کودکان بیمارستان امام رضا(ع) تاکید کرد: ارتباط میان این گروه با گروه بین المللی «بنیاد بیماری های مادرزادی و ساختمانی قلب جهان» از سه سال قبل به صورت رسمی آغاز شده است.

وی ادامه داد: در تاریخ اول تا سوم نوامبر 2018 (سال آینده) در بیمارستان رضوی با همکاری بنیاد سلامت آستان قدس رضوی و با حضور اعضای این تیم؛ جلسات دوره ای به صورت ادواری برگزار و بیماری های مادرزادی از انواع مختلف به چالش کشیده می شود.

 استادیار گروه بیماری های مادرزادی قلب و قلب کودکان تصریح کرد: در این جلسات سخنرانان بسیار خوبی از گروه های جراحی قلب بزرگسال، اکوکاردیوگرافی و ایمیجینگ دعوت و عمده برنامه ها توسط گروه بیماری های مادرزادی قلب و قلب کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام می شود.

دکتر علیزاده مقایسه شدن همکاران گروه بیماری های مادرزادی قلب دانشگاه مشهد در سطح بین الملل را یکی از مهمترین اتفاقات در ایجاد ارتباطات بین المللی دانست و اظهار داشت: اعضای این گروه شش سال قبل زمانی که برای اولین بار به این گونه مراسم دعوت می شدند در جایگاه خاصی قرار نداشتند؛ اما امروزه در جلسات  بین المللی در برخی روش ها به عنوان ابداع کننده روش به سخنرانی می پردازند؛ که این تعامل دو طرفه موجب ارتقاء گروه در سطح جهانی شده است.

اعضای گروه بیماری های مادرزادی قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد عضو هیات علمی بنیاد بیماری های مادزادی و ساختمانی قلب جهان هستند

وی خبر داد: اعضای هیات علمی گروه بیماری های مادرزادی قلب و قلب دانشگاه مشهد در سال جدید در نشستی در فرانکفورت به عنوان اعضای هیات علمی گروه بین المللی «بنیاد بیماری های مادرزادی و ساختمانی قلب جهان» حضور خواهند داشت که این پیشرفت بسیار بالایی برای کشور محسوب می شود.

استادیار گروه بیماری های مادرزادی قلب و قلب کودکان متذکر شد: این گروه به عنوان قطب بیماری های مادرزادی و قلب کودکان در شرق کشور فعالیت می کند و تمامی مشاوره های بخش های مختلف کودکان و نوزادان در داخل شهر مشهد و استان های مجاور را در اختیار دارد.

دکتر علیزاده تصریح کرد: همکاران گروه در ستاد هدایت معاونت درمان در راستای ارائه مشاوره های لازم به صورت کشیک به تماس های مختلف از تمامی نقاط کشور پاسخ می دهند.

مشهد قطب جراحی قلب شرق کشور به شمار می رود

در ادامه دکتر محمد عباسی تشنیزی؛ رییس بخش جراحی قلب بیمارستان امام رضا(ع)  با بیان این که آنژیوگرافی اطفال و جراحی قلب اطفال با بالغین تفاوت بسیاری دارد، متذکر شد:  مشهد تنها قطب جراحی قلب شرق کشور است به نحوی که در بیمارستان امام رضا(ع)  علاوه بر وجود بیمار از شهرهای مختلف کشور، بیمارانی از آسیای میانه نیز جهت دریافت خدمات قلب به این بیمارستان مراجعه می کنند.

وی اضافه کرد: در این بخش تلاش داریم تا بیشترین همت خود را در درمان قلب کودکان انجام دهیم؛ زیرا بیمار هشت ساله نسبت به بیمار 80 ساله طول عمر مفیدتری را جهت خدمت و زندگی دارد و این مهم برای ما دارای جایگاه است.

 رییس بخش جراحی قلب بیمارستان امام رضا(ع) تصریح کرد: کودکی که عمل می شود حدود شش روز باید در ICU حضور و متوسط پس از دو هفته بستری در بخش، مرخص می شود که این مدت برای خانواده و حوزه درمان هزینه بر است.

بیش از 95 درصد عمل های اطفال در بخش بیماری های مادرزادی دانشگاه انجام می شود

دکتر عباسی با تاکید بر این که در حال حاضر بیش از 95 درصد عمل های اطفال در این مرکز انجام می شود، گفت: در این بخش نوزادانی با وزن دو  تا سه کیلو عمل می شوند؛ که این موفقیت به دلیل سطح بالای جراحی داخلی و پرستاری است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: سابق بر این 70 درصد بیماران استان به تهران جهت دریافت خدمات در حوزه کودکان ارجاع داده می شدند؛ در حالی که اکنون این رقم به 30 درصد کاهش یافته و ما به دنبال کاهش صفر درصدی مراجعات بیماران استان و شرق کشور به تهران هستیم.

رییس بخش جراحی قلب بیمارستان امام رضا(ع) دانستن ضرورت کار در بخش اطفال را موجب حمایت مسئولان دلسوز دانست و بیان داشت: در حال حاضر بیشترین عمل های جراحی قلب و پیوند قلب اطفال در این بخش انجام می شود که بسیار مهم می باشد.

دکتر نقیبی؛ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: از هر 100 کودک که به دنیا می آیند یک کودک به بیماری های مادرزادی قلب دچار است.

  وی به وسعت شهر مشهد در خصوص حضور بیماران زائر و مجاور اشاره کرد و ادامه داد: به همت اساتید در مشهد در این حوزه شرایط بسیار خوبی جهت درمان اطفال مهیا شده است و این در حالی است که استان های مجاور نیز بیماران خود در حوزه بیماری های مادرزادی را به این مرکز منتقل می کنند.

پتانسیل بخش بیماری های مادرزادی قلب و قلب کودکان بیمارستان امام رضا(ع) رشد بسیاری یافته است

دکتر نقیبی تصریح کرد: وجود پنج نفر عضو هیات علمی، متخصصین و فوق تخصصان قلب کودکان، جراحان قلب؛ و ایجاد ICU ها و آنژیوگرافی اینترونشن که اقدامات و مداخلات تهاجمی، غیر جراحی و جراحی ها را انجام می دهد از جمله این پتانسیل ها به شمار می رود.

 وی به توانمندی های دانشگاه مشهد در انجام جراحی های مختلف در حوزه کودکان اشاره کرد و گفت: در این بخش اکنون تمامی جراحی های بزرگی که امروزه در جهان انجام می شود از جمله جراحی های دشوار قلب صورت می گیرد.

 این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد وجود یک دستگاه آنژیوگرافی را نیاز بخش بیماری های مادرزادی قلب و قلب کودکان بیمارستان امام رضا(ع) دانست و گفت: در حال حاضر برای بیماران بزرگسال و اطفال تنها یک دستگاه آنژیوگرافی مشترک وجود دارد و این در حالی است؛ که مسئولان گرفتن فلوشیپ فوق تخصص قلب کودکان را منوط به وجود این دستگاه کرده اند.

 اقدمات تشخیصی در بخش بیماری های مادرزادی قلب و قلب کودکان بیمارستان امام رضا(ع)انجام می شود

دکتر نقیبی به انجام اقدامات تشخیصی قبل از تولد در بخش بیماری های مادرزادی قلب و قلب کودکان بیمارستان امام رضا(ع) اشاره کرد و افزود: اقدامات تشخیصی قبل از تولد (فیتال اکو) نیز در این مرکز در حال انجام است؛ تا منجر به شناسایی مشکلات و ناهنجاری های مادرزادی بسیار شدید شود.

 در ادامه دکتر حسن بیرجندی؛ فوق تخصص قلب اطفال، استادیار قلب کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و فلوشیپ اینترونشن قلب کودکان، گفت:از سال  1393 با حضور همکاران بسیار توانا کار در این مرکز آغاز شده است و در حال حاضر این مرکز جزو مراکز پیشرو اینترونشن قلب کودکان در کشور به شمار می رود.

وی اضافه کرد: بر اساس آمار موجود؛ بخش جراحی های مادرزادی قلب و قلب کودکان بیمارستان امام رضا(ع) در خصوص انجام اینترونشن های بسیار مشکل در کشور جزو چند مرکز اول به شمار می رود؛ که برای حفظ و توسعه این جایگاه باید در توسعه امکانات این بخش اهتمام داشت.

دکتر نقیبی متذکر شد: مشهد بزرگترین کلان شهر مذهبی دنیا است و این در حالی است که تنها  12 دستگاه آنژیوگرافی در این شهر فعال است و سهم اطفال، انجام دو الی سه روز آنژیوگرافی در هفته می باشد.

 استادیار قلب کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: مشهد خاستگاه درمانی بیماران بسیاری از جمله بیماران افغانی،پاکستانی و هندی است؛ که امید داریم مسئولان دانشگاه با تامین دستگاه آنژیوگرافی و دستگاه های مورد نیاز اینترونشن در پوشش همه جانبه درخواست های این بخش به متخصصین ماهر خود کمک کنند.

در بخش بیماری های مادرزادی قلب توان انجام عمل های هیبریدی در سطح استانداردهای بالای جهانی وجود دارد

 فلوشیپ اینترونشن قلب کودکان، اظهار داشت: در صورت وجود امکانات لازم جراحان، این بخش می تواند عمل های هیبریدی را در سطح استانداردهای بالای جهانی انجام دهد؛ زیرا این بخش دارای اعضای گروه توانمند و همدلی است؛ که به خودی خود فرصت مناسب درمانی، آموزشی و پژوهشی را در اختیار دانشگاه قرار می دهند.

پایان این گزارش به صحبت های خانم دکتر زیرک؛ متخصص بیهوشی تیم پیوند قلب و ریه دانشگاه علوم پزشکی مشهد اختصاص یافت.

بی هوشی در حوزه کودکان با بالغین متفاوت است

 وی که بیش از 16 سال است با تیم جراحی قلب و همکاران متخصص در بخش اطفال همکاری می کند، گفت: پیوند قلب در کودکان با توجه به مینیاتور بودن اندازه این کودکان دارای نکات خاص خود است؛ که موجب بی هوشی متفاوت در این بیماران می شود.

دکتر زیرک ادامه داد: کودکان جهت دریافت خدمات بیهوشی نظارت دقیق تر را می طلبند؛ برقراری لاین وریدی، شریانی و اینترونشن، کار در حوزه کودکان را کمی دشوار می کند و باید در میزان مایعات، میزان دارویی که کودک باید دریافت کند، جابه جایی هایی که باید صورت گیرد و غیره، مراقبت های لازم انجام گیرد که تمامی این تلاش ها به همت تیم بیهوشی مجرب به خوبی صورت می پذیرد.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image