عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و فوق تخصص پیوند سلول های بنیادی ، گفت: با خرید و اضافه شدن سه دستگاه جدید به مرکز پیوند مغزاستخوان دانشگاه مشهد به مبلغ 350 میلیون تومان، تجهیزات این مرکز به دو برابر افزایش پیدا می کند.

دکر علی قاسمی در گفت‌وگو با وب دا؛ در خصوص افزایش تعداد دستگاه های این مرکز، گفت: از ابتدای کار در این مرکز بر توسعه سه محور فضای فیزیکی، نیروی انسانی و امکانات بخش پیوند تمرکز داشته ایم.

 وی ادامه داد: ما موفق شده ایم به همت خیرین و تعامل با وزارت بهداشت، در دو ماه اخیر تعداد دستگاه های این مرکز را دو برابر کرده و به برخی دستگاه ها که تا کنون امکان دسترسی به آن وجود نداشت مجهز شویم.

سه دستگاه با هزینه ای بالغ بر 350 میلیون تومان به مرکز افزوده شده اند

فوق تخصص بیماری های هماتولوژی و انکولوژی کودکان، اظهار داشت: در حال حاضر به همت خیرین در این مرکز سه دستگاه استم سل فرزیس، سانترفیوژ یخچال دار و تانک ازت دهانه گشاد به مبلغ 350 میلیون تومان خریداری شده است؛ که از این تعداد یک دستگاه نصب و دو دستگاه در حال نصب می باشد.

دکتر قاسمی تصریح کرد: با راه اندازی این سه دستگاه جدید؛ اطمینان خاطر بیشتری جهت توسعه پیوندهای مغز استخوان در استان ایجاد می شود و ما خواهیم توانست خدمات بهتری را به بیماران ارائه دهیم.

فوق تخصص پیوند سلول های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به تشریح عملکرد دستگاه های تهیه شده در مرکز پیوند مغز استخوان دانشگاه پرداخت و بیان داشت: برای بخش پیوند مغز استخوان وجود دستگاهی که بتواند سلول های بنیادی را تهیه و اصطلاحا بگیرد ضروری است.

سلول های بنیادی بیمار توسط دستگاه استم سل فرزیس گرفته می شود

وی اضافه کرد: در گذشته در این بیماستان و دیگر مراکز باید دهنده پیوند به اتاق عمل منتقل و گاه تا سه ساعت بیهوشی را تحمل می کرد تا از مغز استخوان وی سلول بنیادی گرفته شود؛ اما اکنون با وجود دستگاه استم سل فرزیس با تجویز داروهایی به بیمار؛ سلول های بنیادی وارد خون فرد دهنده می شود و دستگاه این سلول ها را از خون بیمار جدا می کند.

فوق تخصص بیماری های هماتولوژی و انکولوژی کودکان به دیگر قابلیت های این دستگاه اشاره کرد و ابراز داشت: این دستگاه کلیه پلاسمو فرزیس هایی که در سطح بیمارستان باید انجام شود و نیاز هر بیماری که به هر دلیلی پلاسمای خونش دچار مشکل شود و یا به درمان و تعویض پلاسما نیاز داشته باشد را انجام می دهد.

دکتر قاسمی تصریح کرد: همچنین با کمک این دستگاه می توانیم از فرد سالم پلاکت گرفته و گلبول های قرمز بیمار را تعویض کنیم.

 فوق تخصص پیوند سلول های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تاکید کرد: یکی از معضلات دانشگاه نداشتن امکان نگهداری نمونه سلول بنیادی در قالب کیسه هایی شبیه به کیسه های خون و نگهداری آن به صورت فریز است. اکنون این دستگاه خریداری و در دست اقدام جهت نصب است؛ که با این قابلیت می توانیم تا 15 سال سلول های بنیادی را نگهداری کنیم.

سانتریفیوژ های یخچال دار توانایی جداسازی پلاسما از سلول بنیادی را دارا می باشد

 وی یادآور شد: پلاسما و سلول بنیادی پس از جداسازی باید طی مراحلی از یکدیگر جدا شوند و در داخل سانتریفیوژهای یخچال دار نگهداری شوند؛ این قابلیت تا کنون در دانشگاه نبوده است؛ که در حال حاضر این دستگاه نیز خریداری و به زودی نصب و راه اندازی می شود.

 فوق تخصص بیماری های هماتولوژی و انکولوژی کودکان بیان داشت: دستگاه سانتریفیوژ یخچال دار می تواند کیسه خون و کیسه استم سل را داخل خود بچرخاند و پلاسما را از سلول بنیادی جدا کند.

دکتر قاسمی بیان داشت: نگهداری استم سل ها در تانک های ازت انجام می شود. در مشهد تانک ازت دهان باریک زیادی وجود دارد؛ که می شود لوله را در داخل آن گذاشت؛ اما تا کنون تانک ازت دهانه گشاد وجود نداشت که با خرید این تانک اکنون می توان کیسه های خون را نیز نگهداری کرد.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image