مسئول تیم پیوند کبد و پانکراس دانشگاه علوم پزشکی مشهد از انجام دویستمین پیوند کبد در دانشگاه مشهد خبر داد و گفت: تیم پیوند کبد مشهد در مسیر پیشرفت قابل توجه خود تا پایان سال 1396 دویستمین پیوند کبد را انجام می دهد.
دکتر محسن علی اکبریان در گفت و گو با وب دا؛ از انجام دویستمین عمل جراحی پیوند کبد در دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبر داد و گفت: در حال حاضر تعداد پیوند های کبد دانشگاه مشهد حدود 194 پیوند می باشد و این تیم در آستانه انجام دویستمین پیوند کبد خود تا انتهای سال 96 قرار دارد.
وی ادامه داد:پیوندهای کبد در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با کیفیت و موفقیت به انجام می رسد و این در حالی است که پیوند کبد یکی از سخت ترین اقدامات جراحی در کل دنیا به شمار می رود.
رئیس بخش جراحی بیمارستان امام رضا(ع)، بیان داشت: پیوند کبد نیاز به زیر ساخت های گسترده دارد و به همین دلیل انجامش تنها در دانشگاه های بزرگ امکان پذیر است. در ایران نیز جایگاه دانشگاه مشهد در حوزه پیوند کبد پس از دانشگاه شیراز و تهران در رتبه سوم در میان کلیه مراکز پیوند کبد کشور قرار دارد.
فلوشیپ فوق تخصصی جراحی پیوند کبد زمان آغاز به کار پیوند کبد در دانشگاه مشهد را سال 92 دانست و افزود: این گروه در سال 92 موفق به انجام 10 پیوند کبد شد و به تدریج تعداد پیوندهای خود را افزایش داد؛ به شکلی که در سال جاری این تعداد به 59 عدد افزایش پیدا کرده و بزودی شصتمین پیوند کبد در سال 96 در دانشگاه مشهد انجام می شود.
مسئول تیم پیوند کبد و پانکراس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به لیست انتظار پیوند کبد در دانشگاه مشهد پرداخت و گفت:در حال حاضر 38 بیمار در لیست فعال پیوند کبد قرار دارند و این در حالی است که 474 نفر در لیست کلی پیوند کبد ثبت نام کرده اند.
دکتر علی اکبریان اظهار داشت: از نظر کیفیت انجام کار پیوند، شاخص هایی تحت عنوان میزان بقاء تعریف می شود؛ به این معنا که وضعیت بیماران پیوندی، یک سال پس از پیوند محاسبه و مشخص می گردد چند درصد بیماران در قید حیات هستند و چند درصد به دلایل مختلف جان خود را از دست داده اند.
وی میزان بقا را نشان دهنده کیفیت کار پیوند دانست و اضافه کرد: خوشبختانه میزان بقای سه ساله تیم پیوند دانشگاه علوم پزشکی مشهد حدود 90 درصد است؛ که نشان می دهد 90 درصد از بیماران در سه سال بعد از عمل هنوز زنده هستند.
رئیس بخش جراحی بیمارستان امام رضا(ع)، بیان داشت: در سال جاری و از میان 59 مورد پیوند کبد انجام شده میزان مرگ و میر داخل بیمارستانی این تیم صفر درصد بوده است؛ که مشخص می کند بیماری به علت انجام پیوند کبد و عوارض بیماری در بیمارستان فوت نشده است.
فلوشیپ فوق تخصصی جراحی پیوند کبد، اظهار داشت: در این میان تنها یکی از بیماران در فاصله دو ماه بعد از جراحی به دلیل عوارض جان خود را از دست داد؛ اما در مجموع میزان بقای تیم پیوند کبد دانشگاه مشهد در سال 96 در 100 درصد باقی مانده است؛ که موفقیتی بسیار منحصر به فرد به شمار می رود.
این متخصص جراحی عمومی به تعداد کل آمار پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره و تصریح کرد: در مجموع این تیم موفق به انجام 194 پیوند کبد با کیفیت بالا در طول سه سال گذشته، دو مورد پیوند کلیه و پانکراس و پنج مورد پیوند کلیه و کبد به صورت همزمان با کسب موفقیت شده است.
دکتر علی اکبریان تشریح کرد: انجام پیوند همزمان کلیه و پانکراس یک پیشرفت بسیار خوب برای این تیم به شمار می رود؛ زیرا این نوع پیوند از لحاظ تکنیکی و مراقبت های پس از عمل بسیار پیچیده و مهم است؛ که تیم پیوند کبد و پانکراس دانشگاه مشهد علاوه بر موفقیت در انجام آن در تلاش جهت توسعه این نوع پیوند می باشد.